Kazaň – Petrohrad 1:6 (kon.)
koniec
Ak Bars Kazaň
1:6 (0:4, 1:1, 0:1)
SKA Petrohrad
cz Nedeľa 19.04.2015, 16:00 • TatNeft Arena • Play-off KHL
Partner:
     
    Ode mě je to už pro dnešek vše. Děkuji vám za sledování tohoto krásné utkání na našem serveru, budu se na vás těšit u dalších zápasů. Na počtenou. (18:36:51)
    Ilja Kovalčuk měl ohromnou radost.
     
    Kapitán ILJA KOVALČUK už ale nyní zvedá nad hlavu Gagarinův pohár a raduje se společně se svými spoluhráči!
     
    Na řadu už ale přichází ceremoniál pro držitele Gagarinova poháru, tým SKA Petrohrad! Mezi nimi také najdeme českého zástupce, střelce poslední branky letošního ročníku KHL, Roman Červenka!
     
    Na ledě nyní probíhá předávání medailí pro druhý tým KHL, Ak Bars Kazaň. Tento velmi cenný úspěch si připisuje do své historie také český zástupce, Petr Vrána.
     
    Petrohrad si to opravdu zaslouží, každý rok má ty nejvyšší cíle, ale splnily se až letos. V základní části skončil na druhém místě za neskutečným CSKA, kterému to ale vrátil následně v play-off. Postupně se celkem pohodlně dostali hokejisté SKA přes Novgorod, Dynamo Moskca, CSKA Moskva, se kterým prohrávali už 0:3 na zápasy, a následně i přes Kazaň.
     
    Obrovská radost propuká na ledě kazaňské TatNeft Areny, radují se ale hokejisté SKA Petrohrad vedení velezkušeným koučem Vjačeslavem Bykovem! Těm se poprvé v historii KHL podařilo vybojovat Gagarinův pohár, konečně se tak tomuto celku splnil jeho sen.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Poslední vteřinky letošní sezony, hraje se v obranném pásmu hostů..
    Roman ČERVENKA - 1:6
     
    58:54
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Tak přeci uvidíme českého hokejistu mezi střelci! Minutu před koncem stál ROMAN ČERVENKA na tom správném místě, před Garipovem se štěstím dorazil poskakující kotouč a už se může jen a jen radovat. Asistence: Artěmij Panarin, Anton Bělov
     
    58:40
    Kazaňští se navíc s kotoučem dostávají pod tlak a musejí se bránit.
     
    58:00
    Byly ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny, u puku jsou domácích a marně se snaží dostat do útočného pásma.
     
    57:27
    Roma Červenka se vrací na led, Petrohrad je v plné sestavě.
     
    57:03
    Za ohlušujícího povzbuzování hostujících fanoušků chytá Koskinen kotouč do své lapačky, následně se občerstvuje a s úsměvem sleduje své fanoušky.
     
    56:38
    Po souboji u hrazení se k puku dostal jeden z hostujících hokejistů a vyhazuje jej až na druhou stranu hřiště.
     
    56:13
    Hosté se osvobozují a domácí musí pro kotouč až za branku Garipova.
     
    55:59
    Svitov hledal svým nahozením spoluhráče před bankou, avšak jako první se k puku dostal Koskinen a puk schoval ve své lapačce.
     
    55:27
    Ještě před tím se ale budou muset hosté bránit. Když ne díky bodům, tak se Roman Červenka zapíše do zápisu alespoň pomocí dvou trestných minut za držení.
     
    55:23
    V sektoru hostující fanoušků už propukají mistrovské oslavy, Petrohrad je opravdu blízko.

    Tomáš Hála

    Góly a asistencie: 22. Gluchov (Vrána, Medvěděv) – 2. Ericsson, 7. Kovalčuk (Panarin, Šipačjov), 11. Dadonov, 14. Ponikarovskij (Chochrjakov, A. Bělov), 23. Kovalčuk (Thoresen), 59. Červenka (Panarin, A. Bělov)


    Ak Bars Kazaň: Nilsson (od 24. Garipov) – Nikulin, Kornějev, Zacharčuk, Rylov, Denisov, Medvěděv, Musin, Paigin – Varnakov, Möller, Azevedo – Svitov (C), Kolcov, Lukojanov – Mirnov, Gluchov, Vrána – Obuchov, Burmistrov, Petrov. Trenér: Zinetula Biljaletdinov
    SKA Petrohrad: Koskinen (Ježov) – Čudinov, A. Bělov, N. Bělov, Kutějkin, Chafizullin, Rukavišnikov, Judin – Martensson, Kovalčuk (C), Thoresen – Dadonov, Panarin, Šipačjov – Burdasov, Ericsson, Červenka – ablukov, Ponikarovskij, Barabanov – Chochrjakov. Trenér: Vjačeslav Bykov

    Rozhodca: Antonín Jeřábek, Konstantin Olenin – Alexandr Zacharenkov, Sergej Šeljanin