Rayo Vallecano – Almería 2:0 (kon.) | Granada – Sevilla 1:1 (kon.) | Villarreal – Córdoba 0:0 (kon.)
Eibar – Vigo 0:1 (kon.)
koniec
Rayo Vallecano
2:0 (1:0)
UD Almería
Nedeľa 19.04.2015, 12:00 • Estadio del Rayo Vallecano, Madrid • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Je dobojované, celkom zaslúžene si dnes tri body do tabuľky pripíše domáci tím, ktorý bol počas celého zápasu jasne lepším tímom. Amayov gól z prvého polčasu sa napokon ukázal byť víťazným, víťazstvo ešte v 90. minúte poistil striedajúci Fedor.

    Rayo Vallecano po tomto zápase aspoň dočasne poskočí na 10. miesto v tabuľke, Almería zostane 18. Či to tak zostane aj po tomto kole bude záležať od výsledkov ostatných zápasov.

    Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a prajem Vám pekný zvyšok dňa. (13:53:14)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Dlhú nakopávanú loptu si ešte na pravom krídle spracoval Edgar Méndez, obrana ho však vytlačila z dobrej streleckej pozície, takže Toña napokon neohrozil.
     
    90+2
    V ňom sa ešte predsa len snažia hostia spraviť niečo s výsledkom, hráči Vallecana však pred svojou šestnástkou vytvorili nepriechodný múr, cez ktorý sa len ťažko dostáva.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca nám signalizuje, že nad rámec riadneho hracieho času sa bude hrať ešte 3minútový nadstavený čas.
    FEDOR - 2:0
     
    90
    Rayo Vallecano dalo gól! Je rozhodnuté, po výbornej práce Kakutu, ktorý sa zmocnil lopty na súperovej polovici, spravil krásnu kľučku, zbavil sa protihráčov sa k lopte dostal striedajúci NICOLAS FEDOR, ktorý z bezprostrednej vzdialenosti do prázdnej brány nemohol netrafiť.
     
    89
    Z toho nič nebolo, hráči aspoň získali cenné sekundy. Do konca riadnej hracej doby zostáva niečo vyše minúty.
     
    88
    Naopak do rýchlej kontry vyštartovali hráči v bielo-červenom, na konci ktorej sa Pozuelo dostal do sľubnej šance. Dokázal si položiť Rubéna, ale jeho zakončenie takmer z nulového uhla bolo zrazené na roh.
     
    87
    Tak ako v predchádzajúcich prípadoch nevymysleli dokopy nič, na obranu súpera jednoducho nemôžu nájsť recept.
     
    86
    Na pravom krídle dobre zahral Edgar Méndez, jeho zásluhou získava Almería ešte jeden rohový kop. Uvidíme, čo hráči vymyslia z tejto štandardtky.
     
    85
    Vallecano sa o to snaží všetkými možnými prostriedkami, hráči sa neboja použiť aj fauly, zbierajú sekundy, kde sa len dá.
     
    84
    Minúty rýchlo plynú, domáci hráči držia hru v okolí stredového kruhu, Toño môže zatiaľ zostať pokojný.
     
    83
    Mohlo byť rozhodnuté! Po rýchlom útoku Pozuelo výborne vysunul Manucha Gonçalvesa, ktorý sa dostal za obranné línie súpera a z bezprostrednej vzdialenosti iba nastrelil skvelého Rubéna.
     
    82
    Bifouma sa pokúšal o center do šestnástky, ani on neuspel, jeho prihrávka bola včas zablokovaná, no získal aspoň vhadzovanie.
     
    81
    Hostia naopak začínajú byť bezradní, skúšajú to nakopávanými loptami, tie ale končia iba u Toña.
     
    80
    Domáci hráči držia loptu ďaleko od svojej brány, zbierajú cenné sekundy. Ak im to takto pôjde aj naďalej, budú sa môcť tešiť z trojbodového zisku.
     
    79
    V útoku pre zmenu fauloval Fedor, Rubén sa ponáhľa rozohrať. Jeho tímu na prípadné strelenie gólu totiž ostáva približne desať minút.
     
    78
    Hostia sú dnes v útoku celkom bezzubí, Javier Espinosa navyše v útoku celkom zbytočne fauloval domáceho brankára a za následné protesty si vyslúžil žltú kartu.

    Andrej Marienka

    Góly: 23. Amaya, 90. Fedor

    Karty:   77. Tito (VLL) – 53. Dubarbier (ALM), 78. Espinosa (ALM)


    Rayo Vallecano: Toño – Nacho Martínez, Zé Castro, Antonio Amaya, Tito – Fatau, Roberto Trashorras – Adri Embarba, Bueno, Kakuta – Manucho Gonçalves
    Náhradníci: Cobeño – Fedor, Álex Moreno, Pozuelo, Quini, Ba, Jozabed

    UD Almería: Rubén – Dubarbier, Ángel Trujillo, Dos Santos, Ximo Navarro – Azeez, Partey – Javier Espinosa, Corona, Wellington Silva – Bifouma
    Náhradníci: Julián – Zongo, Mané, Took Essome, Casado, Hemed, Edgar Méndez

    Rozhodca: Jesús Gil – Roberto Díaz, Jon Núñez