Česko – Austrália 8:2 (kon.)
koniec
Česko
8:2 (2:0, 1:0, 5:2)
Austrálie
cz Štvrtok 05.03.2015, 18:00 • Kalich Arena, Litoměřice • Reprezentace žen U-15
Partner:
     
    Naše reprezentantky do 15 let tak v Litoměřicích zdolaly A-tým Austrálie postupně 5:1 a 8:2. A to je ode mě z Kalich Areny už úplně všechno! Ještě v březnu čeká naše děvčata další exotický soupeř, a to Nový Zéland, který hraje o divizi výš než Austrálie. Utkání jsou na programu 20. a 25. března v Berouně.

    Mějte se krásně a někdy příště na shledanou! (20:28:39)
     
    Jo, tak to byl blázinec! V prvních dvou třetinách jsme viděli celkem tři góly, zatímco v té poslední rovnou sedm. Australanky si nějakou tu trefu taky zasloužily a samozřejmě jim budu přát na mistrovství ve Španělsku hodně štěstí.

    Ale tenhle zápas, a potažmo celý dvojduel, nebyl o našich soupeřkách. Byl o nás! Česká patnáctka dneska zakončila zápas s velkým sebevědomím na hokejkách a nakonec si s chutí zastřílela – prsty v tom má hlavně Kristýna Kaltounková. Protože dát pět gólů za zápas, to opravdu klobouček dolů!
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Australanky ještě vybojovaly útočné buly, berou si oddechový čas a jdou hrát bez brankářky šest na čtyři.
     
    59:40
    Česko právě vstřelilo branku!
    Jenže KRISTÝNA KALTOUNKOVÁ ještě nemá, nemá a nemá dost! Dneska se už podruhé trefuje ve vlastním oslabení a celkově střílí už svůj pátý gól zápasu! Bylo to tedy se štěstím, kotouč dostala do branky z velkého úhlu, ale to na osmé české radosti pochopitelně vůbec nic nemění – 8:2! Asistence: Natálie Mlýnková, Magdalena Erbenová.
     
    59:12
    Austrálie právě vstřelila branku!
    V českém brankovišti vznikl takový rozruch, že to asi jinak než gólem skončit nemohlo. Puk cestoval kolem brankové čáry, až za ní docestoval – autorkou brakny je označena SHONA GREENOVÁ – 7:2. Asistence: Sharnita Cromptonová, Taylor Botterilová.
     
    58:48
    Australanky zesilují svou přesilovku, odvolávají gólmanku a hrají šest na tři!
     
    58:48
    Zbytečný faul. Martina Mašková (CZE) sice svým forčekingem získala kotouč, ale s jasným hákováním. Čeká nás dvojnásobné oslabení.
     
    58:18
    Ovšem bylo by velkým divem, kdyby se zápas dohrál v plném počtu. Magda Erbenová (CZE) teď přibrousila u hrazení a je z toho menší trest za hru tělem.
     
    57:38
    Česko právě vstřelilo branku!
    Klokanice si nakonec tenhle zápas poměrně dost odskáčou, uvolněná česká reprezentace přidává sedmou trefu! Po pěkné kombinaci celé pětice se k vyražené střele Anny Kotounové dostala na brankovišti LAURA LERCHOVÁ, která prokázala obrovskou pohotovost a dokázala ho propasírovat až do klece – 7:1! Asistence: Anna Kotounová, Natálie Mlýnková.
     
    56:52
    Přece jenom nám musí pomoct i kapka štěstí, to když Kath Mconieová trefila z úhlu tyčku prázdné české branky.
     
    56:25
    Kotouč letí do české třetiny a Austrálie stihne dostřídat kompletní sestavu.
     
    56:02
    Nápor na Jo Phillisovou bude pokračovat po zakázaném uvolnění jejích soupeřek. Připomínám, že Australanky už za dva dny vstoupí do šampionátu páté světové skupiny ve španělské Jace.
     
    55:39
    Česká reprezentace hraje v plném počtu. Teď je viditelně při chuti a už zase pílí dopředu. Poslední minuty nám vycházejí velmi slušně.
     
    54:09
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak už ten výsledek vypadá o dost líp! Australanky už byly kompletní, což znamená, že přidáváme branku už ve čtvrté herní situaci – tentokrát je to oslabení. A znovu u toho bylo naše číslo osm! Po přihrávce Mlýnkové ještě napoprvé KRISTÝNU KALTOUNKOVOU gólmanka vychytala, ale z dorážky už se jihlavská útočnice může radovat. Dneska počtvrté, bravissimo – 6:1! Asistence: Natálie Mlýnková.
     
    53:28
    Rozhodně se ale zaslouží zdůraznit, že Erbenová má dneska na kontě už čtyři asistence.
     
    53:11
    Bohužel jsme ale s touto situací nedokázali dobře naložit a naopak putuje na trestnou zase naše hokejistka. Je to Magda Erbenová (CZE), jež odpyká menší trest za příliš mnoho hráček na ledě, neboť se sama přepočítala a skočila do hry.
     
    51:58
    Další faul na australské straně nám přisuzuje přesilovku čtyři na tři. Remi Harveyová (AUS) pyká za hákování.
     
    51:14
    Česko právě vstřelilo branku!
    Čepice na led! Dva góly jsme dali v přesilovce, teď přidáváme i trefu ve hře čtyř proti čtyřem. Postarala se o to KRISTÝNA KALTOUNKOVÁ, která čekala před brankovištěm, až Magda Erbenová prudce nahodí puk na Phillisovou. Dráhu jeho letu pak dokázala ideálně vychýlit a završuje hattrick – 5:1! Asistence: Magdalena Erbenová, Anna Kotounová.

    Martin Voltr

    Góly a asistencie: 9. Hornická (Lerchová, Kaltounková), 16. Matoušková (Erbenová), 23. Kaltounková (Erbenová), 42. Kaltounková (Lerchová, Erbenová), 52. Kaltounková (Erbenová, Kotounová), 55. Kaltounková (Mlýnková), 58. Lerchová (Kotounová, Mlýnková), 60. Kaltounková (Mlýnková, Erbenová) – 42. Mconieová (Cromptonová), 60. Greenová (Cromptonová, Botterilová)


    Česko: Bláhová (30. Juřicová) – Pejšová, Sovjáková, Erbenová "C", Kotounová, Krčková, Šmajdová – Samohýlová, Dýcková, Matoušková – Kaltounková, Mlýnková, Lerchová – Čajanová, Hornická, Machalová – Mašková. Trenéři: Rudolf Valla a Roman Kosina.
    Austrálie: Phillisová (Coonanová) – Harveyová, Carsonová, Cockerellová, Newmarková, Pooleová, Venningová, Ayrisová – Reynoldsová, Giblinová, Harrisová, Mconieová, Greenová "C", Mooreová, Botterilová, Limová, Parkynová, Tihemaová, Hocuttová, Cromptonová. Trenér: Lee Brown.

    Rozhodca: Koblischke – Beneš, Hubínek.