Almería – Bilbao 0:1 (kon.) | Real Madrid – Barcelona 3:1 (kon.) | Valencia – Elche 3:1 (kon.)
Córdoba – Sociedad 1:1 (kon.) | Eibar – Granada 1:1 (kon.)
koniec
Real Madrid
3:1 (1:1)
FC Barcelona
Sobota 25.10.2014, 18:00 • Estadio Santiago Bernabeu, Madrid • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Nervydrásajúce futbalové gala-predstavenie sa práve v tomto momente stalo korisťou Realu Madrid, ktorý v druhom polčase pridal dva góly zásluhou Pepého a Benzemu. Biely Balet sa tak postaral o to, že Katalánci prišli o svoju ligovú neporaziteľnosť a v deviatom zápase inkasovali vôbec prvé tri góly v sezóne. Real sa po dnešnom víťazstve dotiahol na svojho súpera už len na rozdiel jedného jediného bodu.

    Na záver mi už neostáva nič iné len sa s vami rozlúčiť. Ďakujem vám, že ste túto reklamu na futbal sledovali s nami a verím, že nám ostanete verní i naďalej. Prajem príjemný zvyšok víkendu. (20:51:41)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    V samom závere sa ešte strhla potyčka medzi Ronaldom a Danim Alvesom. Domáci kanonier dostal žltú kartu, no až tak mrzieť ho to nemusí.
     
    90+3
    Priamy kop rozohral svojou ľavačkou Messi, no loptu vôbec dobre netrafil a tá skončila vysoko, vysoko nad Casillasovou svätyňou.
     
    90+2
    Neymar sa dostal k lopte, no okamžite bol Pepem poslaný k zemi. FCB má k dispozícii ešte priamy kop, po ktorom môže nepriaznivý stav aspoň skorigovať.
     
    90+1
    K tomuto fantastickému zápasu sú pridané ešte tri nadstavené minúty.
     
    90
    Barcelona z rohu nevyťažili nič, dokonca musela rýchlo šprintovať dozadu, pretože Real vyštartoval so štvoricou hráčov do brejku, ktorý zbytočnou nepresnosťou pokazil Marcelo.
     
    89
    Posledné striedanie zápasu. Trávnik opustil Modrič, ktorého miesto zaujal na posledné momenty dnešného zápasu skúsený bek Alvaro Arbeola.
     
    88
    Dani Alves z pravého krídla dva krát nebezpečne centroval. V oboch prípadoch však úspešne dokázala zakročiť výborne fungujúca stopérska dvojica Bieleho Baletu.
     
    86
    Jeden z najlepších hráčov dnešného stretnutia, ak nie ten najlepší, ktorým Karim Benzema rozhodne bol opúšťa trávnik a miesto prenecháva Sammimu Khedirovi. Santago Bernabeu svojho dnešného hrdinu odprevadil na lavičkou obrovským aplauzom.
     
    85
    Barcelona sa ešte snaží niečo vymyslieť, no Katalánci útočia do plných. S výnimkou brankára Claudia Brava sú všetci aktéri dnešného stretnutia nasťahovaní pred pokutovým územím Ikera Casillasa.
     
    84
    Neymar si to namieril na osi ihriska medzi niekoľkých protihráčov. Jeho individuálny postup zo začiatku vyzeral nádejne, no Biely Balet napokon hviezdu Barcelony dokázal zastaviť.
     
    83
    Carlo Ancelotti siahol k prvému striedaniu až v záverečnej desaťminútovke riadneho hracieho času. Zaslúžené ovácie si užíva Isco, ktorého miesto zaujal defenzívnejšie ladený Asier Illarramendi.
     
    82
    Po úspešnom odvrátení centru od rohovej zástavky vybehol ofenzívny triplet Benzema-Rodriguez-Ronaldo opäť do nebezpečne vyzerajúcej brejkovej situácie. Po prihrávke prvého menovaného sa Ronaldo ešte snažil posunúť na pravú stranu Jamesovi, no tam už boli vracajúci sa hráči FCB.
     
    81
    Barcelona sa nadýchla zrejme k záverečnému náporu a zásluhou dobrého napádania získala loptu a následne i rohový kop.
     
    80
    Pedro Rodriguez predviedol dobrý šprint a v pokutovom území sa dostal k lopte. Pod nohy mu padol Sergio Ramos i Pepe. Dvojica domácich stopérov napokon situáciu zvládla vyriešiť v prospech domáceho tímu.
     
    78
    Real Madrid sa sériou pekných prihrávok opäť takmer dostal do velikánskej možnosti. Aj napriek tomu, že to Bielemu Baletu nevyšli, si fanúšikovia užívajú, že Barcelona bola prinútená vrátiť sa na vlastnú polovicu.
     
    77
    Fanúšikovia Realu Madrid si v tejto fáze zápas doslova vychutnávajú a každú úspešnú kombináciu svojho tímu oceňujú hlasitými oslavnými chorálmi.

    Michal Bakoš

    Góly: 35. Cristiano Ronaldo, 51. Pepé, 61. Karim Benzema – 4. Neymar

    Karty:   74. Dani Carvajal (RMA), 90+4. Ronaldo (RMA) – 9. Messi (FCB), 14. Neymar (FCB), 34. Gerrad Piqué (FCB), 38. Andres Iniesta (FCB)


    Real Madrid: Casillas – Carvajal, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo – James Rodríguez, Modrič, Kroos, Isco – Benzema, Cristiano Ronaldo.
    Náhradníci: Navas – Arbeola, Varane, Illarramendi, Khedira, Nacho, Hernandéz.

    FC Barcelona: FC Barcelona: Bravo – Alves, Piqué, Mascherano, Mathieu – Xavi, Sergio Busquets, Iniesta – Suarez, Messi, Neymar.
    Náhradníci: ter Stegen – Alba, Bartra, Rakitič, Roberto, El Haddadi, Pedro.

    Rozhodca: Gil – Nevedo, Martinéz – (Sanchéz).

    Diváci: 85,464