Kanada – Česko 2:1 (kon.)
koniec
Kanada
2:1 (0:0)
Česko
cz Streda 08.07.2015, 09:30 • Boseong Public Stadium • Letná univerziáda - ženy • Štvrťfinále
     
    Tímto se s vámi loučím a budu se na vás těšit u některého s dalších onlajnů. (11:30:33)
     
    Statistiky utkání:

    Držení míče: 49%:51%
    Střely: 9:14
    Střely na branku: 2:1
    Ofsajdy: 4:2
    Rohové kopy: 2:2
    Fauly: 13:3
     
    Sledovali jsme vyrovnanou partii, v níž vyhrála Kanada díky dvěma trefám v úvodu druhého poločasu. V samotném závěru se prosadila Kateřina Svitková, jejíž gól byl první, který kanadská brankářka na turnaji pustila. Ovšem gól českého týmu přišel až moc pozdě a na postupu Kanady už nic nemohl změnit. České fotbalistky doplatili na nepřesnou střelbu, jelikož míč na branku poslali pouze jednou. Naše hráčky si zahrají duel o umístění na pátém až osmém místě. Naše děvčata odehrála s favoritem z Kanady výbornou partii a můžou z utkání odejít se vztyčenými hlavami.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Česko právě vstřelilo branku!
    Český tým se dočkal snížení, ale asi přišlo až moc pozdě. Autorkou branky je KATEŘINA SVITKOVÁ, jejíž gól vykřesal naději pro naše děvčata.
     
    90+2
    Praporek pomezní rozhodčí je ve vzduchu, což značí, že Rebecca Bethany Greenová se dostala do ofsajdu.
     
    90+1
    Střídaní, které má za úkol trochu pozdržet čas přichystal kanadský trenér. Hru opouští Melissande Guyový, jejíž místo zaujme Victoria Caterina Saccomaniová.
     
    89
    Nejaktivnější česká hráčka Petra Ivančicová se dostala ke střele, ale ani nyní naše útočnice brankářku Kanady neohrozila.
     
    87
    Ještě jednou střídání přichystal český realizační tým. Ze hry odstupuje Aneta Dědinová, jejíž místo v sestavě zaujme Adéla Sturmová.
     
    84
    Zakončení Kateřiny Svitkové se do brány nevešlo, a tak český tým stále čeká na střelu mezi tři tyče.
     
    81
    Českému týmu na to, aby s výsledkem ještě něco udělal zbývá devět minut plus nastavení. Naše hráčky by potřebovaly vsítit rychlou kontaktní branku, aby měli šanci na vyrovnání.
     
    80
    Marie Heather Lundová se snaží dostát pověsti střelkyně, ale její pokus se do brány nevešel.
     
    78
    Kanady přichystala další střídaní. V tomto okamžiku dohrála Joelle Gosselinová, za kterou přichází Rebecca Berhany Greenová.
     
    77
    Další pokus vedle kanadské brány si připisuje Petra Ivančicová. Největší problém národního celku je stále přesné zakončení.
     
    76
    Pro dnešek dohrála Klára Čahynová, jejíž místo zaujme Aneta Malinová.
     
    74
    První střídání kanadského týmu vymyslel trenér Mossavat. Ze hry stahuje Marii-Eve Jacquesovou, jenž pouští na zelený pažit Jessie Marii Candlishovou.
     
    73
    Do statistky byla připsána další střela, o kterou se postarala Klára Čahynová. Ovšem ani ona Marii-Joel Vandalovou nepřiměla k zákroku.
     
    69
    Národní tým se zvedá, když vybojoval další rohový kop a ukazuje, že s Kanadou se dá hrát. Je škoda, že se děvčata nedostaly k střele.
     
    69
    Eva Bartoňová zabojovala a český tým se dočká rohového kopu. Ten střelecky zakončila právě Bartoňová, ale ani její pokus nezamířil mezi tři tyče. Český tým zatím netrefil prostor branky, i když střeleckých pokus měl dost.
     
    66
    Defenziva národního týmu má s Kanadou v těchto chvílích plné ruce práce. Zakončení Heather Marie Lundové vedle naší svatyně.

    Michal Luxa

    Góly: 51. Royová (pen.), 55. Gosselinová – 90+3. Svitková


    Kanada: Vandalová – Schellenbergová, Tikkaová, Ramsdenová, Royová – Lapointeová, Guyová (90. Saccomaniová), Roy-Petitclercová – Jacquesová (74. Candlishová), Lundová, Gosselinová (79. Greenová). Trenér: Mossavat.
    Náhradníci: Edgarová – Greenová, Lagardeová, Candlishová, Saccomaniová, Bordeleauová, Koehler-Grassauová.

    Česko: Sladká (57. Sloupová) – Necidová, Dědinová (87. Sturmová), Janků – Chlastáková, Benýrová, Svitková, Bartoňová, Čahynová (76. Čahynová) – Ivančicová, Matoušková (66. Němečková). Trenér: Mišovec.
    Náhradníci: Sloupová – Ondrášková, Němečková, Ondřejková, Bezděková, Malinová, Lacinová, Sturmová, Veselá.

    Rozhodca: Trangová (VIE) – Sonová, Choová (obě KOR)