Eisbären – Zlín 3:4 (3:4 po s.n.) | Tappara – Bern 3:5 (kon.) | Vítkovice – Zug 2:5 (kon.)
SønderjyskE – Skellefteå 1:4 (kon.) | Košice – Kärpät 1:2 (kon.) | Kölner Haie – Liberec 1:4 (kon.)
Vienna – Vålerenga 2:1 (kon.) | Ingolstadt – SaiPa 4:1 (kon.) | Krefeld – IFK Helsinky 3:5 (kon.)
Zürich – Färjestad 2:3 (po pr.) | Ženeva – Villach 4:2 (kon.) | Briançon – Frölunda 1:7 (kon.)
Fribourg – Eisbären 6:3 (kon.) | Třinec – Stavanger 4:5 (kon.)
koniec
HC Oceláři Třinec
4:5 (1:1, 2:3, 1:1)
Stavanger Oilers
cz Sobota 23.08.2014, 20:00 • Werk Arena, Třinec (kapacita: 5118 míst) • Liga majstrov
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Tak a z Třince je to pro dnešek už definitivně vše. Dnešní utkání zase ukázalo, jak se moderní hokej vyrovnává a mužstva z Norska a podobných zemí nelze v žádném případě podcenit. Dnešní utkání v Třinci sledovalo 2875 diváků. Další utkání odehrají Oceláři ve čtvrtek 4. září v Bernu, kde nastoupí k odvetě proti medvědům. Ve stejný den přivítá Stavanger doma v DNB Areně Tapparu Tampere. Loučím se s vámi a přeji vám dobrou noc. Na počtenou! (22:34:39)
     
    Situace ve skupině E je po dnešním dni tedy pořádně zamotaná, pojďme si ukázat její čtyřčlennou tabulku:

    1. HC Oceláři Třinec, 3 body, skóre 11:5,
    2. Tappara Tampere, 3 body, skóre 10:8,
    3. Stavanger Oilers, 3 body, skóre 8:11,
    4. SC Bern, 3 body, skóre 5:10.
     
    Statistiky po třetí třetině:

    Střely: 36 (8, 15, 13) – 18 (3, 7, 8),
    úspěšnost střelby: 11,11% – 27,78%,
    zákroky brankářů: 13 (2, 4, 7) – 32 (7, 13, 12),
    úspěšnost zákroků: 72,22% – 88,89%,
    trestné minuty: 20 (2, 10, 8) – 12 (2, 8, 2).
     
    Třetí dějství začalo pro domácí Oceláře výborně, a sice vyrovnáním. Třinečtí srovnali na 4:4 Matušem, jehož ránu ještě přizvedl do sítě Rokseth. Následně si domácí hráči vytvořili obrovský tlak a měli šanci za šancí. Výborný Holm ovšem všechno pokryl, nejlepší zákrok předvedl proti Hrňovi, který střílel z bezprostřední blízkosti. Pak ovšem Oceláři dali možnost Stavangeru zahrát si přesilovku, a to na více než půl minutu dokonce dvojnásobnou. Oilers počkali, až budou Třinečtí ve čtyřech, a pak vstřelili rozhodující branku. Plastinova druhá branka v zápase byla vítěznou. Hallem clonil Hrubcovi tak dobře, že třinecký brankář nic neviděl. V závěru měl Třinec znovu velký nápor, ale Kreps mířil jen do boční sítě, a tak bere tři body Stavanger.
     
    Je konec a velké překvapení je na světě. Teď zbývá vyhlásit nejlepší hráče. Ze strany hostí je to útočník Christian Dahl-Andersen (1+2), za domácí Oceláře si jde přebrat cenu Radim Matuš (2+0).
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:43
    Ještě Oceláři vytvořili nějaký závar před Holmem, ale Soares odpálil puk daleko od brány jeho týmu.
     
    59:23
    Kreps rozvlnil po přihrávce Zíba jen boční síť, ale pokračuje nápor domácích Ocelářů! Třinec zavřel Stavanger před Holmem.
     
    58:49
    Adrian Veideman (STV) fauloval v rohu kluziště Polanského a odpyká dvě minuty za sekání. Ale na trestnou lavici míří i Jiří Polanský (TRI). Ten dostal dvouminutový trest za nesportovní chování. Třinec ale hraje bez Hrubce v pěti hráčích proti čtyřem.
     
    58:37
    Polanský připravil střeleckou pozici pro Trončinského, ale po jeho bombě našel puk v lapačce Holm. Třinec si bere oddechový čas.
     
    58:17
    Zíbova střela šla vedle. O chvilku nato nakopl své motory Adamský, předal puk v útočné třetině Trončinskému, jenomže ten trefil jen Olejáře Huseho.
     
    57:31
    Do Rothovy tvrdé dělovky od modré čáry padl Kristiansen a další nápor Stavanger ubránil. Ale Třinec je stále v útoku.
     
    57:11
    Veideman nerozehrál úplně dobře a vyhodil puk přes všechny čáry. Vhazuje se před Holmem, tři minuty do konce.
     
    56:49
    Orsava se Žejdlem prošli krátkými přihrávkami až do útočného pásma, ale ke střele se nikdo z nich nedostal a Oceláři ztratili i pásmo.
     
    56:32
    Třinečtí se dožadovali faulu po zákroku Soarese na Polanského, ale sudí zůstali v klidu. Na modré pak chyboval Adamský a do úniku vyrazil Dahl-Andersen. Jeho střelu přes Zíba skryl do výstroje Hrubec. Následuje poslední komerční pauza.
     
    55:49
    To je krutá rána pro Oceláře, kteří tlačili Oilers, ale oslabení pak ubránit nedokázali a čtyři minuty před koncem ztrácí jednu branku.
     
    55:10
    Stavanger právě vstřelil branku!
    Početní výhodu pěti proti čtyřem už ale Oilers využívají a jdou do vedení! Přes clonícího Hallema neviděl Hrubec zhola nic, a střela NICKA PLASTINA od modré čáry proto přešla až do sítě – 4:5! Asistence: Dan Kissel, Snorre Hallem.
     
    54:41
    Trettenes tečoval těsně před Hrubcem Plastinovu ránu od modré a ke gólu chyběly opravdu jen decimetry! Puk prosvištěl kolem tyče.
     
    54:17
    Oceláři jsou z nejhoršího venku, a tedy ve čtyřech. Střela Kissela sražena do ochranné sítě a vhazuje se opět před Hrubcem.

    Ondřej Zoubek

    Góly a asistencie: 15. Polanský (Linhart), 31. Matuš (Roth), 34. Zíb (Polanský, Trončinský), 43. Matuš (Trončinský) – 6. Plastino (Dahl-Andersen, Soares), 25. Kissel (Daoust, Dahl-Andersen), 28. Soares (Veideman), 32. Dahl-Andersen, 56. Plastino (Kissel, Hallem)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Svoboda) – Roth, Klesla (C), Trončinský, M. Doudera, Linhart, Nosek, Zíb – Dravecký, Kreps, Plíhal – Adamský, Polanský (A), Irgl – Orsava, Žejdl, Rufer – Jašek, Matuš, Hrňa – Kindl. Trenér: Jiří Kalous.
    Stavanger Oilers: Holm (Smith) – Solberg (A), Plastino, Hjelm, Veideman, Mostue, Rokseth – Dahl-Andersen, Forsberg, Soares – Kissel, Daoust (A), Kristiansen – Trettenes, David, Lorentzen – Roste Fossen, Hoygard, Huse – Hallem (C), Balcers. Trenér: Petter Thoresen.

    Rozhodca: Daniel Konc (SVK), Robin Šír (CZE) – Tomáš Brejcha (CZE), Libor Suchánek (CZE)

    Diváci: 2875