Dortmund – Hannover 0:1 (kon.) | Augsburg – Freiburg 2:0 (kon.) | Hoffenheim – Paderborn 1:0 (kon.)
Hertha – Hamburger 3:0 (kon.) | Frankfurt – Stuttgart 4:5 (kon.) | Leverkusen – Schalke 1:0 (kon.)
koniec
Bayer Leverkusen
1:0 (0:0)
FC Schalke 04
Sobota 25.10.2014, 18:30 • BayArena (Leverkusen) • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Je dobojované, Leverkusen je dnes víťazným mužstvom, počas celého zápasu mali domáci hráči navrch, ich súper dnes v útoku nepredviedol takmer nič, a zásluhou krásneho gólu Çalhanoğlua zostávajú všetky tri body doma.

    Leverkusen tak po dnešnom zápase poskočí už na 4. miesto v tabuľke, kde sa zaradí za Borussiu Mönchengladbach, naopak Schalke zotrvá na nelichotivom 12. mieste.

    Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a prajem Vám pekný zvyšok večera. (21:22:56)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Draxler to vyriešil katastrofálne, poslal loptu len do miest kde sa nachádzali hráči v červenom, tí dlhým odkopom posielajú loptu ďaleko od brány.
     
    90+2
    Hostia naberajú na obrátkach, až teraz sa im podarilo pritlačiť súpera, môže byť už neskoro, pretože Draxler bude zahrávať priamy kop a bude to zrejme posledná akcia v zápase.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca signalizuje, že nad rámec riadnej hracej doby sa budú nadstavovať ešte extra 3 minúty.
     
    90
    Prichádza posledné taktické striedanie na strane Bayeru, zápas končí pre Bellarabiho, na nadstavený čas na ihrisko vybehne Hilbert.
     
    89
    Leverkusenu sa aj naďalej darí držať loptu ďaleko od brány, ba dokonca nedá vydýchnuť obrancom Schalke, ktorého hráči sú dnes v útoku naozaj bezzubí.
     
    88
    Domáci hráči z rohu nevyťažili nič, prichádza teda posledné striedanie na strane Schalke, Högera na ihrisku vystrieda Meyer.
     
    87
    Priamy kop bol zrazený mimo hracej plochy, Leverkusen tak získa ďalšie cenné sekundy, keďže bude pre zmenu zahrávať roh.
     
    86
    Domáci hráči vyviezli loptu ďaleko od svojej brány, navyše po faule Uchidu budp zahrávať aj priamy kop. Uchida za svoj faul vidí aj kartu žltej farby.
    ČK - Jedvaj (Leverkusen)
     
    85
    Veľké prekvapenie, domáci hráči kontrolovali hru, no v strednej časti ihriska ju stratili takže dopredu mohol postupoval Kirchhoff. Toho však zboku veľmi necitlivo v sklze zostrelil mladík Jedvaj, hlavný rozhodca neváha a ukazuje mu červenú kartu.
     
    84
    Kießling to vyskúšal z veľkej diaľky, nepresnou strelou aspoň postrašil obranu Schalke, lopta totiž letela vysoko nad bránu.
     
    83
    Spahić si vypýtal faul na svojej vlastnej polovici ihriska, s rozohrávkou sa pochopiteľne neponáhľa, domáci tím bude zrejme zbierať každú cennú sekundu.
     
    82
    Prichádza druhé striedanie na strane Bayeru Leverkusen, za hlasného potlesku ihrisko opúšťa strelec zatiaľ jediného gólu Çalhanoğlu, jeho miesto zaujme Papadopoulos.
     
    81
    Začala sa nám posledná desaťminútovka, žltú kartu po nepeknom faule na Heung-Min Sona uvidí aj Huntelaar.
     
    80
    Hráčom hostí sa navyše čoraz častejšie nepáčia verdikty postranných, ale aj hlavného rozhodcu, zásluhu na tom má pravdepodobne stupňujúca sa frustrácia z nepriaznivého stavu.
     
    79
    Leverkusen sa čoraz viac zameriava na obrannú hru, hostia si vymieňajú loptu na jeho polovici, k strele sa ale zatiaľ vôbec nedostávajú.
     
    78
    Ďalšia nakopávaná lopta na Huntelaara, ten ani tentoraz netrafil bránu, navyše v momente prihrávky sa ocitol v postavení mimo hry.

    Andrej Marienka

    Góly: 53. Çalhanoğlu

    Karty:   14. Toprak (LVR) – 18. Höger (SCH), 49. Aogo (SCH), 81. Huntelaar (SCH), 86. Uchida (SCH)   85. Jedvaj (LVR)


    Bayer Leverkusen: Leno – Wendell, Spahić, Toprak, Donati – Bender, Reinartz – Heung-Min Son, Çalhanoğlu, Bellarabi – Kießling
    Náhradníci: Kresic – Drmic, Hilbert, Papadopoulos, Jedvaj, Brandt, Kruse

    FC Schalke 04: Fährmann – Aogo, Höwedes, Ayhan, Uchida – Höger, Neustädter – Draxler, Choupo-Moting, Obasi – Huntelaar
    Náhradníci: Wetklo – Kirchhoff, Meyer, Clemens, Sam, Fuchs, Barnetta

    Rozhodca: Gräfe – Kleve, Voss