Hull City – Newcastle 0:3 (kon.) | Crystal Palace – Everton 0:1 (kon.) | Liverpool – West Ham 2:0 (kon.)
Manchester United – Leicester 3:1 (kon.) | Stoke City – QPR 3:1 (kon.) | Sunderland – Burnley 2:0 (kon.)
West Bromwich – Tottenham 0:3 (kon.) | Chelsea – Manchester City 1:1 (kon.)
koniec
Chelsea FC
1:1 (1:1)
Manchester City
Sobota 31.01.2015, 18:30 • Stamford Bridge, London • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Prestávka duelu akoby uťala potrebnú šťavu a sily na pokračovanie zaujímavej zápletky. Všetko podstatné sa teda udialo v zápase od 41. do 45. minúty, keď padli dva góly, po jednom na oboch stranách. Tímy sa potom v druhom dejstve sústredili na defenzívu a na to, aby neurobili chybu. Viac sa v ofenzíve snažili Citizens, ale dvakrát Milner a ani Fernando svoje šance na gól nepremenili. Chelsea vpredu zlyhala a v závere už len strážila bod. Ten napokon aj získala a drží si náskok 5 bodov práve pred ManC. Nateraz už len prajem pekný večer, dnes to bude už všetko. (20:21:44)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Navas na pravej strane bojoval o čo najlepšiu pozíciu a centre do ohňa, hrozili tam ešte závary. Courtois však posledný pas zvládol a Chelsea bod už udrží.
     
    90+2
    Loftus-Cheek sa ešte dostane na pľac, vymenil Oscara.
     
    90+2
    Navas vybojoval rohový kop, Chelsea sa len bráni. Pritom vyhrala všetky svoje domáce duely v tejto sezóny, ale tentoraz to na niečo podobné nevyzerá.
     
    90+2
    Džeko sa takmer ocitol v šanci, v poslednej chvíli pred bránou odhlavičkoval preč Zouma. Už to vyzeralo na problémy pre The Blues, ale skóre sa nemení.
     
    90+1
    Rozhodca ešte nadstavuje 3 minúty.
     
    90
    Jovetič príde na hraciu plochu, vymenil Silvu.
     
    90
    Drogba sa na druhej strane prebíjal do šance, z uhla aj vystrelil. Predtým sa pískal ofsajd a preto sa hra presúva opäť na polovicu Chelsea.
     
    89
    Milnter nebol v ofsajde a z ľavej strany krížnou ranou nepríjemne mieril medzi žrde, no šlo to tesne vedľa! Veľmi pekne s ním spolupracoval Lampard a mohlo byť rozhodnuté.
     
    88
    Dôkazom toho je nasadenie Cahilla, pretože z hry odišiel Rémy.
     
    87
    Celý šláger dokonca vôbec nemá tak potrebný náboj, aký by sme čakali. Do konca duelu ostáva len pár minút a domácim zrejme bude stačiť, podľa ostatných chvíľ, remíza.
     
    86
    Záver prvého polčasu núkal nádej na parádny priebeh toho druhého, ale fanúšik musel ostať sklamaný. Tímy toho vpredu veľa nepredviedli.
     
    85
    Domáci sa bránia, Citizens sú pred ich bránou často a skúšajú ju obliehať. Cez pevnú defenzívu to ide ťažko, no predsa len sa snažia vytvoriť si tlak.
     
    84
    Džeko hral proti Chelsea už 8x, ale ani raz sa mu nepodarilo skórovať do jej siete. Na to, aby to zmenil má ani nie 10 minút.
     
    83
    Na ihrisko sa chystá Edin Džeko, vymení po prestávke neviditeľného Agüera.
     
    82
    Pre ofenzívu domácich v druhom polčase je to slabá vizitka, naozaj máločo predviedli smerom dopredu hráči The Blues. Remíza pritom veľa nerieši a náskok 5 bodov určite nebude dlho dostatočný.
     
    81
    Dve veľké legendy londýnskej Chelsea na pľaci, hoci nie obaja v jednom drese. Chelsea medzitým získala priamy kop, no center ani nedoletel do šestnástky.
     
    80
    Práve ona signalizovala, že Willian nebude môcť pokračovať v hre a preto namiesto neho prišiel na ihrisko Didier Drogba.

    Filip Kubaliak

    Góly: 41. Rémy – 45. David Silva

    Karty:   51. Silva (MAC), 73. Fernando (MAC)


    Chelsea FC: Courtois – Ivanovič, Azpilicueta, Zouma, Terry (K), Matič, Willian (80. Drogba), Ramires, Oscar (90+2. Loftus-Cheek), Hazard, Rémy (88. Cahill).
    Náhradníci: Čech – Aké, Cahill, Christensen, Drogba, Loftus-Cheek, Brown.

    Manchester City: Hart – Sagna, Clichy, Kompany (K), Demichelis, Fernando (77. Lampard), Jesús Navas, Fernandinho, Silva (90. Jovetič), Milner, Agüero (83. Džeko).
    Náhradníci: Caballero – Zabaleta, Kolarov, Boyata, Lampard, Džeko, Jovetič.

    Rozhodca: Mark Clattenburg – Simon Beck, Jake Collin