Česko – Grécko 6:1 (kon.) | Slovensko – USA 4:3 (po pr.)
koniec po predl.
Slovensko
4:3 (1:3, 1:0, 1:0 - 1:0)
USA
Nedeľa 28.06.2015, 18:15 • Bossard Arena • Majstrovstvá sveta mužov • Finále
Predzápasové kurzy
     
    Pre slovenskú mužskú hokejbalovú reprezentáciu je to tretie zlato zo svetových šampionátov. Naši hráči dokázali obhájiť titul spred dvoch rokov, ktorí získali v Kanade. Stále tak platí fakt, že Slováci získali medailu na všetkých jedenástich MS. (20:37:41)
     
    Z dna na vrchol. Takto by sa dal opísať príbeh našich hokejbalistov na MS vo Švajčiarskom Zugu. Po úvodných troch zápasoch Slovákom nikto neveril. Prehrali sme s Američanmi, remizovali s Fínskom i Pakistanom a veľa šancí sa nám nedávalo. Potom však nastal zlom a zverenci Jozefa Ďurisa vyhrali všetky zostávajúce zápasy. V záverečnom dueli skupiny porazili Portugalsko a následne prešli bez prehry vyraďovacou fázou. Vo štvrťfinále zdolali Kanadu, v semifinále prekazili finálový sen Čechom a v boji o zlato otočili takmer stratený zápas so Spojenými štátmi.
     
    Najlepší hráči zápasu:
    Boris Oravec (Slovensko) – Chris Haynes (USA)
     
    Koniec zápasu.
    ORAVEC - 4:3
     
    56:29
    Slovensko dalo gól!
    Je rozhodnuté. Po buly sa loptička dostala k BORISOVI ORAVCOVI, ktorého presná strela ukončuje svetový šampionát v Zugu. Naši hokejbalisti obhájili titul majstrov sveta. Bez asistencie.
     
    55:20
    Slováci sa v predĺžení nedokážu presadiť. Po dlhej dobe sa usadili v útočnom pásme, ale Rethage nemal veľa práce.
     
    54:36
    Po odraze od zadného mantinelu sa loptička prekvapivo dostala pred Petríka, ktorý ju schoval v lapačke.
     
    54:10
    Naši hráči to skúšajú skôr individuálne. Hrivnák však svojím pohybom nezamotal hlavy americkým obrancom a vlastne nič nevymyslel.
     
    52:50
    Ďalšia príležitosť Američanov na rozhodnutie. Ruizova strela spomedzi kruhov neprešla cez Petríkovu lapačku.
     
    52:30
    Bobby Housser bol taký rýchly, že ho nedokázali naši obrancovia odzbrojiť, no v tutovke trafil iba nášho brankára.
     
    51:20
    V tretej tretine sa zdalo, že americkí hokejbalisti kondične odpadli, no v týchto chvíľach prebrali iniciatívu a snažia sa rozhodnúť.
     
    50:00
    Káčerovu strelu z diaľky vyrazil Rethage pred seba, a tak musel onedlho čeliť aj príklepu Škultétyho.
     
    49:15
    Hackett sa tlačil do brány a prevalcoval aj gólmana Petríka. Zaobišlo sa to nakoniec bez zbytočnej roztržky.
     
    49:00
    Hráči USA sú v predĺžení lepší. Schlegel najskôr z pravého kruhu neprekvapil Petríka a následný Ruizov pokus smeroval mimo brány.
     
    48:30
    Rozhodcovia zjavne nechcú zasahovať do priebehu zápasu zbytočnými vylúčeniami, pretože Bujdák predviedol ukážkové podrazenie na jedného z Američanov.
     
    47:55
    Rozhodcovia niečo konzultujú s boxom časomeračov, chvíľu sa nehrá.
     
    47:00
    Rímsky s Oravcom dlho vymýšľali ako prekvapia obranu USA, no nepodarilo sa im to. Oravec síce poslal loptičku pred bránu, ale tam nebol nikto z jeho spoluhráčov.
     
    46:20
    Hrá sa naďalej vo vysokom tempe. Slovensko v predĺžení zatiaľ nevystrelilo.
     
    45:11
    Prišla ďalšia americká šanca na rozhodnutie. Schlegel ostal úplne sám na ľavom kruhu, no vo výbornej pozícii minul bránu.

    Tomáš Lengyel

    Góly a asistencie: 2. Beniač (Slovák, Blahut), 28. Oravec (Danko, Rímsky), 38. Minárik (Maděra), 57. Oravec – 2. Hackett (Haynes), 9. Daugherty (Hildreth, Housser), 12. Colcord (Haynes, Schlegel)


    Slovensko: Petrík (Komenda) – Blahut, Danko, Minárik (C), Doskočil, Káčer, Titka, Bujdák, Mikéska – Slovák, Ladiver, Beniač, Rampáček, Frkáň, Škultéty, Martinusík, Ecker, Kollár, Rímsky, Oravec, Hrivnák, Maděra, Teplický.
    USA: Rethage (Rocha) – Pruitt, Zimmick, Molitierno, Colcord, Hildreth (C), Liebers, Caron – Daugherty, Trapani, Esposito, Sullivan, Caba, Ruiz, Petito, Herschk, Wilson, Gregory, Schlegel, Haynes, Hackett, Housser, Merchant

    Rozhodca: Tomáš Boháček, Michael Wahbi