FK Dinamo Moskva – Panathinaikos 2:1 (kon.) | FK Krasnodar – Lille 1:1 (kon.) | Rijeka – Liége 2:0 (kon.)
Feyenoord – Sevilla 2:0 (kon.) | Wolfsburg – Everton 0:2 (kon.) | Slovan Bratislava – YB Bern 1:3 (kon.)
Sparta Praha – Neapol 0:0 (kon.) | D.Kyjev – Rio Ave 2:0 (kon.) | Aalborg – FCSB 1:0 (kon.)
Minsk – Solún 0:2 (kon.) | Guingamp – Fiorentina 1:2 (kon.) | Lokeren – Légia Varšava 1:0 (kon.)
Trabzonspor – Met. Charkov 3:1 (kon.) | Zürich – Limassol 3:1 (kon.) | Villarreal – Mönchengladbach 2:2 (kon.)
Helsinki – Kodaň 2:1 (kon.) | Turín – Brugge 0:0 (kon.) | Tottenham – Partizan 1:0 (kon.)
Asteras – Besiktas 2:2 (kon.) | Celtic – Salzburg 1:3 (kon.) | Giurgiu – D. Záhreb 1:0 (kon.)
Saint-Étienne – Karabach 1:1 (kon.) | Inter – Dnipropetrovsk 2:1 (kon.)
koniec
Tottenham Hotspur
1:0 (0:0)
Partizan Belehrad
Štvrtok 27.11.2014, 21:05 • White Hart Lane (Londýn) • Európska liga
Predzápasové kurzy
     
    V druhom dejstve sa už na White Hart Lane hral iba futbal a žiadne atletické závody s fanúšikmi sa nekonali. Tottenham bol jasne lepším celkom a len výborný výkon gólmana Milana Lukača ako aj impotentná produktivita Roberta Soldada zachránila hostí od výraznejšej prehry. Vďaka týmto faktorom ale Partizan i naďalej živil svoju šancu na bodový zisk. Ten takmer prišiel po záverečnej hlavičke Volkova, pri ktorej sa ale vytiahol Hugo Lloris.

    Spurs dnes teda splnili svoju misiu a pred posledným zápasom na horúcej pôde v Istanbule im stačí i nerozhodný výsledok. To už je ale celkom iný zápas. Majte sa dovtedy pekne. Želám vám rýchle uplynutie posledného pracovného dňa tohto týždňa. (23:12:27)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    V rámci nich bolo ešte poriadne rušno. Najskôr sa v šestnástke porúčal k zemi Harry Kane, pričom hlavný rozhodca Evgen Aranovskiy ukázal na biely bod. Po rozhovore s bránkovým rozhodcom ale svoj verdikt zmenil na rohový kop. Po ňom prišiel signál Tottenhamu a krásna strela Erika Lamelu s ešte krajším zákrokom Milana Lukača. Ten sa po Argentínčanovej strele z dvadsiatich metrov vyškrabal do vzduchu a nádhernou gólparádou zabránil druhému gólu vo svojej sieti.
     
    90+1
    K úvodnému dejstvu sa pridávajú ešte tri nadstavené minútky, ktoré svietili nad hlavou ukrajinského pomocného arbitra Bekkera.
     
    89
    Benjamin Stambouli teraz ukázal, že nie je sebec, ale asi radšej mal. Francúz dokázal na polovici ihriska v rozohrávke prepadnúť chybujúceho Marinkoviča. Po zisku lopty sa Stambouli rútil na bránku i s Erikom Lamelom. Túto dvojicu stíhal len stopér Stankovič. Francúzsky stredopoliar a stále jediný strelec gólu prihrával vo vápne doprava na Lamelu, ktorý ale dostal príliš dlhú prihrávku, ktorú už nedokázal upratať do prázdnej bránky. Lopta preletela popred bránkovú čiaru.
     
    87
    Pochettino strieda i naposledy, keď ihrisko opustí výborne hrajúci Brazílčan Paulinho. Na jeho miesto prichádza mladík Winks.
     
    86
    Jeden z mála nesrbských hráčov v kádri Partizanu Belehrad Branko Ilič inkasuje žltú kartu po nepeknom dohratí Aarona Lennona.
     
    85
    Pochettinovu bandu to teraz mohlo mrzieť dvojnásobne, pretože Vladimir Volkov naskočil ku gólovej hlavičke, ktorú na ceste do siete zastavila len robinsonáda v podaní francúzskeho gólmana v bránke Tottenhamu. Centrovaná lopta z pravej stany si vo vzduchu našla ľavého obrancu, ktorý zo siedmich metrov razantne udrel do lopty. Jeho pokus by zapadol k pravej žrdi, kde ale úradovala čarovná rukavica Huga LLorisa. Následná dorážka od striedajúceho Kojiča už smerovala len do bočnej siete.
     
    83
    Prípadné dnešné zakopnutie mohol definitívne odvrátiť Harry Kane, ktorého gól ale platiť nebude. Po peknej výmene lopty medzi Lamelom a Paulinhom si ju anglický útočník prebral v hraničnom postavení mimo hry. Na poslednú chvíľku to celé uzavieral pravý bek Ilič. Kane po následnej otočke chladnokrvne zakončil k ľavej žrdi. Podobná to situácia, z ktorej sa Roberto Soldado prednedávnom mýlil. Už dávno tak mohlo byť rozhodnuté.
     
    82
    V prípade, že by o svoje vedenie prišiel a Besiktas by si z Tripolisu odviezol taktiež bod, musel by na horúcej pôde zvíťaziť.
     
    81
    Ak počítam správne, Tottenham by sa v prípade svojho víťazstva a remízy Besiktasu mohol v Istanbule spoliehať i na remízu.
     
    80
    Do konca riadneho hracieho času zostáva ešte desať minút, plus približne tri pridávané minútky od ukrajinskej rozhodcovskej štvorice.
     
    79
    Marko Nikolič tak už vyčerpal všetky možnosti na striedanie. Pochettinovi zostáva v talóne ešte jedna zmena.
     
    78
    Petar Škuletić bol dnes spolu s Lazovičom najnebezpečnejším hráčom belehradského výberu. Štvrťhodinu pred koncom zápasu ho už ale nahrádza Kojič.
     
    77
    Tripolis už mimochodom stačil v súboji s Besiktasom vyrovnať, čo hrá v prospech na čele sa osamostatňujúceho Tottenhamu.
     
    76
    Prudká lopta smerovala do Llorisovho malého vápna, kde bol samozrejme pánom francúzsky gólman Londýnčanov.

    Erik Farkaš

    Góly: 49. Stambouli

    Karty:   51. Stambouli (TOT) – 72. Grbič (PAB), 86. B. Ilič (PAB)


    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Naughton, Chiriches, Vertonghen, B. Davies – Paulinho, Stambouli, M. Dembélé – A. Lennon, Soldado, Lamela
    Náhradníci: Vorm – Kane, C. Eriksen, Dier, Bentaleb, Ball, Winks
    Manažér: Mauricio Pochettino (ARG)

    Partizan Belehrad: Lukač – B. Ilič, Čirkovič, V. Stankovič, Volkov – Ninkovič, S. Markovič, S. Ilič (C) – D. Lazovič, Škuletič, Grbič
    Náhradníci: Ž. Živkovič – I. Fofana, A. Živkovič, Marinkovič, Kojič, Petrovič, Luka
    Manažér: Marko Nikolić (SER)

    Rozhodca: Evgen Aranovskiy – O. Voytyuk, O. Korniyko – S. Bekker (všetci UKR)