Novosibirsk – Kazaň 2:1 (kon.)
koniec
HC Sibir Novosibirsk
2:1 (0:0, 2:1, 0:0)
Ak Bars Kazaň
cz Utorok 31.03.2015, 15:30 • Ice Sports Palace Sibir • Play-off KHL
Partner:
     
    Československá stopa

    HK Sibiri Novosibirisk
    Alexandr Salák – 96,3 % úspěšnost zásahů (26/27)

    Ak Bars Kazaň
    Petr Vrána – 0+0, 2 střely na branku, čas na ledě: 17:49. (17:51:19)
     
    Statistiky zápasu
    Střely na branku: 19 – 27
    Vyloučení: 5 – 4
    Využité přesilovky: 1 – 0
    Vyhrané buly: 22 – 24
     
    Přeci jen ale Novosibirsk vítězí a snižuje stav série na 1:2. Ve třetí periodě se Kazaň snažila srovnat, ale skvělý Salák už žádný gól za svá záda nepustil a domácí tak uhájili jednobrankový náskok. Zítra bude série pokračovat a Sibir tak bude mít šanci srovnat stav série na 2:2. Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek večera.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:24
    Prohrávající tým je usazen v útočné třetině a na Saláka míří jedna střela za druhou! Tohle je obrovský tlak hostů!
     
    58:45
    Vhazovat se bude v útočném pásmu Kazaně po pravici Saláka.
     
    58:45
    Oddechový čas pro hosty.
     
    58:45
    Hosté to zkouší v šesti! Nilsson již zůstává na střídačce.
     
    58:39
    Hodně nebezpečná rána Varnakova, který pálil z pravé strany. Český brankař se přemýstil v poslední chvíli a kotouč zastavil svým tělem.
     
    57:46
    Vrána lehkým dloubáčkem nahodil kus černé pryže před Saláka, ale ten ho hokejkou okamžitě odpálil ke straně a následně se domácí osvobodili.
     
    56:21
    Ze strany hostů je to jedna nepřesnost za druhou. Snaha Kazaně je evidentní, jenže díky nepřesným přihrávkám se Bars nemůže dostat do útočné třetiny.
     
    55:10
    Až teď pískl hlavní arbitr do píšťalky. Před brankou hostů vznikla menší šarvátka, ale vypadá to, že se vylučovat nebude.
     
    54:18
    Téměř vůbec se nepřerušuje, což Sibiru evidentně vyhovuje, protože se domácí zdržují před svatyní Kazaně a šetří cenný čas.
     
    53:44
    Alexejev se pokoušel nahodit puk před brankoviště, nicméně trefil brusli Svitova a domácí jsou tak vykázani z útočné třetiny.
     
    52:32
    Vzápětí se Lukojanov dostal do sevření třech protihráčů. Nic nevymýšlel, a tak radjěi kotouč pouze hodil k zadnímu mantinelu.
     
    51:55
    Ožiganov vysunul Menšikova, který následně zakončoval z úhlu. Pozorný Nilsson ale zasáhl včas, avšak zmiňovaný brankař raději přerušil hru.
     
    50:29
    Je před námi necelých deset minut třetí části a Novosibirsk stále drží jednobrankový náskok. Hraje se převážně ve středu kluziště.
     
    49:52
    Domácí v plném počtu.
     
    48:58
    Nebezpečný závar dokázal Salák vyřešit, když vyjel z branky a zmenšil soupeři střelecký úhel. Kotouč ho nakonec zasáhl do nohy.
     
    48:49
    Výbornou práci odvedl Kugryšev, který dostal kotouč za branku Nilssona, kde jej na pár vteřin podržel, ačkoliv čelil velké přesile.

    Martin Doležal

    Góly a asistencie: 30. Kugryšev (Ignatovič), 40. Ožiganov – 35. Kolcov (Rylov, Lukojanov)


    HC Sibir Novosibirsk: Salák (Bespalov) – Ignatovič, Ožiganov, Alexejev, Mamašev, Menšikov, Vereščagin, Gimajev – Monja, Enlund, Ullström – Kugryšev, Kopějkin (C), Koskiranta – Gubin, Sannikov, Butuzov – Šumakov, Bobrov, Šalunov – Vorošilo.
    Ak Bars Kazaň: Nilsson (Garipov) – Brookbank, Medvěděv, Denisov, Rylov, Nikulin, Kornějev, Musin, Pajgin – Gluchov, Varnakov, Vrána – Svitov (C), Kolcov, Lukojanov – Mirnov, Moller, Azevedo – Burmistrov, Kosticyn, Petrov.

    Rozhodca: Sadovnik, Zacharenkov -