Florko Košice – Sabinov 8:7 (kon.) | M-Šport Trenčín – Nižná 7:8 (po pr.) | ŠK 1. FBC Trenčín – Grasshoppers Žilina 6:3 (kon.)
koniec
ŠK 1. FBC Trenčín
6:3 (0:1, 4:0, 2:2)
FBC Grasshoppers AC UNIZA
Nedeľa 04.01.2015, 16:00Salming extraliga
     
    Trenčania zvíťazili vďaka umnej a takticky vyspelej hre nad Žilinou 6:3 a na čele tabuľky tak svoj náskok navyšujú na 4 body. Zápas priniesol výborný florbal v skvelej atmosfére, nakoniec sú tí šťastnejší domáci. Ja sa s vami lúčim a ďakujem za pozornosť. (18:06:13)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:54
    Trenčín dal gól!

    Tak a je definitívne rozhodnuté! BRANISLAV MITUCHA zastavil prihrávku pri kombinácii hostí a strelou cez celé ihrisko ešte prikrášľuje skóre v prospech domáceho FBC!
     
    59:39
    Jedna z posledných šancí hostí, keď to Kvasnica skúsil krížnou strelou, mieril ale tesne mimo ľavej žrde domácej brány.
     
    58:52
    Žilinčania už v šestici, brankár Turiak už na striedačke!
     
    58:35
    Dokonca ešte vidíme faul hostí v strede ihriska, Trenčania sa potom okamžite pokúsili aj o zakončenie, strela Zeliezku ale úspech nepriniesla.
     
    58:09
    Hra je rozháraná, Žiline sa nedarí vytvoriť si záverečný nápor. Sledujeme hlavne súboje v strede ihriska, zatiaľ to na zníženie zo strany hostí nevyzerá.
     
    57:33
    Chvíľu sa nehrá, nasleduje úprava mantinelov. Hostia majú na vyrovnanie ešte 2 a pol minúty, čo vo florbale vôbec nie je málo. Urýchlene však potrebujú kontaktný gól.
     
    56:18
    Kobylky to aj naďalej skúšajú, Hrín vystrelil od polovice ihriska, jeho strelecký pokus bol však zablokovaný obrancami.
     
    55:28
    Galovič nahadzoval loptičku šikovne od mantinelu pred bránu, Trunek tam ale hral s vysokou hokejkou a tak môžu rozohrávať domáci.
     
    55:00
    Do konca ostáva presne 5 minút, pri loptičke hostia, zatiaľ je to ale len v rovine kombinácií medzi obrancami na polovici ihriska.
     
    53:47
    Domáci sú evidentne povzbudení vstreleným gólom, Zeliezka to skúšal z pravej strany, Turiak zasiahol svojou ľavou nohou.
     
    53:31
    Trenčín dal gól!

    A znovu je to o dva góly, Trenčania vracajú úder a znovu sa môžu trochu upokojiť! BRANISLAV STRAKA si prebral loptičku na pravej strane a krížnou strelou do vinkla nedal Turiakovi šancu!
     
    52:53
    Kobylky tlačia Trenčanov, snaha o vyrovnanie je evidentná. Galovič znovu krásne našiel Odrejmišku, ten situáciu ešte šperkoval prihrávkou na Truneka, ten pred bránou už zakončiť nestihol.
     
    51:52
    Fantastický Marián Galovič, snaží sa dokázať trénerovi domácich Ságovi, že jeho nenominácia na MS bola chybou. Krížnou nahrávkou z otočky našiel Galovič Truneka, ten mal pred sebou odkrytú bránu, mieril ale mimo!
     
    51:39
    Žilina dala gól!

    Tak je tu ešte veľká dráma! MARTIN GRLICKÝ sa pohral s brankárom a bekhendom poslal loptičku neohrozene do siete!
     
    51:26
    Bulko zozadu fauloval prenikajúceho Žilinčana, ten by už postupoval sám na bránu, a tak rozhodca Cíbik nariadil trestné strieľanie!
     
    50:35
    Kobylky v neúspešnom útočnom ťažení, keď Galovič spoza brány prihral pred bránu Trunekovi, jeho dobrá strela do vzdialenejšieho rohu bola zablokovaná obrancom.

    Boris Hrabovský

    Góly a asistencie: 30. Bulko (Bičan), 35. Ondrášik, 36. Zeliezka (Bičan), 39. Kukaň (Mitucha), 54. Straka, 60. Mitucha – 7. Galovič, 46. Novák, 52. Grlický


    ŠK 1. FBC Trenčín:
    FBC Grasshoppers AC UNIZA: