Slovensko – Fínsko 0:3 (kon.)
koniec
Slovensko
0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Fínsko
Štvrtok 24.04.2014, 17:00 • Steel Aréna, Košice • Reprezentácia
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Aj v záverečnej časti hry sa presadili iba hostia, ktorí zaslúžene zvíťazili trojgóvým rozdielom.

    Najlepším Slovákom je Martin Marinčin, za hostí je to brankár Juuse Saros.

    Od nás je to pre dnešok všetko, ďakujeme za pozornosť. (18:58:41)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:43
    Dnešné stretnutie sleduje 8347 divákov, Steel aréna je vypredaná.
     
    59:06
    Medzičasom sa začala už posledná minúta tohto duelu. Slováci o puk prišli a záver musia hlavne ubrániť. Prehru už ale istotne neodvrátia.
     
    58:26
    Slovenskí hokejisti chceli pokračovať v útočnej snahe, no zastavilo ich ofsajdové postavenie, ktoré si všimol pozorný čiarový arbiter.
     
    57:50
    Máme za sebou rušné chvíle pred fínskou bránkou. Hostia v týchto chvíľach poľavili a pustili našich hráčov do zakončenia, no podržal ich gólman Saros, ktorý dnes zrejme odíde s čistým kontom.
     
    57:20
    Ožila aj košická Steel aréna. Naši reprezentanti sú stále nasťahovaní pred Sarosom, ten si ale poradil aj s tvrdou bombou od útočnej modrej čiary.
     
    56:59
    Opäť niečo podobné, ale teraz skvelú prihrávku pre spoluhráčov vymyslel Mikúš. Slovenskí hráči sa stále nevedia presadiť, Saros mal teraz pomerne veľa práce.
     
    56:26
    Nagyovi to dnes skutočne ide! Pripravil skvelú prihrávku pre Šatana, no ten bol v poslednej chvíli zablokovaný a páliť nemohol. Slováci sa konečne rozstrieľali.
     
    55:16
    Máme za sebou minútu, v ktorej mali navrch naši hráči. Slováci sa po dlhom čase na ľadovej ploche našli, no zatiaľ to nevyužili.
     
    54:50
    Tadiaľto by ale cesta viesť mohla! Slováci pália na Sarosovu bránku z každej možnej pozície, no nevedia sa presne trafiť. Puky pečiatkujú iba zadný mantinel.
     
    54:12
    Na opačnej polovici ľadovej plochy sa naši reprezentanti pokúšali situáciu napraviť. Táto strela ale nemala dostatočné parametre na to, aby dokázala prekvapiť skúseného brankára.
     
    53:34
    Slováci poriadne hazardujú! Naši reprezentanti sa dopustili veľkej chyby v rozohrávke pred vlastným brankárom a Janus mal čo robiť, aby v rozkľaku puk zachytil.
     
    53:09
    Medzičasom sa už skončila hra Slovenska v presilovke. Naši reprezentanti síce v jej väčšej časti držali útočnú tretinu, ale prekonanie Sarosa sme nevideli.
     
    52:32
    Naši hokejisti stále nevedia prepáliť fínskeho brankára. Teraz sa pred bránku natlačil Špirko, no puk sa k nemu nedostal. Namiesto toho strela jeho spoluhráčov skončila až nad plexisklom.
     
    52:12
    Slováci sa konečne dostanú do útočného pásma. Po zrazenej strele ich tam čaká vhadzovanie po Sarosovej ľavačke.
     
    51:49
    Na ľadovej ploche sa nedeje nič zaujímavé. Fíni puk vyhodili z vlastnej obrannej tretiny a pohodlne sa bránia. Naši hráči sú aj v presilovke úplne bezzubí.
     
    51:20
    Slovenskí hráči sa teraz hnevajú. Rozhodcovia videli prihrávku rukou a vykazujú ich z útočnej tretiny, Saros si teda na zákrok ešte počká.
     
    50:54
    Vylúčenie Fínsko – Taimi dve minúty za hákovanie.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 8. Keränen (Teräväinen, Pakarinen), 31. Hytönen (Immonen, Hietanen), 46. Teräväinen (Keränen)


    Slovensko: Janus – Sloboda, Ďaloga, Marinčin, Mihálik, Valach, Švarný, Deyl, Brejčák – Šatan (C), Mikúš, Nagy – Miklík, Marcinko, Tybor – Bartek, Špirko, Réway – Bakoš, Šťastný, P. Zuzin – Bulík
    Fínsko: Saros – Hietanen, Mäntylä, Karalahti, Korpikari, Taimi, Lindell, Kivistö, Marttinen – Hytönen, Immonen, Tuppurainen – Pakarinen, Teräväinen, Keränen – J. Sallinen, T. Sallinen, Huhtala – Pöysti, Wirtanen, Savinainen

    Rozhodca: Baluška, Kubuš – Rovenský, M. Korba

    Diváci: 8347