Třinec – Olomouc 1:2 (kon.) | Košice – Martin 3:4 (kon.) | Havířov – Polsko U20 3:2 (kon.)
Dinamo Minsk – HC Slovan 6:0 (kon.) | Poprad – Lipt. Mikuláš 4:3 (kon.)
koniec
HC Dinamo Minsk
6:0 (1:0, 2:0, 3:0)
HC Slovan Bratislava
Piatok 01.08.2014, 17:00 • Kravaře, Česká republika • Prípravný zápas
Partner:
     
    S konštatovaním, že Slovan prehral s Minskom vysoko 0:6, sa s vami lúčim a prajem príjemné prežitie piatkového večera! (19:11:46)
     
    Minsk – Slovan 6:0, tento výsledok znie ako poriadny debakel a je veľkým varovaním pre Belasých. Tým dnešný zápas absolútne nevyšiel, keď ani v poslednej tretine nedokázali zdramatizovať zápas, ba naopak, inkasovali ďalšie tri góly a vysoko prehrali. Zápas mal niekoľko zlomových momentov – prvým bola nevyužitá presilovka Slovanu 5 na 3 v prvej tretine, druhým rýchly gól Minsku v druhej tretine a tretím nevyužitá šanca Surového za stavu 0:3, spojená s následným kolapsom Slovana. Hviezdou zápasu je Ryan Vesce s bilanciou 1+3, výborné štatistiky má aj Charles Linglet s bilanciou 2+1. Z tábora Belasých môžeme pochváliť snáď len Roka Tičara, ktorý predviedol niekoľko bojovných útočných akcií a v závere nevyužil veľkú možnosť na vstrelenie čestného gólu.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:00
    Slovanu dnes asi nie je súdené...Aktívny Tičar mal pred sebou odkrytú bránu, puk mu však preskočil hokejku a tak ostali slovinskému útočníkovi len oči pre plač! Za dnešný výkon by si Tičar gól zaslúžil...
     
    58:10
    Snahy Slovana o zníženie teraz tlmí pozorná obrana, ktorá chce dopriať Haugenovi pocit z čistého konta. Hrá sa teraz v strednom pásme, oba tímy už zrejme čakajú na koniec zápasu.
     
    56:37
    Tak konečne prišla aj pekná kombinačná akcia Belasých! Vondrka svojou typickou šikovnou prihrávkou spoza brány našiel vo výbornej pozícii Bartoviča, ten mieril len do pripraveného Haugena!
     
    55:16
    Belasí predvádzajú sympatickú snahu o vstrelenie čestného gólu. V útočnom pásme bojuje o puk Tičar, jeden z najaktívnejších hráčov Slovana v zápase.
     
    54:24
    Slovanisti prvý raz od nepremenenej šance Surového v nebezpečnej akcii v útočnom pásme, k strele sa tam dostal White, Haugen ale zasiahol ramenom a naďalej si drží čisté konto.
     
    53:02
    Dinamu však vôbec nevadí, že Slovanisti sú už piati, a tak Bielorusi pokračujú v útoku. Teraz sme zaregistrovali ďalšiu šancu Minsku, v skrumáži pred bránou dorážali viacerí hráči, všetko však nakoniec vyriešil svojím zákrokom Janus.
     
    52:33
    Slovan konečne v plnom počte hráčov na ľadovej ploche. Belasí tak môžu usilovať aspoň o vstrelenie čestného gólu, ktorý by vylepšil nevydarený dojem z dnešného zápasu.
     
    52:20
    Minsk v útočnej snahe, z ktorej rezultovala strela od pravého mantinelu, tentoraz bol úspešnejší brankár Belasých a nebezpečnú strelu dokázal vyraziť.
     
    50:33
    Slovanisti dnes nepridávajú zárezy v gólovej štatistike, miesto toho sa ,,prezentujú" v štatistike vylúčení. Teraz pridal ďalší menší trest za nedovolené bránenie Milan Bartovič. Minsk teda v ďalšej presilovke.
     
    49:23
    Minsk je naladený na gólovú vlnu a jeho hráči sa snažia pridať ďalšie presné zásahy, teraz v presilovke zvierali brániacu sa štvoricu Slovana, napokon sa Belasí ubránili a vyhodili puk cez všetky čiary.
     
    48:10
    A problémom Slovana stále nie je koniec...nasleduje ďalšia presilovka Minsku, za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou inkasuje menší trest Surový.
     
    47:20
    Dinamo Minsk dal gól!

    Čo sa to so Slovanom v posledných minútach deje? V rozmedzí niekoľkých minútach inkasujú Belasí už tretí raz a dnešný duel absolútne nezvládajú...Od modrej čiary teraz vypálil SERGEJ DROZD a trafil sa priam výstavne do pravého horného rohu!
    Asistencie : Ilya Shinkevich, Konstantin Zakharov
     
    44:52
    Dinamo Minsk dal gól!

    Neuveriteľné, Slovan v krátkom časovom slede inkasuje ďalší gól a začína to pripomínať debakel! Minsk už v plnom počte predviedol ďalšiu útočnú akciu a kanonier JONATHAN CHEECHOO dokázal skórovať!
    Asistencie : Paul Szczechura, Arthur Gavrus
     
    43:15
    Dinamo Minsk dal gól!

    Nedáš-dostaneš, toto tradičné pravidlo sa opäť potvrdilo! Surový nevyužil tutovku, čo Bielorusi okamžite potrestali – RYAN VESCE ušiel obrancom Slovana a v po samostatnom úniku zaznamenal druhý gól Minsku vo vlastnom oslabení!
    Asistencie : Charles Linglet
     
    42:05
    Belasí sa usadili v pásme, tlačia a túžia po góle! Po výbornej nahrávke sa ocitol sám pred Haugenom Surový, vo vyloženej pozícii ale mieril len do brankára Minsku!

    Góly a asistencie: 5. Linglet (Vesce), 21. Bailen (Vesce), 29. Linglet (Vesce), 44. Vesce (Linglet), 45. Cheechoo (Szczechura, Gavrus), 48. Drozd (Shinkevich, Zakharov)


    HC Dinamo Minsk: Haugen (Milchakov) – Nogachyov, Lisovets, Krajíček, Bailen, Švarný, Goroshko – Linglet, Shinkevich, Kulakov, Drozd, Vesce, Cheechoo, Zakharov, Szczechura, Razvadovsky, Pavlovich, Volkov, Aliseenko, Kitarov, Gavrus
    HC Slovan Bratislava: Janus (Backlund) – Mojžíš, Sersen, Vondrka, Bližňák, Bartovič – Sigalet, Foster, Ölvecký, Surový, Nagy – Brejčák, Mihálik, Jeglič, Tičar, Hudáček – Luža, Štajnoch, Šťastný, White, Bakoš – Lunter