Monaco – Nice 1:0 (kon.) | Bastia – Ajaccio 2:1 (kon.) | Bordeaux – Guingamp 5:1 (kon.)
Lorient – Montpellier 4:4 (kon.) | Remeš – Sochaux 0:1 (kon.) | Valenciennes – Nantes 2:6 (kon.)
Marseille – Lille 0:0 (kon.)
koniec
Valenciennes FC
2:6 (0:3)
FC Nantes
cz Nedeľa 20.04.2014, 17:00 • Stade du Hainaut, Valenciennes • Ligue 1 Uber Eats
Predzápasové kurzy
     
    To je z dnešního onlajn přenosu vše, u toho dalšího se s vámi těším na shledanou. (18:51:09)
     
    Dnešní utkání přineslo velkou radost pro hráče a fanoušky Nantes, které dnes rozhodně nepřicestovalo do Valenciennes v roli favorita, ale díky neskutečnému průběhu zápasu si po výsledku 6:2 odváží všechny body. Kapitán Valenciennes se jde omluvit, jako jediný z domácího týmu, přítomným fanouškům, kteří na něho vrhají vše možné... dnes to domácím vůbec nevyšlo. Co to znamená pro další průběhu Ligue 1? Nantes se posouvá do lepšího středu tabulky, domácím se naopak situace hodně komplikuje. Na předposledním místě ztrácejí na záchranu šest bodů, ovšem je to vše závislé na vývoji dalších zápasů. Šance na záchranu sice ještě žije, ale bude to hodně těžké.
     
    Rozhodčí raději ukončil tento zápas hned po vypršení devadesáti minut, čímž ukončil trápení domácího týmu, který dnes schytal velmi nepříjemný debakl 2:6!
     
    Konec zápasu.
     
    90
    Nantes právě vstřelili branku!
    BĂNEL NICOLIȚĂ to zkusil z volného kopu přímo na branku a byť se tam po míči natahovalo několik hráčů, nikdo již míč netečoval a ten končí v brance, gólman Novaes pouze bezmocně rozmáchl rukama, to je krutý debakl!
     
    89
    Z jedenatřiceti metrů od branky Valenciennes rozehrává Nicoliță volný kop, další nebezpečí pro branku domácího týmu!
     
    88
    Kagelmacher ale fauluje v souboji před brankou zasahujícího Rioua a rozhodčí přerušuje hru, nic z toho nebude, pouze odkop od branky Nantes.
     
    87
    Mezitím na druhé straně vybojoval Pujol rohový kop pro domácí tým, míč si opět bere Melikson, který rozehraje z pravé strany.
     
    86
    Nantes právě vstřelili branku!
    Asi již není co řešit, Djidji hlavičkuje v pokutovém území po volném kopu Nicolițăa a míč se odráží od bránícího CARLA MEDJANIHO do branky, smolný vlastní gól!
     
    84
    Hra na polovině Valenciennes, Nicoliță rozehrává volný kop z pravé strany, ze střední vzdálenosti.
     
    84
    Valenciennes právě vstřelilo branku!
    A ono to půjde a né že né! Asi to si nyní musí říkat domácí fotbalisté, kteří dávají v krátké době po sobě druhý gól a snižují na 2:4! JEAN-CHRISTOPHE BAHEBECK si v pokutovém území naběhl na centr Meliksona a hlavou usměrnil míč do branky, na nějž Riou nedosáhl.
     
    82
    Ten hosté rozehráli z pravé strany, do vápna Valenciennes letí centr, ovšem domácí defenziva odehrává do bezpečí.
     
    82
    Také Nicoliță ztroskotal na kapitánovi Valenciennes, dnes výborně hrajícím Kagelmacherovi. Útěchou může být hostům fakt, že mají k dispozici alespoň rohový kop.
     
    81
    Tak alespoň čestný úspěch pro fotbalisty Valenciennes, kterým patří poslední minuty tohoto zápasu.
     
    80
    Valenciennes právě vstřelilo branku!
    Nakonec se přece jenom domácí prosazují, a to z dalšího rohového kopu, kdy míč na bližší tyči hlavou přizvedl Pujol a na té zadní pak hlavičkuje nikým nehlídaný CARL MEDJANI, který trefuje odkrytou branku soupeře.
     
    79
    A fotbalisté Valenciennes vybojovali rohový kop, rozehraje Melikson z levé strany. Na vzdálenější tyči hlavičkuje Doumbia, dobrá hlavička, míč míří do brány, fantastický zákrok Rioua!
     
    78
    Masuaku nepřešel ve středu hřiště přes Kagelmachera, dobrý zákrok domácího obránce, díky čemuž mohou domácí zaútočit.
     
    76
    Je tu rychlý protiútok domácích, Bahebeck postupuje po pravé straně, dostává se do blízkosti vápna, ovšem finální přihrávka je nepřesná a naráží na nohu jediného bránícího hráče Nantes...
     
    75
    Kagelmacher odehrál na vlastní polovině raději do autu. Veigneau si bere míč a vhazuje z levé strany, defenziva Valenciennes zapracovala dobře.
     
    74
    Na druhé straně končí útočná akce Nantes neúspěšně, což hosty za tohoto stavu mrzet nemusí. Domácí rozehrávají od vlastní branky.

    Martin Dvořák

    Góly: 80. Medjani, 84. Bahebeck (Melikson) – 25. Audel (Veigneau), 41. Bedoya (Veretout), 44. Gakpé (Veretout), 54. Gakpé, 86. Medjani (vla.), 90. Nicoliță

    Karty:   53. Medjani (VLN)


    Valenciennes FC: Novaes – Néry, Medjani, Kagelmacher (C), Masuaku – Ducourtioux, Doumbia, Enza-Yamissi (46. Pujol), Bahebeck – N'Guette (51. Dossevi), Melikson.
    Náhradníci: Penneteau – Angoua, Lala, Dossevi, da Silva, Le Tallec, Pujol.

    FC Nantes: Riou – Veretout, Djidji, Vizcarrondo, Veigneau (C) – Audel (46. Bangoura), Deaux, Bedoya, Alhadhur, Gakpé (67. Nicoliță) – Shechter (61. Aristeguieta).
    Náhradníci: Dupé – Pancrate, B. Touré, Nicoliță, Aristeguieta, Bangoura, Dubois.

    Rozhodca: Castro – Danizan, Henninot