Chabarovsk – Novgorod 2:7 (kon.) | Vladivostok – Čerepovec 5:4 (1:0 po s.n.) | Novokuzneck – CSKA Moskva 1:6 (kon.)
Jekaterinburg – Kazaň 3:5 (kon.) | Čeljabinsk – Barys 4:6 (kon.) | Jugra Chanty-Mansijsk – Omsk 3:2 (kon.)
Togliatti – Metallurg Magnitogorsk 3:2 (kon.) | Nižnekamsk – Ufa 0:4 (kon.) | Jaroslavľ – D. Moskva 4:2 (kon.)
koniec
Jugra Chanty-Mansijsk
3:2 (0:0, 3:2, 0:0)
Avangard Omsk
Štvrtok 02.10.2014, 15:30 • Arena Jugra • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V poslednej časti hry sme už videli opatrný hokej hraný zo zabezpečenej obrany. Zaujímavosťou tohto zápasu je, že výsledok sa stanovil v druhej tretine. Jugra tak zdolala Omsk a získala cenné tri body.
    S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a želám príjemný zvyšok večera. (17:45:16)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:51
    Ben Maxwell sa dostal k zakončeniu od modrej čiary, no trafil iba pravú žŕdku!
     
    59:25
    Kuliašov nahodený puk od modrej nesmeroval do priestoru brány.
     
    59:00
    Denis Kostin odchádza z brány!
     
    58:40
    Sobotka vystrelil z ľavého kruhu, no nepodarilo sa mu trafiť priestor brány.
     
    58:05
    Arťom Bulianskij potiahol puk do útočného pásma, bol zozadu atakovaný, no napokon si faul nevypýtal.
     
    57:17
    Tonimu Rajalovi sa podarilo oslobodiť svoj tím, začína sa pravdepodobne záverečný tlak hostí.
     
    56:30
    Denis Paršin získal puk v rohu klziska, dostal sa bližšie k bráne a následne ideálne prehodil ku pravej žrdi Vladimírovi Sobotkovi, no ten z prvej triafal iba mimo brány!
     
    55:49
    Arťom Bulianskij sa tlačil za nahodeným pukom po pravom krídle, následne sa mu ho podarilo získať až v rohu klziska a našiel pred bránkoviskom Vitalija Sitnikova, no jeho strela putovala iba do betónov Denisa Kostina.
     
    54:55
    Andrej Ivanov sa s pukom pretlačil do medzikružia odkiaľ švihom strieľal, no svoju koncovku usmernil mimo priestoru bránky.
     
    54:21
    Na opačnej strane zase preveril gólmana domácich Nikolaj Lemťugov chytateľnou strelou z ľavého kruhu, ktorú s istotou pokryl Goriačevskich do svojej lapačky.
     
    54:01
    Danil Romancev strieľal od útočnej modrej čiary švihom na bránu, ku gólmanovi Kostinovi sa nikto neblížil, no pre istotu ho strážca svätyne Omsku prikryl.
     
    53:13
    Lukáš Kašpar sa šikovne dostal z obranného pásma až do útočného úplne neohrozene, no následne čiarový rozhodca odpískal postavenie mimo hry, keďže mu protihráč vbehol omylom do útočnej tretiny.
     
    52:24
    Andrej Ivanov sa pretlačil do útočného pásma, no puk, ktorý nahodil získali hokejisti Jugry Chanty-Mansijsk.
     
    51:32
    Hráči Avangardu Omsk sa čoraz častejšie dostávajú do tesnej blízkosti brány, kde má defenzíva Jugry nedostatky a možno to bude pomocným faktorom k vyrovnaniu stavu. Uvidíme, nechajme sa prekvapiť.
     
    50:32
    Nikolaj Lemťugov sa dostal sám z rohu klziska na bránu, no na dvakrát nezakončil puk cez výborného Stepana Goriačevskicha!
     
    49:53
    Od modrej čiary nahodil puk na brankára domáceho celku Gustafsson, Popov clonil gólmanovi Goriačevskichovi celkom dobre, no puk sa zastavil napokon na jeho korčuli a potom ho už gólman prikryl.
     
    48:54
    Kuliaš pekne posunul od modrej čiary do medzikružia puk Kalininovi, ktorý sa posunul ešte ku dolnej časti pravého kruhu a bekhendom zakončoval, no gólman Jugry s istotou zasiahol.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 25. Bortnikov (Romancev), 32. Romancev (Chibisov, Bortnikov), 40. Kašpar – 28. Kulik (Paršin), 38. Popov (Paršin, Širokov)


    Jugra Chanty-Mansijsk: Goriačevskich (Birjukov) – Larsen, Mamkin, Sergejev, Pepeliajev, Sokolov, Želdakov, Putilov – Rajala, Kašpar, Maxwell, Magogin, Sitnikov, Bulianskij, Chibisov, Romancev, Bortnikov, Jacenko, Gorbunov, Gusev
    Avangard Omsk: Kostin (Barulin) – Kuliaš, Pivcakin, Liamin, Gustafsson, Vasiljev, Kulik, Glukov – Berdnikov, Perežogin, Kalinin, Sobotka, Širokov, Paršin, Popov, Wandell, Ivanov, Lemťugov, Pervušin, Neprajev, Semionov

    Rozhodca: Viačeslav Bulanov, Andrej Rogačov – Ivan Nazarov, Konstantin Čubykin