Norimberk – Leverkusen 1:4 (kon.) | Stuttgart – Schalke 3:1 (kon.)
koniec
1. FC Norimberk
1:4 (1:1)
Bayer Leverkusen
Nedeľa 20.04.2014, 15:30 • Grundig-Stadion (Norimberg) • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Vážení športoví priatelia, skončilo sa nám stretnutie medzi Norimergom a Leverkusenom, ktoré prinieslo zaujímavý duel, no napokon sa po dobrom, najmä vynikajúcom streleckom výkone tešia z víťazstva hostia. V druhom polčase sa presadili postupne Boenisch, Spahič a Hilbert. Leverkusen tak zvládol tento dôležitý zápas na výbornú a dostáva sa na štvrtú priečku pred Volfsburg.
    FC Norimberg zase nevyužil domáce prostredie a naďalej by mu mala patriť predposledná priečka.

    Dnes program Bundesligy ešte nekončí. O pár minút je tu totižto ešte súboj medzi domácim Stuttgartom a Schalke 04. Zápasom vás bude sprevádzať môj kolega Denis Vaďovský.

    Ja sa s vami už lúčim a prajem príjemný zvyšok nedele aj celých veľkonočných sviatkov. Dočítania priatelia! (17:22:46)
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    90
    Striedanie v tíme Bayer Leverkusen: z ihriska odchádza Kiessling, prichádza Derďok.
     
    89
    Domáci ešte bojujú na súperovej polocici o zakončenie. Teraz sa o to pokúšal Drmič a snažil sa aj vypýtať si faul, no neúspešne.
     
    87
    Bayer Leverkusen dal gól! Hostia už stopercentne potvrdili svoju dominanciu v tomto zápase a pravdepodobne si odvezú z Norimbergu tri body! Min Son bol opäť hlavným aktérom tohto gólu, keď potiahol loptu zo stredu ihriska až na hranicu šestnástky, odkiaľ pálil priamo na Schäfera, no brankár domácich len prekvapivo vyrazil loptu pred seba na spoluhráča Pogatetza, ktorý hlavičkou naservíroval na pravú stranu HILBERTOVI a ten už nemal problém prízemne zakončiť do poloprázdnej brány!
     
    85
    Aj z následného priameho kopu nič zaujímavé nevzyšlo, keďže Campaña síce dobre nacentroval do vápna, avšak následne už v šestnástke nemal nikto väčšiu moc než hosťujúci hráči.
     
    84
    Z ľavej strany odcentroval nebezpečne do šestnástky Plattenhardt, ktorý vyslal nepríjemnú loptu, ale napokon všetko vyriešil brankár Leno.
     
    83
    Možnosť štandardnej situácie je teraz ponúknutá aj Norimebergčanom.
     
    81
    Bayer Leverkusen dal gól! Po rohovom kope sa na vlastnej šestnástke dostala lopta k Heung-Min Sonovi, ktorý potiahol útok sám až na útočné pokutové územie, keď na ľavej krajnej hranici prihral na opačnú stranu EMIROVI SPAHIČOVI, ktorý do opustenej brány len poľahky zakončil!
    Veľmi dobrý pohyb Min Sona.
     
    80
    Hostia dokázali rohový kop Norimbergu upratať ukážkovo a pokračujú do útoku.
     
    79
    Donati predviedol skvelý pohyb po pravej strane a z priestoru pri rohovej zástavke ponúkol loptu Heung-Min Sonovi, ktorý si najprv zasekol Anghu a potom vystrelil prízemne, no jeho projektil smeroval len kúsoček vedľa pravej žrde!
     
    77
    Stefan Kiessling sa snažil smerovať do zakončenia, ale jeho pýtanie si lopty a následné spracúvanie po centri Spahiča už bolo v ofsajdovom postavení.
     
    76
    Donati odcentroval voľný kop z obrannej polovice až ku šestnástke, kde sa lopty zmocnil Kiessling, ale ten len posunul loptu na spoluhráčov v zálohe.
     
    75
    Domáci fanúšikovia sú však pri chuti takisto a stále veria v prípadnú remízu. Momentálne sa zabávajú spoločným skákaním a vytváraním menšej vlny vo fanúšikovskom sektore.
     
    73
    Hru už jednoznačne kontrolujú hostia, ktorí sa s prehľadom bránia aj menším úmyslom domácich ísť dopredu a taktiež si vypracovávajú zaujímavé šance, ako tá, ktorá začala na kopačke Cana, ktorý z ľavej strany poslal center do šestnástky, kde našiel Bendera, no ten v sklze mieril len nepresne.
     
    72
    Hilbert sa pripravoval na streľbu v šestnástke, ale pri napriahnutí a následnom odkopnutí priam zložil k zemi Campañu, ktorý je ošetrovaný.
     
    71
    Hilbert sa okamžite chopil činu a z pravej krajnej hranice vápna vyslal center do vnútra šestnástky, kde hľadal svojich spoluhráčov, no nikto nesmeroval na hlavičkovové zakončenie.
     
    70
    Striedanie v tíme Bayer Leverkusen: z ihriska odchádza Castro, prichádza Rolfes.
    Striedanie v tíme Bayer Leverkusen: z ihriska odchádza Brandt, prichádza Hilbert.
     
    69
    Lars Bender sa dostal k lopte na hranici pokutového územia a pálil, no jeho projektil bol síce prudký, ale chýbala mu dostatočná presnosť na ohrozenie bránky.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 26. Plattenhardt – 17. Spahič, 49. Boenisch, 81. Spahič, 87. Hilbert

    Karty:   48. Plattenhardt (NRM) – 52. Donati (LVR)


    1. FC Norimberk: Schäfer ("C") – Angha, Stark, Pogatetz, Pinola – Frantz, Balitsch – Kiyotake, Campana, Plattenhardt
    Náhradníci: Pekhart, Mak, Rakovsky, Petrak, Colak

    Bayer Leverkusen: Leno – Donati, Toprak, Spahič, Boenisch – Bender ("C"), Can – Brandt, Castro, Son – Kiessling
    Náhradníci: Rolfes, Derďok, Hilbert, Oztunali, Yelldell, Woo Ryu, Cacutalua

    Rozhodca: M. Fritz – M. Pickel, D. Schaal – T. Schriever