Vigo – Almería 0:1 (kon.)
koniec
Celta Vigo
0:1 (0:1)
UD Almería
Piatok 19.12.2014, 20:45 • Estadio de Balaídos (Vigo) • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Piatková predohrávka šestnásteho kola španielskej Primera División končí prekvapivým triumfom doteraz predposlednej Almeríe. Jediným strelcom zápasu zostal Tomer Hemed. Domácim nepomohla ani územná prevaha či darovaná penalta. Inak bol nápor Viga zväčša stereotypný. Almería sa vďaka trom bodom posúva o tri priečky na nezostupové šestnáste miesto! (22:56:31)
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Po nedovolenom zákroku Dubarbiera, ktorý zaň videl i žltú kartu, tu bol ešte jeden priamy kop pre domácich, no ani ten koncovku medzi tri žrde neprináša.
     
    90+4
    V závere tu máme ešte jedno taktické striedanie hostí, keď namiesto zdržujúceho kapitána Coronu príde na hraciu plochu Quique González.
     
    90+3
    Ako inak, vysoký center do šestnástky končí u Juliána, ktorý navyše inkasuje úder do chrbta a môže tak pokračovať v časovej údržbe.
     
    90+2
    Nolito teraz veľmi dobre obchádzal na ľavej strane Navarra, no Trujillo následne odkopáva loptu na rohový kop pre Celtu...
     
    90+1
    Medzitým ďalší rohový kop domácich, ktorý už tradične končí katastrofálnym centrom do šestnástky. Je to pre nich ešte stále výhoda?
     
    90
    Na Estadio de Balaídos panuje v závere stretnutia poriadny zmätok a ten bude trvať ešte počas piatich nadstavených minút!
     
    89
    Larrivey následne vo vápne nezískava polutový kop a práve naopak práve jemu je pískaný nedovolený zákrok lakťom. Po následnej strkanici s cieľom dosiahnuť penaltu je kartou potrestaná domáca dvojica Fontás a Orellana.
     
    88
    Hosťujúci gólman Julián Cuesta je už i kartovo napomínaný za zdržovanie svojej rozohrávky. Jesús Gil už stratil trpezlivosť s hosťujúcim taktizovaním.
     
    87
    Krohn-Dehli sa z pravej strany snažil odcentrovať do šestnástky, no lopta nenachádza ani jedného z jeho spoluhráčov.
     
    86
    Pre Almeríu to bolo druhé striedanie v zápase. Celta Vigo už prišla o všetky možnosti zmeniť skladbu svojho mužstva.
     
    85
    Na trávniku už máme i Maura Dos Santosa, ktorý nahradil Édgara Méndeza. Toho zradil pravý stehenný sval a musel tak striedať vynútene.
     
    84
    Celta Vigo už rozohrávala neuveriteľný pätnásty rohový kop v zápase! Almería naproti tomu zahrávala len dva. Ani jeden domáci roh však v zaujímavú gólovku nerezultoval.
     
    83
    Aj s ním sa Vigo snažilo presadiť po rohovom kope z ľavej strany, no i táto štandardka letela len do vrelej náruče gólmana Juliána.
     
    82
    Domáce zmätky ukracujú Celtu Vigo o dôležité sekundičky. Namiesto Krohn-Dehliho totiž po komunikačnom skrate schádza Charles. Na trávnik prichádza Larrivey.
     
    81
    Nolito sa následne snažil z ľavej strany preštrikovať až do šestnástky, no Navarro ho dnuka nehodlal pustiť za žiadnu cenu.
     
    79
    Pozor aj na druhú stranu, kde zakončoval Charles, ale jeho prízemný pokus sa kotúľal tesne mimo ľavej žrde hosťujúcej svätyne.
     
    77
    Thievy Bifouma sa mohol okamžite po svojom nasadení do stretnutia postarať už zrejme o rozhodujúci náskok svojho mužstva. Almería ale svoje vedenie nedokázala zdvojnásobiť. Bifouma dostával výbornú loptu zo stredu ihriska. Po prihrávke do voľného priestoru sa ocitol v nájazde na Álvareza z ľavej strany, no na domáceho gólmana z blízka nevyzrel. Jeho obstrel sa jednotke Viga podaril vykopnúť nohou, Celta môže i naďalej bojovať o cenné body.

    Erik Farkaš

    Góly: 17. Hemed

    Karty:   34. A. Fernández (CVG), 45+2. Charles (CVG), 50. Mina (CVG), 89. Fontás (CVG), 89. Orellana (CVG) – 38. X. Navarro (ALM), 43. Hemed (ALM), 88. Julián (ALM), 90+5. Dubarbier (ALM)

    Nepremenená penalta: 73. Nolito (CVG), brankár Julián zneškodnil


    Celta Vigo: S. Álvarez – Mallo, G. Cabral (C), Fontás, J. Castro – A. Fernández, Radoja, Krohn-Dehli – Orellana, Charles, Mina
    Náhradníci: R. Blanco – Nolito, Planas, S. Gómez, Á. López, P. Herníndez, Larrivey

    UD Almería: Julián – X. Navarro, Trujillo, F. Vélez, Dubarbier – Verza, Partey, Corona (C) – Zongo, Hemed, E. Méndez
    Náhradníci: Y. Gómez – Wellington, Bifouma, Quique, M. Dos Santos, Míchel, Dangda

    Rozhodca: Jesús Gil – Á. Nevado, M. Martínez – A. Vicente