Fínsko – Švajčiarsko 3:1 (kon.) | Česko – Švédsko 6:5 (kon.)
koniec
Česko
6:5 (1:1, 3:2, 2:2)
Švédsko
cz Piatok 25.04.2014, 19:00 • ZS Česká Lípa • Euro Floorball Tour (mužov)
     
    Je za námi nádherné utkání, v němž se českému výběru podařilo porazit nejlepší tým světa Švédsko 6:5! Nejlepšími hráči zápasu byli vyhlášeni Jiří Curney, jenž zaznamenal dva góly a jednu asistenci, a a ze švédské strany Joel Kanebjörk. Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a zítra při online přenosech z Euro Floorball Tour se na vás budu opět těšit. Na počtenou. (21:34:49)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Na prázdnou branku vyrazil Sladký, ale před ním stojící obránce mu znemožnil skórovat.
     
    58:49
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jen budeme svědky dramatu. Samuelsson přihrál míček RASMUSU ENSTRÖMOVI, který svým kontaktním gólem zadělal na problémy kardiakům. Asistence: Johan Samuelssson.
     
    58:39
    Švédsko se sice usadilo před Rytychem, ale v power-play na něj ani jednou nevystřelilo.
     
    57:25
    Švédové vsází vše na jednu kartu! Klintsten zůstal na střídačce a celek Tre kronor tak hraje v power-play!
     
    57:25
    Tým Švédska si vyžádal oddechový čas.
     
    56:18
    Do hlediště si dnes našlo cestu celkem 718 diváků.
     
    55:02
    Z pravé strany pelášil směr Klintstenova branka Dóža, jehož střela se možná otřela i o tyč!
     
    54:01
    Česko právě vstřelilo branku!
    Jenže Češi přispěchali s bleskovou odpovědí. Curney oslovil MATĚJE JENDRIŠÁKA, jenž jeho nabídkou nepohrdl a vrátil domácímu týmu dvoubrankový náskok. Asistence: Jiří Curney.
     
    53:26
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tentokrát už to výběru Tre kronor vyšlo. Ke střele se dostal JOEL KANEBJÖRK, jenž snižuje na rozdíl jednoho gólu. Bez asistence.
     
    52:50
    Diváci si na českolipském zimním stadionu přejí ještě jeden gól, ale v útoku teď byli Švédi. Konkrétně Sundstedt střílel, ale Rytych si na jeho pozdrav počkal.
     
    51:35
    Na druhé straně musel být v permanenci gólman Rytych, který předvedl naprosto ukázkový zákrok, kterým rozproudil českolipské publikum!
     
    50:48
    V další obrovské šanci byl Jendrišák, ale Klintstena si nevychutnal. Švédský brankář předvedl dokonalý rozklek a sebral českému útočníkovi další gól!
     
    49:26
    Česko právě vstřelilo branku!
    Česká republika se znovu přiblížila obrovskému úspěchu. Suchánek našel LUKÁŠE VELTŠMÍDA, který střelou do horní poloviny branky nedal Klintstenovi sebemenší šanci zasáhnout. Asistence: Patrik Suchánek.
     
    49:11
    Nyní pro změnu pálil Winkoth, ale ani jeho navštívenka mezi tři tyče nemířila.
     
    48:11
    Teď nebezpečně vystřelil Iraeus, ale Rytych se zaskvěl parádním zákrokem a šanci tak svému soupeři zmařil.
     
    47:21
    Českou florbalovou reprezentaci přišla proti Švédsku podpořit výborná návštěva. Na přesný údaj o počtu diváků si ještě budeme muset počkat.
     
    45:38
    Po kratší odmlce podnikla výpad formace Svahna, ale ze svého snažení vytěžila pouze standardní situaci před Rytychem.
     
    43:16
    Jan Natov přesprintoval skoro celé hřiště, načež předložil Curneymu, jenž se pokusil o takový centr před bránu. Míček se nakonec odrazil od helmy Klintstena daleko od švédské branky.

    Michal Šandor

    Góly a asistencie: 9. Sladký, 24. Ondrušek (Mikeš), 25. Curney (Natov), 34. Curney (Natov), 50. Veltšmíd (Suchánek), 55. Jendrišák (Curney) – 3. Olsson, 21. Rosén (Malmström), 21. Fransson (Svahn), 54. Kanebjörk, 59. Enström (Samuelsson)


    Česko: Rytych – Podhráský, Heřmanský, Suchánek, Veltšmíd, Deutsch, Gwuždž, Ullmann – Natov, Jendrišák, Curney – Chroust, Sladký, Tokoš – Ondrušek, Mikeš, Dóža – Uhrinovský, Matejčík
    Švédsko: Klintsten – Larsson, Östholm, Fransson, Winkoth, Hedlund, Wallgren, M. Samuelsson – Malmström, Rosén, Iraues – Björkström, Carlström, Svahn – Sundstedt, Olsson, Kanebjörk – Enström, J. Samuelsson

    Rozhodca: Bienkowski, Chomnicki (oba Polsko)

    Diváci: 718