Aston Villa – Newcastle 0:0 (kon.) | Chelsea – Leicester 2:0 (kon.) | Crystal Palace – West Ham 1:3 (kon.)
Southampton – West Bromwich 0:0 (kon.) | Swansea – Burnley 1:0 (kon.) | Everton – Arsenal 2:2 (kon.)
koniec
Aston Villa FC
0:0 (0:0)
Newcastle United
Sobota 23.08.2014, 13:45 • Villa Park (Birmingham) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Na úvodný presný zásah druhého kola anglickej Premier League si budeme musieť počkať až do nahusteného termínu o štvrtej hodine. Aktéri úvodného zápasu sa napriek viacerým zaujímavým príležitostiam nedokázali presadiť. Bližšie boli k tomu predsa len hostia, ktorí sa takmer radovali po šanciach Cabellu či Deryla Janmaat. Nakoniec ale budú zrejme s bodom spokojní, keďže úplný záver duelu dohrávali bez vylúčeného stopéra Williamsona. Ten patril spolu s Janmaatom a Huttonom k tomu najlepšiemu, čo dnešný zápas ponúkol.

    Vo Villa Parku sme sa teda gólov nedočkali, snáď sa to zmení napríklad na Stamford Bridge, kam vás touto cestou srdečne pozývam. Súboj s Leicesterom City začína o 16:00. Zatiaľ vám ďakujem a pozornosť. (15:41:28)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Magpies sa ho ale podarilo i bez Williamsona odvrátiť a zrejme sa už viacej nestane. Posledné sekundičky trávime na polovici Clarets.
     
    90+2
    Domáci si môžu nachystať definitívu pre zisk troch bodov. Nasledovať bude totiž rohový kop z pravej strany.
    Williamson
     
    90+1
    Hostia vidia v krátkom slede i druhú žltú kartu v zápase a keďže jej adresátom je znovu Mike Williamson, Magpies budú dohrávať o desiatich! Všetko sa to udialo po šikovnom obhodení Delpha, ktorý následne narazil do urasteného stopéra United. Ešte to bude zaujímavé!
    De Jong
     
    90
    Nový muž v drese Magpies Siem de Jong sa mohol postarať nielen o exportný debut v novom pôsobisku, ale predovšetkým o tri body pre Newcastle United. Dummett posielal dlhú loptu na Moussu Sissoka, ktorý dokázal predĺžiť za seba, kde už šprintoval práve Holanďan de Jong. Posila z Ajaxu Amsterdamu sa odpútala od svojho krajana Rona Vlaara a z asi siedmich metrov prudko vyprášil Guzanove rukavice. Nanešťastie pre United ale zakončoval iba do stredu bránky a americký gólman Clarets dokázal loptu na dvakrát skrotiť.
     
    89
    Domáci stredopoliar Westwood ale poslal loptu iba do stredu bránky, kde Tima Krula rozhodne nemohol zaskočiť.
     
    88
    Pozor teraz pred šestnástku hostí, odkiaľ sa bude kopať zaujímavá štandardka v podaní Ashleyho Westwooda.
     
    87
    Na karty je to už ťažký nepomer v pomere 4:0. Villans však nie sú iba dôraznejší. Karty často prichádzajú po hlúpych chybách.
     
    86
    Vôbec prvým potrestaným hráčom hostí sa v závere zápasu stáva Mike Williamson, ktorý si na ľavej strane počínal v rozpore s pravidlami.
     
    85
    Carlos Sánchez sa po svojom naskočení do zápasu vyslovene trápi, čo deklaroval nedovoleným zákrokom, ktorý bude sprevádzaný i žltou kartou.
     
    84
    Magpies pokračovali vo svojej aktivite vďaka Ayozemu, ktorý posielal prudký center na zadnú žrď, no tam sa najlepšie zorientoval Senderos.
     
    83
    Áno, je to tak, predovšetkým v prvej časti aktívny Cissokho končí tento duel nešťastne, keď so zranením opúšťa trávnik zadnými vrátkami. Na jeho miesto už vybehol Nathan Baker.
     
    82
    Tak nie, ospravedlňujem sa, Cissokho sa na hracej ploche nenachádzal a ani sa tam momentálne nechystá. Zrejme budeme musieť striedať.
     
    81
    Villa sa však bránila už aj so Cissokhom a musela sa brániť statočne, pretože loptu si opäť nachystal Janmaat. Tentokrát bol ale v koncovke zablokovaný.
     
    80
    Paula Lamberta ale momentálne trápia závažnejšie problémy a síce zdravotný stav Alyho Cissokha, ktorý si na zemi drží ľavé koleno.
     
    79
    Darren Bent sa okamžite po príchode na hraciu plochu prihlásil o slovo, keď sa hlavou oprel do centra od Agbonlahora. Loptu však poslal iba nad bránku a navyše sa v čase zakončenia nachádzal v ofsajde.

    Erik Farkaš

    Góly:

    Karty:   50. N´Zogbia (AST), 67. Senderos (AST), 68. Weimann (AST), 85. C.Sánchez (AST) – 86. Williamson (NEW)   90+1. Williamson (NEW)


    Aston Villa FC: Guzan – Hutton, Vlaar (C), Senderos, A. Cissokho – A. Westwood, Delph – N´Zogbia, Richardson, Weimann – Agbonlahor
    Náhradníci: Given – C. Sánchez, Baker, Bacuna, J. Cole, D. Bent, Grealish
    Manažér: Paul Lambert (SCO)

    Newcastle United: Krul – Janmaat, Coloccini (C), M. Williamson, Dummett – Anita, Colback – Cabella, M. Sissoko, Gouffran – Riviére
    Náhradníci: Elliot – S. de Jong, Ayoze P., Haïdara, Obertan, S. Taylor, Abeid
    Manažér: Alan Pardew (ENG)

    Rozhodca: Mike Dean – J. Brooks, S. Long – M. Atkinson