CSKA Moskva – Metallurg Magnitogorsk 1:2 (kon.)
koniec
CSKA Moskva
1:2 (1:0, 0:1, 0:1)
Metallurg Magnitogorsk
Sobota 25.10.2014, 15:00 • CSKA Ice Place, Moskva • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Metallurg Magnitogorsk dokázal vyhrať zápas, v ktorom to mal dlhšie rozohrané zle, no v prostrednej tretine nastal obrat a po góloch Zaripova a Timkina otočil celý duel vo svoj prospech a zabezpečil si tak plný bodový zisk. (18:18:31)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:50
    Stephane Da Costa vyhral buly na Zaitseva, ktorý pohotovo pálil z prvej, no hradbu tiel nedokázal prepáliť. Zdá sa, že je rozhodnuté.
     
    59:40
    Zakázané uvoľnenie Magnitky, po ktorom sa bude vhadzovať v útočnom pásme CSKA. Ešte predtým si však berie Dmitrij Kvartalnov oddychový čas.
     
    59:20
    Stanislav Galimov poslal do hry šiesteho korčuliara. CSKA začína svoj záverečný zúfalý nápor!
     
    58:50
    Francis Pare vyhodil puk cez celú dĺžku klziska. Začína sa posledná minúta tretej tretiny.
     
    58:08
    Svoju skrátenú presilovku CSKA nedokázalo využiť ani na vytvorenie si súvislejšieho tlaku. Už sa hrá v rovnovážnom stave na oboch stranách.
     
    57:22
    Arťjuchin je späť na ľade. Začína sa presilovka CSKA Moskva, ktorá má k dispozícii bezmála posledné dve minúty na vyrovnanie.
     
    56:40
    Bogdan Potechin z pravého kruhu svojou strelou ohrozil Stanislava Galimova, ktorý puk bez väčších problémov skryl do svojej lapačky a prerušil hru.
     
    56:08
    Početná prevaha Metallurgu sa však veľmi rýchlo skončila. Fauloval totiž aj český center prvého útoku hostí Jan Kovář.
     
    55:22
    Jevgenij Arťjuchin sa cez ruku natlačil až pred Košečkina, ktorého podľa názoru arbitrov fauloval, aj keď sa nám to zdá byť trošku pritiahnuté za vlasy. Každopádne, presilovka pre Magnitku.
     
    55:00
    Bondarev v obrannom pásme chyboval, ponúkol šancu na rozhodnutie Jakutsenjovi, ktorý mohol definitívne rozhodnúť, no jeho švihovka preletela tesne pod brvno Galimovovej svätyne!
     
    54:30
    Alexander Radulov dostal od defenzívy Magnitky až príliš veľa priestoru, ktorý využil na natlačenie sa do šance. Ruský ostrostrelec zakončoval po prehodení puku na backhand, no Košečkin bol pozorný.
     
    53:45
    Zaripov predložil puk pred bránu Platonovovi, ktorý dokázal v neprehľadnej zakončiť, no Stanislav Galimov podržal svoj tím.
     
    53:00
    Magnitogorsk sa v tejto fáze stretnutia neštíti odovzdávaniu pukov zadarmo do stredného pásma. Tvoriť musia domáci, ktorým sa čas veľmi rýchlo kráti.
     
    51:40
    Jevgenij Kosov sa krásnym manévrom odpútal od mantinelu a zároveň zbavil dvojice protihráčov. Z ostrého uhlu potom nepríjemne zakončil, no Galimov dokázal zakročiť, a to aj napriek tomu, že cez hradbu tiel pred sebou toho veľa nevidel.
     
    50:40
    Oskar Osala, ktorý v dnešnom zápase nebol príliš vidieť, sa postaral o to, že sa jeho tím mohol zabývať v útočnom pásme, kde môže Magnitka prihrávkami po mantineli šetriť cenné sekundy.
     
    50:00
    Tretia tretina sa prehupla do svojej druhej polovice. CSKA má ešte desať minút na zaistenie minimálne predĺženia.
     
    48:35
    Mišarin premáhal najvhodnejší moment na strelu, pálil až v momente, kedy bol Košečkin už stopercentne skonsolidovaný a pripravený na zákrok, ktorý aj predviedol.

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 5. Jan Muršak (Alexander Radulov, Bogdan Kiselevič) – 32. Denis Zaripov (Jan Kovář), 44. Jevgenij Timkin (Chris Lee, Bogdan Potechin)


    CSKA Moskva: Galimov (Lalende) – Denisov, Bondarev, Mišarin, Zaitsev, Nuamenkov, Kiselevič, Panin – Radulov, Da Costa, Muršak, Prochorkin, Mamin, Kvartalnov, Arťjuchin, Grigorenko, Žarkov, Žafrajov, Nikulin, Andronov, Telegin.
    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Pechurskij) – Lee, Antipin, Malenkich, Batjiršin, Birjukov, Tereščenko, Chabarov – Kovář, Zaripov, Pare, Kaletkin, Timkin, Platonov, Jakutsenja, Osala, Junkov, Potechin, Kosov, Kamenev.

    Rozhodca: Bulanov, Olenin – Lazarev, Sjusejev

    Diváci: 5600