Chabarovsk – Ufa 2:3 (kon.) | Novokuzneck – Omsk 2:1 (po pr.) | Novosibirsk – Barys 4:1 (kon.)
Čeljabinsk – Petrohrad 2:6 (kon.) | Jugra Chanty-Mansijsk – Helsinki 1:2 (po pr.) | Togliatti – Riga 3:2 (po pr.)
Jaroslavľ – Kazaň 2:3 (1:2 po s.n.) | Viťaz – Metallurg Magnitogorsk 1:4 (kon.) | Soči – Jekaterinburg 6:3 (kon.)
koniec
Traktor Čeljabinsk
2:6 (0:4, 2:2, 0:0)
SKA Petrohrad
Pondelok 15.09.2014, 15:00 • Yunost Sport Palace • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V dnešnom stretnutí o víťazovi rozhodla prvá tretina, ktorú vyhrali hostia z Petrohradu vysoko 0:4. V druhej časti sa domácim podarilo znížiť na rozdiel troch gólov, ale dvoma zlepenými gólmi sa Petrohrad dostal opäť na kona a hoci domáci ešte dokázali vsietiť jeden presný zásah, dnes prehrali pred vlastnými fanúšikmi vysoko 2:6.

    S konštatovaním, že SKA Petrohrad si pripísal výhru v pomere 2:6 na ľade Traktora Čeljabinsk, sa s Vami lúčim a prajem príjemný zyvšok sviatočného popoludnia. (17:18:02)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:40
    Salák má v posledných sekundách zápasu viac práce ako jeho náprotivok, teraz musel čeliť strele Mokina z pravého kruhu, ktorá však skončila v jeho lapačke.
     
    59:01
    Kovalčuk sa rútil do šance, ale k zakončeniu sa nedostal a dopredu mohli ísť domáci, ktorí síce prešli cez stredné pásmo, ale v tom útočnom už o puk prišli.
     
    58:18
    Salák prikrýva puk a prerušuje hru po delovke z hokejky domáceho zadáka Kostromitina.
     
    57:59
    Zápas vstupuje do svojej poslednej dvojminútovky a v útoku sú domáci. Prudkú strelu Rúžičku z ľavej strany dokázal Salák vyraziť pred seba a hosťujúca obrana už ďalšie dorážky domácich hráčov nepripustila.
     
    57:23
    Nepresnosti na oboch stranách, dnešný zápas je už rozhodnutý a na hre oboch celkov je to vidieť.
     
    56:03
    Salák sa vytiahol pekným zákrokom proti strele Andreia Kosticyna, ktorý nebezpečne páli z priestoru medzi kruhmi.
     
    55:24
    Bolo nariadené trestné strieľanie pre domáci tím!
    Kyle Wilson sa dostal do brejku, pri ktorom bol zahákovaný Alexandrovom a tak hlavný arbiter nariadil trestné strieľanie. Domáci kapitán však svojím blafákom pri nájazde Saláka neprekvapil a stav sa nemení.
     
    54:49
    SKA sa nepresadilo v útočnej trteine, ale v tej vlastnej takmer do ničoho nepustilo domácich hráčov a získalo puk, ktorý zaváža do stredného pásma Judin.
     
    54:01
    Zápas sa už len viditeľne dohráva, tempo hry je síce vysoké, ale ani jedno z mužstiev sa netlačí do zakončenia a tak sledujeme časté odovdzávanie puku nahodením do pásma.
     
    53:18
    Martensson pekne hľadal z ľavého krídla Burdasova, ktorý sa dostal k zakončeniu z tesnej blízkosti brány, ale Demčenko bol pozorný a puk si ustrážil.
     
    52:45
    Po nepresnom pase hostí na ľavej strane sa dostali k puku domáci, ktorí zakladali útok spoza vlastnej brány, ale v strednom pásme o puk prišli a dopredu mieril s pukom na hokejke Ćervenka.
     
    51:30
    Ani jednému mužstvu nevyšiel rýchly prechod do útoku. Sme svedkami viacerích nepresností a sledujeme vaic súbojov v rohu klziska, zatiaľ čo ani jeden či druhý gólman zasahovať nemusia.
     
    50:24
    Šipačjov sa už vracia na ľad a SKA tak hrá v plnom počte.
     
    50:13
    Domácim sa až teraz podarilo dostať sa do útočného pásma, kde kombinovali pekne, ale neefektívne, pretože na Saláka nevyslali ani jednu jedinú strelu.
     
    49:34
    Traktor má vo vlastnej presilovej hre problémy s rozohrávkou a nevie sa dostať ďalej ako do stredného pásma.
     
    48:23
    Vylučovať sa bude na strane hostí, pretože za hákovanie dostáva dvojminútový trest Vadim Šipačjov.
     
    48:00
    Kombinácia Petrohradu sa skončila nepresnosťou na ľavej strane klziska a do brejku sa utrhol jeden z domácich hráčov, ale proti trom protihráčom sa nepresadil.

    Tomáš Pajerský

    Góly a asistencie: 22. Rúžička (Bulis, Panov), 36. Osnovin (Mokin, Quint) – 5. Patrick (Červenka), 8. Červenka (Martensson, Čudinov), 20. Kalinin (Dadonov), 20. Martensson (Červenka), 32. Kovalčuk (Kutejkin), 33. Kučerjavenko (Makarov, Chafizullin)


    Traktor Čeljabinsk: Fokin (Demčenko)- Quint, Borodkin, Kostromitin, Katičev, Aťušov, Chlystov, Kondratjev, Piganovič – Popov, Glinkin, Osnovin – Wilson, Čistov, Růžička – Bulis, Panov, Kokujov – Kosticyn, Penkovskij, Mokin
    SKA Petrohrad: Salák (Ivannikov) – Alexandrov, Chafizzulin, Kalinin, Kuteikin, Judin, Čudinov, Belov – Martensson, Tichonov, Kučerjavenko – Kovalčuk, Ericsson, Makarov – Ketov, Thoresen, Dadonov – Červenka, Burasov, Šipačjov

    Rozhodca: Beljajev, Soin – Gordenko, Tomilov