AS Rím – AC Miláno 2:0 (kon.)
koniec
AS Rím
2:0 (1:0)
AC Miláno
Piatok 25.04.2014, 20:45 • Stadio Olimpico (Rím) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Pomerne zaujímavá predohrávka 35. kola talianskej Serie A je za nami. Milánčanom nechýbala bojovnosť či nasadenie, no napriek tomu si okrem Montolivovej šance mnoho nevypracovali. Naopak v zadných radoch to hlavne po balkánskej spolupráci Ljajič-Pjanič neraz horelo. Rossoneri sa chytali iba v úvodoch oboch polčasov. Inak dominovali Vlci a po zásluhe tak siahli po troch bodoch. Milánska cesta do pohárovej Európy bude ešte tŕnistá.

    To je z mojej strany všetko, ďakujem za pozornosť a prajem veselý zvyšok piatkového večera. (22:44:35)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Rafael Tolói sa stal obeťou nevyberaného zákroku od Robinha, no ten zaň kartu nevidel. Domáci stopér bude zrejme dohrávať krivkajúc.
     
    90+1
    V úvode nadstaveného času tu ešte bola Taarabtova strela zo strednej vzdialenosti, ktorá však zamierila iba na pripraveného De Sanctisa.
     
    90
    Robinho vo vápne v súboji s Torosidisom už po druhýkrát padol, ale penalta sa ani v tomto prípade nepískala. Na druhej strane zas nepochodil protiútok AS.
     
    89
    Na rovnaké miesta medzi divákmi pálil i kapitán Montolivo. Jeho pokus ale bol zrazený a nasledoval tak roh. Ten už k zakončeniu neviedol.
     
    88
    Giampaolo Pazzini ale ešte mohol obstarať zmenu, keď ho oblúčikom vo vápne našiel Kaká. Pazzo však svoj halfvolej príliš podobral a loptu tak napálil iba vysoko nad.
     
    87
    Obe mužstvá tak majú prestriedané. Aj vďaka odovzdanosti Rossoneri sa zápas na Stadio Olimpico iba dohráva.
     
    86
    Najlepší hráč dnešného stretnutia Miralem Pjanič za zaslúženého standing ovation opúšťa hraciu plochu. V samom závere ho nahradí Rodrigo Taddei.
     
    85
    Kaká si ešte trúfol na ambiciózny strelecký pokus, ktorý však De Sanctisa spoza šestnástky prekvapiť rozhodne nemohol.
     
    84
    Ten mal okamžite prácu, keď sa po Bonerovom centri dostal k lopte Robinho. Ten sa ale okolo Gréka obtočiť nedokázal, hrať môže AS.
     
    83
    Po veľmi dobrom výkone odchádza i brazílsky pravý bek Maicon, ktorého desať minút pred koncom nahradí grécky obranca Torosidis.
     
    82
    Konečne rozohratý voľný kop z pravého okraju šestnástky sa zdarne neskončil. Do pokojných miest hracej plochy odvracal Mexés.
     
    81
    Ešte pred rozohratím voľného kopu pripravil Clarence Seedorf i poslednú zmenu. Namiesto Keisukeho Hondu naskočí Brazílčan Robinho.
     
    80
    Adil Rami v bežeckom súboji podľa očakávaní Gervinhovi nestačil a tak si musel pomôcť postrčením zozadu. Tagliavento vyrovnáva kartovú bilanciu na 3:3.
     
    79
    Jeho realizácia nebola vôbec špatná. Kaká nabíjal za hranicu šestnástky, kde sa k strele nachystal Montolivo. Ten síce pálil razantne, ale iba do stredu bránky.
     
    78
    Venujme sa opäť priamemu dianiu na hracej ploche. Milánčania sa budú môcť vrátiť do stretnutia rohovým kopom.
     
    77
    Nejakú štvrťhodinu pred koncom odchádza domáci líder Francesco Totti, ktorý by si na hokejových klziskách pri druhom góle pripísal asistenciu. Cisár by ale mal zostať pri futbale, ktorý mu i v pokročilom veku stále ide. V záverečnej pasáži ho nahradí jeho možný nástupca Alessandro Florenzi.
     
    76
    Druhá žltá karta sa nekonala a taktiež sme nesledovali ani úspešnú realizáciu voľného kopu. Kaká napálil iba do múru a Honda následne mieril mimo.

    Erik Farkaš

    Góly: 43. Pjanič(Totti), 65. Gervinho

    Karty:   44. Pjanič (ASR), 68. Totti (ASR), 70. Nainggolan (ASR) – 33. Muntari (ACM), 39. Honda (ACM), 80. Rami (ACM)


    AS Rím: De Sanctis – Maicon, Tolói, Castán, Dodô – Nainggolan, De Rossi, Pjanič – Ljajič, Totti (C), Gervinho
    Náhradníci: Lobont, Skorupski – Taddei, Michel Bastos, Florenzi, Torosidis, Romagnoli, Ricci, Mazzitelli, V. Marin
    Manažér: Rudi Garcia (FRA)

    AC Miláno: Abbiati – Bonera, Rami, Mexés, Constant – Muntari, Montolivo (C) – Honda, Kaká, Taarabt – Balotelli
    Náhradníci: Amelia, Gabriel – De Sciglio, Robinho, Pazzini, Essien, Poli, C. Zapata, Abate, M. Silvestre, Emanuelson, Zaccardo
    Manažér: Clarence Seedorf (NED)

    Rozhodca: Paolo Tagliavento – F. Meli, A. Marzaloni – E. Liberatore