Hoffenheim – Augsburg 2:0 (kon.) | Hannover – Schalke 2:1 (kon.) | Hertha – Brémy 2:2 (kon.)
Frankfurt – Freiburg 1:0 (kon.) | Kolín nad Rýnom – Hamburger 0:0 (kon.) | Dortmund – Leverkusen 0:2 (kon.)
koniec
Borussia Dortmund
0:2 (0:1)
Bayer Leverkusen
Sobota 23.08.2014, 18:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Druhý polčas moc za tým prvým ani nezastával, videli sme zaujímavé stretnutie, ale aktívnejší bol domáci tím. Ten však dnes nevedel poslať presnú prihrávku, streli či center. V závere nadstaveného času po chybe inkasovali druhý gól a o víťazovi bolo rozhodnuté.

    O prvý gól sa postaral prakticky hneď po rozohrávke Bellarabi, podľa posledných informácii sa jedná o najrýchlejší gól v histórii nemeckej Bundesligy! Dovolím si tvrdiť, že to rozhodlo zápas. Potom sme gól videli až v samotnom konci zápasu, keď domáci museli útočiť do plných. Domáci však dnes ku víťazstvu chýbala zrejme presnosť. Hostia podali výborný tímový výkon a vstúpili do novej sezóny tou správnou nohou.

    Takže prvý gól padol hneď na úvod zápasu a na koniec zápasu. Postarali sa oň 1. Bellarabi, 90+5. Kießling.

    To je už z tohto prenosu všetko. Prajem pekný zvyšok sobotného večera. Pri Ďalších športových prenosoch dovidenia a dočítania. (20:32:49)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Bayer Leverkusen dal gól!
    Toto je už definitíva zápasu, o ktorú sa postaral dnes veľmi aktívny hráč hostí STEFAN KIESSLING a hostia tak vyhrávajú 2:0! Domáci už sústredili všetko do útoku, nechali otvorené zadné vrátka, to hostia ešte využili na druhý gól, keď Bellarabi vypichol domáceho hráčovi Durmovi lopty, podišiel s ňou dopredu, následne ju poslal na úplne nepokrytého Kießlinga a ten obstrelil vybiehajúceho domáceho brankára a raduje sa z gólu.
    KIEßLING - 0:2
     
    90+2
    Ten avizovaný záverečný tlak domáceho tímu aj prichádza! Množstvo centrov a striel na bránu hostí prichádza, takto to malo byť po celý zápas zo strany hostí a nie až teraz. Hostia sa však dobre bránia.
     
    90+1
    Až 5 minút nadstavil hlavný rozhodca! Teraz musia prísť chvíle domácich hráčov. Všetko alebo nič!
     
    90
    Zahrával ho Hofmann, lopta prepadla až za obranu hostí, brankár Leno však včas vybehol zo svojej brány a loptu vyboxoval preč. Bol tiesnení protihráčmi, takže to mal dosť ťažké.
     
    89
    Po faule na domáceho hráča získava domáci tím zaujímavý priamy kop.
     
    88
    Pri lopte sú v týchto chvíľach aj naďalej domáci futbalisti, dostať sa do šance, strele, centru sa nedokážu. Hostia sa bránia čo im sily stačia. Domáci už nemajú čo stratiť a útočia do plných.
     
    87
    Dopredu sa dostali hostia a Bellarabi sa dostal aj no dostrel brány domácich. Loptu má však domáci brankár a už rýchlo rozohráva akciu svojho tímu.
     
    86
    Ďalšiu útočnú akciu domácich, ktorá sa už kopí jedna za druhou zakladal teraz Aubameyang, ale neúspešne. Lopta sa ku žiadnemu jeho spoluhráčovi nedostala, pri lopte sú tak hostia.
     
    85
    Brankár hostí Leno teraz zachránil hostí od gólu! Po rohovom kope sa domáci hráč dostal ku nebezpečnej hlavičke, ktorá už volala po góle, lopta sa odrazila po hlavičke od zeme a smerovala na bránu, Leno ju vyškrabal mimo nebezpečenstvo domácej brány.
     
    84
    A dokázali svojou aktivitou vybojovať rohový kop. Hostia sa musia tak mať na pozore.
     
    83
    Hostia sa dopustili faulu a tak loptu strácajú. Domáci na nič nečakajú a rýchlo idú do útoku. už nemajú čo stratiť.
     
    82
    Ani teraz sa domáci tím nedokázal predrať cez obranu hostí. Hostia získali loptu a pomaly sa dostávajú na dostrel domácej brány.
     
    81
    Tieto posledné minúty zápasu musia jednoznačne patriť domácemu tímu. Avšak, moc sa im to smerom dopredu nedarí, hostia pohodlnou hrou bránia svoj tesný náskok.
     
    80
    Striedanie v tíme Bayer Leverkusen: z ihriska odchádza Çalhanoğlu, prichádza Papadopoulos.
     
    78
    Domáci vinou faulu stratili loptu a ešte tu bol aj zaujímavý priamy kop pre hostí. Vysoká lopta do 16-tky napokon končí len v rukaviciach domáceho brankára.
     
    77
    Vystriedali aj hostia, dnes dosť nevýrazného Son Heung-min, ktorému zápas nevyšiel vystriedal Brandt. Hostia sa už zrejme do nejakých bezhlavých útokov vrhať nebudú, zrejme sa čo chvíľa ku tomu odhodlajú domáci.

    Miroslav Revaj

    Góly: 1. Bellarabi, 90+5. Kießling

    Karty:   64. Jojić (DOR) – 44. Jedvaj (LVR), 50. Toprak (LVR)


    Borussia Dortmund: Langerak – Piszczek, Ginter, Papastathopulos, Durm – Jojić, Kehl(K), Mchitarjan – Aubameyang, Immobile, Reus.
    Náhradníci: Weidenfeller – Subotić, S. Bender, Hofmann, Großkreutz, Narey, Maruoka.

    Bayer Leverkusen: Leno – Jedvaj, Toprak, Spahić, Boenisch – Rolfes(K), Castro – Bellarabi, Çalhanoğlu, Son Heung-min – Kießling.
    Náhradníci: Krešić – Papadopoulos, Wendell, Reinartz, Öztunali, Brandt, Drmić.

    Rozhodca: D. Aytekin – B. Brand, M. Achmüller