Almería – Vigo 2:4 (kon.) | Rayo Vallecano – Real Betis 3:1 (kon.) | Sevilla – Granada 4:0 (kon.)
Barcelona – Bilbao 2:1 (kon.)
koniec
UD Almería
2:4 (1:1)
Celta Vigo
Nedeľa 20.04.2014, 12:00 • Estadio de los Juegos Mediterráneos, Almería • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Je teda dobojované, Celta Vigo sa vďaka trom streleným gólom v druhom polčase stáva víťazom dnešného zápasu a z ihriska súpera si odváža všetky tri body. V druhej polovici zápasu sa postupne presadili Charles, Nolito a Orellana. V samom závere ešte krásnym gólom z voleja skorigoval výsledok na 2:4 Óscar Díaz.


    Po dnešnom zápase sa tak Celta Vigo definitívne vyhne bojom o záchranu a navyše v tabuľke preskočí Malagu. Tú však ešte čaká zajtrajší zápas proti Villarrealu. Naopak Almería zostane aj naďalej na predposlednom mieste tabuľky a ak chce pomýšľať na záchranu bude musieť v posledných štyroch zápasoch poriadne zabrať.

    Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a prajem Vám pekný zvyšok Veľkonočných sviatkov. (13:55:22)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Domáci hráči si už len vymieňajú loptu na vlastnej polovici a čakajú na posledný hvizd píšťalky v zápase.
     
    90+2
    Hra sa zdržuje v okolí stredového kruhu, hostia držia súpera na uzde, do ničoho ho nepúšťa, zrejme by ani jeden z celkov neprotestoval keby sa zápas ukončí aj hneď teraz.
     
    90+1
    V nadstavenom čase ešte prichádza zvýšená aktivita Almeríe, no hostia už len čisto bránia, takže strela na Yoelovu svätyňu ani neprichádza do úvahy.
     
    90+1
    Tak napokon to budú ešte extra 3 minúty nad rámec riadnej hracej doby.
     
    90
    V poslednej minúte riadneho hracieho času loptu do útoku zaviezol Krohn-Dehli, ktorý dnes takisto odohral dobrý zápas. Uvidíme, koľko minút sa rozhodne štvrtý rozhodca nadstavovať.
     
    89
    To už ale nič nezmení, vyrovnanie by sa rovnalo zázraku, navyše o chvíľu nám začne plynúť posledná minúta riadnej hracej doby.
     
    88
    Almería dala gól! Tak napokon ešte jeden čestný zásah, no zrejme najkrajší v dnešnom zápase! Rodri oblúčikom našiel ÓSCARA DÍAZA, ten si spracoval loptu na prsiach a z voleja vymietol pavučinu v ľavom rohu Yoelovej brány. 2:4.
     
    88
    Šancu na strelenie piateho gólu hostí a na skompletizovanie hetriku mal Nolito, no jeho pokus len tesne prefrčal okolo ľavej tyče.
     
    87
    Óscar Díaz si následne neudržal nervy, v útoku nešetrne poslal súpera k zemi za čo uvidí kartu žltej farby.
     
    86
    Z rohového kopu nebezpečenstvo pre bránu nevzniklo, následne však Óscar, Corona a Rodri ani v troch neprekonali Yoela, navyše Rodri sa v momente dorážky ocitol v ofsajde.
     
    85
    Skorigovať výsledok budú mať šancu domáci hráči po rohovom kope, ktorý vybojoval Corona. On sám si loptu chystá, čiže bude aj exekútorom.
     
    84
    V podstate nemajú ani prečo, trojgólové vedenie je pohodlný náskok, o víťazovi je už rozhodnuté, hráči sa tak môžu šetriť na ďalšie zápasy.
     
    83
    Hra sa opäť presťahovala do okolia stredového kruhu, loptu tam zväčša ovládajú hráči hostí, no ani oni už neukazujú zvýšenú snahu o útočenie.
     
    82
    Podobným spôsobom to skúšali aj hostia, Nolito by určite rád skompletizoval hetrik, obranca Almeríe však bol proti.
     
    81
    Keď tak to skúšajú iba dlhými prihrávkami na Rodriho, ten je ale vpredu osamotený a proti dvojici hráčov, ktorí ho neustále strážia nemá šancu.
     
    80
    Almería to zrejme už vzdala, hráči sa už ani nesnažia vybojovať loptu, v podstate všetci sa zapájajú do bránenia, aby pred vlastným publikom nedostali ešte väčší výprask.
     
    79
    Hostia to ešte skúsili v útoku, po peknej kombinácii z takmer 180° uhla zakončoval Nolito, nastrelil pri tom iba bočnú sieť.

    Andrej Marienka

    Góly: 40. Rodri, 88. Díaz – 20. Nolito, 52. Charles, 71. Nolito, 75. Orellana

    Karty:   12. Verza (ALM), 42. Mané (ALM), 68. Rodri (ALM), 73. Tébar (ALM), 87. Díaz (ALM)


    UD Almería: Esteban – Mané, Ángel Trujillo, Marcos Tébar, Nélson – Azeez, Verza – Aleix Vidal, Soriano, Suso – Rodri
    Náhradníci: Julián – Óscar Díaz, Corona, Rafita, Hélder Barbosa, Dubarbier, Zongo

    Celta Vigo: Yoel – Jonny Castro, Fontàs, Cabral, Hugo Mallo – Rafinha, Álex López, Krohn-Dehli – Nolito, Charles, Orellana
    Náhradníci: Sergio Álvarez – Borja Oubiña, Mario Bermejo, Madinda, Íñigo López, Santi Mina, David Costas

    Rozhodca: César Muñiz – Víctor Fernández, Jesús Zancada