Vítkovice – Bohemians 2:5 (kon.) | Mladá Boleslav – Bulldogs 4:5 (1:2 po s.n.) | Otrokovice – Tatran 5:4 (kon.)
Chodov – Sparta 14:6 (kon.) | Královské Vinohrady – Ostrava 2:6 (kon.) | Liberec – Pardubice 4:7 (kon.)
koniec
FBC Liberec
4:7 (1:1, 1:1, 2:5)
Sokoli Pardubice
cz Piatok 19.12.2014, 20:15 • SH Dukla Liberec • Livesport Superliga (CZ)
Predzápasové kurzy
     
    To je pro dnešek z mé strany vše. Jsem rád, že jste sledovali tento online přenos a už zítra se na vás budu těšit u přenosu z florbalové Extraligy žen, v rámci něhož vyzvou Židenice tým Vítkovic. Do té doby na shledanou a pěkný předvánoční víkend! (22:19:11)
     
    Zazněla siréna, která kompletně ukončila dnešní klání. Dlouho se hrála až neskutečně vyrovnaná partie, ovšem zápas se ve 3. periodě zlomil a Pardubice díky úspěšnému začátku závěrečné dvacetiminutovky berou 3 body. Ty mohou být v konečném součtu velmi důležité, protože je možné, že budou rozhodovat o postupu hostujícího oddílu do vyřazovacích bojů.
     
    NEJLEPŠÍ HRÁČI UTKÁNÍ

    Liberec: Tomáš Marek
    Pardubice: Jakub Burian
     
    STŘELY – 3. TŘETINA (CELKEM)

    Liberec: 5 (15)
    Pardubice: 12 (26)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    58:46
    Domácí FBC stále hraje s bonusovým hráčem v poli. Příležitost měl Štěpánek, ale jeho zakončení bylo hodně nepřesné.
     
    58:13
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Vaníček nenechal svoji klec dlouho prázdnou, protože ji ani ne po 30 sekundách od odchodu strážce navštívil míček. Děrovaný předmět prošel brankovištěm i přes brankovou čáru díky přesné a důrazné dělovce z hole MARTINA ZOZULÁKA. Asistence: Karel Brychta.
     
    57:56
    Oddechový čas pro FBC Liberec. Domácí se nevzdávají a chtějí ještě něco v samém závěru vymyslet.
     
    57:15
    Pardubický Lisa neměl zrovna moc možností, a tak se rozhodl, že zkusí vystřelit z půlky. Nebyl to úplně nejlepší nápad, rána zaduněla o zadní mantinel.
     
    56:33
    Na Vaníčka sice postupovali dva útočící hráči, i přes tenhle fakt zachoval domácí gólman klid a schoval míček pod svým tělem.
     
    55:08
    Jakub Burian se jen těžce zvedá ze země po jednom ze střetů se soupeřem. Krátkého ošetření se ujala přítomná zdravotnice.
     
    54:03
    Liberec právě vstřelil branku!
    Útočná družina domácího mužstva přeběhla na půlku Pardubic a několikrát si mezi sebou vyměnila kulatý předmět. V nejvýhodnější šanci k ohrožení brankáře se najednou zjevil TOMÁŠ MAREK a nelítostně zavěsil. Asistence: Jiří Strobach.
     
    52:20
    Marek byl v takřka stoprocentní šanci, přesto dokázal Tvrdý vytáhnout výborný zásah proti liberecké střele a i když mohl zavěsit Prokop Ferdan, nenaložil s míčkem správně a poslal jej nad!
     
    51:53
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Hostům se podařilo probojovat přes obranu Liberce a Vaníček už osamocen nestačil na útočící celek. VÁCLAV OUBRECHT si ještě udělal místo, zamířil a oslavil trefu, která hostům vrátila třígólový náskok. Asistence: Tomáš Dlesk.
     
    51:24
    Své kvality museli během krátké doby předvést oba strážci branky. Nejdříve vyrážel míček do bezpečí Vaníček, zanedlouho po něm lapil domácí střelu Tvrdý.
     
    50:18
    Liberec právě vstřelil branku!
    Spolupráce mezi Tomášem Markem a RADKEM VALEŠEM přinesla snížení a vykřesání naděje do následujících minut. Druhý jmenovaný hráč si udělal prostor a dělovkou ze středu překonává Tvrdého. Asistence: Tomáš Marek.
     
    49:46
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Nadvakrát se nepovedlo hostům překonat připraveného Vaníčka, avšak třetí možnost už byla povedená. RADEK KRAJCIGR si zpracoval odražený míček a tváří v tvář maskovanému muži své spoluhráče nezklamal. Asistence: Jakub Burian.
     
    48:46
    Ďopan stál v pozici, ze které to stojí za to zkusit vypálit, jenže jeho projektil si to namířil vysoko nad hlavy všech aktérů hry a nic zásadního se nestane.
     
    48:14
    Marek Štěpánek (Liberec) je vyloučen na 2 minuty za bránění ve hře.
     
    47:49
    Domácí se dostali po pardubické chybě k míčku a mohou se pokusit o postupný útok. Zatím se nikam neženou a pouze si pečlivě vyměňují jednu nahrávku za druhou.

    Tadeáš Mima

    Góly a asistencie: 19. Blažek (Klucho), 27. P. Ferdan (Valeš), 51. Valeš (Marek), 55. Marek (Strobach) – 10. Zozulák, 32. Dlesk (Krajcigr), 41. Zozulák (Krajcigr), 42. Burian (Zozulák), 50. Krajcigr (Burian), 52. Oubrecht (Dlesk), 59. Zozulák (Brychta)


    FBC Liberec: Vaníček – Klucho, Uglanov, Marek, Láska, D. Böhm, Štěpánek, Valeš, Blažek, Tampier, Galbavý, Hůza, L. Böhm, Rondoš, Strýček, B. Ferdan, P. Ferdan, Strobach, Vážný, Reymar
    Sokoli Pardubice: Tvrdý (Levínský) – Oubrecht, Šťastný, Brychta, Ďopan, Kunt, Zozulák, Hauschke, Teichman, Lisa, Bahník, Dlesk, Škeřík, Burian, Krajcigr, Chmelař, Němeček, Krigovský, Formánek

    Rozhodca: Martin Valenta a Michal Žďárský

    Diváci: 146