Chabarovsk – Ufa 2:3 (kon.) | Novokuzneck – Omsk 2:1 (po pr.) | Novosibirsk – Barys 4:1 (kon.)
Čeljabinsk – Petrohrad 2:6 (kon.) | Jugra Chanty-Mansijsk – Helsinki 1:2 (po pr.) | Togliatti – Riga 3:2 (po pr.)
Jaroslavľ – Kazaň 2:3 (1:2 po s.n.) | Viťaz – Metallurg Magnitogorsk 1:4 (kon.) | Soči – Jekaterinburg 6:3 (kon.)
koniec
HK Soči
6:3 (2:2, 2:0, 2:1)
Avtomobilist Jekaterinburg
Pondelok 15.09.2014, 17:30KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Veľmi gólovo plodný duel v Balšoj aréne máme za sebou. Videli sme v ňom až deväť gólov, domáci napokon zaslúžene zvíťazili pomerom 6:3 a do tabuľky si pripísali tri body. S týmto konštatovaním sa pre dnes s vami lúčim, dobrú noc prajem. (19:49:08)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:11
    Alexander Schčerbina ešte vyprodukoval v záverečnej minúte tretej časti vylúčenie, no domácim to už vôbec nemusí vadiť.
     
    58:07
    Soči dáva gól! O plnom bodovom zápise klubu Soči už nemôže mať nikto ani tie najmenšie pochyby, menej ako dve minúty do konca tretej časti domáci vedú už o tri góly! Domáci získali puk v útočnom pásme a okamžite traja vyšprintovali dopredu, vytvorili tak prečíslenie troch proti dvom, ktoré zakončili náramnou akciou. Petersson sa zbavil krásnou kľučkou brániaceho hráča, posunul to na pravú stranu MICHAJLOVI ANISINOVI, ktorý mal pred sebou odkrytú bránu, do ktorej s prehľadom poslal puk. Krásna akcia! Asistencie: Andre Petersson, Cory Emmerton.
     
    57:20
    Avtomobilist už točí svojho súpera v jeho obrannej tretine, o niekoľko desiatok minút môžeme očakávať odvolanie brankára Kováŕa.
     
    56:30
    Soči sa dostalo z vlastnej obrannej tretiny a len jednoducho posunulo puk do stredného pásma, domácim takáto taktika v závere bohate postačuje.
     
    55:19
    Demkov sa už za rovnovážneho počtu oboch tímov dostal do dobrej streleckej príležitosti, no defenzíve Avtomobilistu sa puk podarilo vytečovať na ochrannú sieť.
     
    53:33
    Domáci sa bez problémov dokázali ubrániť až do návratu vylúčeného hráča späť na ľadovú plochu a pevným krokom tak kráčajú za ziskom troch bodov.
     
    53:19
    Brule fauloval v útočnom pásme, sily na ľade sa tak vyrovnali a po chvíli bude nasledovať domáca presilovka.
     
    53:01
    Brule dostal puk o ideálnej streleckej pozície, hosťujúci útočník zakončil strelou švihom, no Pöpperleho prekonať nedokázal. Českému brankárovi teraz môžu domáci vďačiť za to, že stále vedú o dva góly.
     
    51:33
    Domáci si však celú situáciu úplne zbytočným spôsobom sami komplikujú. Po nevydarenom striedaní mali na ľade veľa hráčov, a tak sa budú musieť brániť presilovke Avtomobilistu.
     
    50:59
    Vylúčenie Anisina domácich mrzieť nemuselo, Soči sa dokázalo ubrániť presilovke Avtomobilistu, ktorý to tak musí skúšať už v rovnovážnom stave.
     
    50:30
    Domáci odpálili puk cez všetky čiary a okamžite celá brániaca štvorica odšprintovala na hráčsku lavicu.
     
    50:00
    Do konca tretej tretiny ostáva ešte presne desať minút. To je čas, za ktorý musí Avtomobilist streliť dva góly, v presilovke sa mu však zatiaľ nedarí podľa predstáv.
     
    48:59
    Anisin si v súboji pomohol hákovaním, hostia tak dostanú šancu na zníženie v podobe presilovej hry.
     
    46:27
    Soči dáva gól! Domáci však žiadnu drámu nechcú ani len pripustiť a prakticky okamžite si dokázali prinavrátil dvojgólové vedenie! Strelu z ľavého kruhu od Schčerbinu Kováŕ neudržal, puk mu vypadol pred MAXA WARNA, ktorý sa pretlačil k dorážke a úspešne zakončil! Asistencie: Alexander Schčerbina, Nikita Schčitov.
     
    46:02
    Jekaterinburg dal gól!
    Hosťom sa podarilo po tretí raz v zápase skórovať, Avtomobilist sa tak ku svojmu súperovi priblížil na rozdiel jedného gólu a v závere sa nám to schyľuje k poriadnej dráme. Eduard Lewandowski našiel krásnou prihrávkou na zadnej žrdi ALEXEJA JEFIMOVA, ktorý využil to, že Pöpperle bol poriadne rozhádzaný a poľahky zasunul puk do siete! Asistencie: Eduard Lewandowski, Anatoly Golysev.
     
    45:06
    Avtomobilist Jekaterinbrg sa dokázal ubrániť početnej prevahe súpera a stále tak ešte živý nádej minimálne na vyrovnanie.
     
    44:00
    Hostia vyhodili puk cez celú dĺžku klziska.

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 1. Alexej Krutov (Iľja Krikunov), 3. Pavel Koledov (Iľja Krikunov), 34. Iľja Krikunov (Clay Wilson, Andrej Plecahanov), 37. Timofej Šchišnakov (Rafael Achmetov, Jegor Morozov), 47. Max Warn (Alexander Schčerbina, Nikita Schčitov), 59. Michajl Anisin (Andre Petersson, Cory Emmerton) – 8. Anton Lazarev (Alexander Bumagin, Sami Lepistö), 20. Jakub Petružálek (Filipp Metljuk), 47. Alexej Jefimov (Eduard Lewandowski, Anatoly Golysev)


    HK Soči: Pöpperle (Gavrilov) – Koledov, Wilson, Plechanov, Jarvinen, Schčitov, Petrov, Pautov – Krutov, Warn, Demkov, Schiškanov, Krikunov, Simakov, Ignatuškin, Petersson, Anisin, Achmetov, Emmerton, Morozov, Lebedev, Schčerbina.
    Avtomobilist Jekaterinburg: Lobanov (Kováŕ) – Zhuravľjov, Postnikov, Trjamkin, Viklund, Antonov, Metljuk, Lepistö – Brule, Lazarev, Lewandowski, Golyšev, Lapenkov, Garejev, Kryasnov, Bumagin, Petružálek, Jefimov, Arkalov, Jemelejev.

    Rozhodca: Belov, Drejev – Morozov, Medvedev