Senica – Trnava 0:0 (kon.) | Žilina – Dunajská Streda 1:1 (kon.) | Slovan Bratislava – Ružomberok 2:1 (kon.)
koniec
ŠK Slovan Bratislava
2:1 (0:1)
MFK Ružomberok
Nedeľa 09.08.2015, 19:00 • Pasienky, Bratislava (kapacita 11 591 miest) • Niké liga
Predzápasové kurzy
     
    S konštatovaním, že Slovan v druhom polčase otočil zápas s Ružomberkom a vyhral 2:1, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok večera! (21:05:02)
     
    D. Tittel o L. Peltierovi:
    ,,Nie je 100%-ne pripravený, má aj zdravotné problémy. Nie sme však úplne spokojní s jeho výkonmi."
     
    Hodnotenie trénera domácich D. Tittela: ,,My sme v prvom polčase nehrali dobre, hrali sme pomaly a bez pohybu a dovolili hosťom ujať sa vedenia. Potom sme si vytvorili dostatok šancí, musím vyzdvihnúť výkon brankára hostí Tofiloskiho. Je dobré, že končí tá dlhá séria zápasov v rýchlom tempe a tešíme sa z víťazstva."
     
    Hodnotenie trénera hostí I. Galáda: ,,Niekde robíme chybu, keď vždy vedieme 1:0 a potom zápasy nezvládame. Rozhodujúcim okamihom podľa mňa bolo, keď sme za stavu 1:0 netrafili prázdnu bránu. Slovan vyhral zaslúžene, ja som prekvapený, lebo som čakal, že tu uspejeme. Od mnohých hráčov z hľadiska výkonu očakávame oveľa viac."
     
    Slovan sa raduje zo zaslúženého víťazstva 2:1, keď v druhom polčase otočil nepriaznivo sa vyvíjajúci zápas a z množstva šancí vyťažil dva góly. Hostí môže mrzieť, že sa v druhom polčase tak stiahli do obrany a v útoku už potom boli prakticky neškodní. Zápas výrazne zmenil aj príchod Róberta Vitteka, ktorý priam neuveriteľne oživil domácu ofenzívu. Vy ešte ostaňte s nami, prinesieme vám dojmy trénerov z tlačovej konferencie.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Oršula si ešte pekne vyšiel od čiary poza šestnástku a jeho krížna strela opečiatkovala ľavú žrď brány!
     
    90+2
    Milinkoviča odprevádza z ihriska skandovaný potlesk, dnes patril k jedným zo strojcov obratu Slovana.
     
    90+2
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Marko Milinkovič, prichádza Juraj Kotula.
     
    90+1
    Ružomberok v držaní lopty, všetci jeho hráči sa vysúvajú pred Muchu. Slovan však zatiaľ bráni veľmi konsolidovane a nepúšťa hostí do šancí.
     
    90
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    90
    Lupták centroval pred bránu Slovana a lopta tam letela do nebezpečného priestoru, domáci obrancovia to aj so šťastím zvládli o odvrátili loptu až k postrannej čiare!
     
    90
    Faško to skúsil tvrdou strelou, trafil však len do múru stojaceho pred ním, Ružomberok však ostáva pri lopte!
     
    89
    Tak predsa len tu ešte bude šanca pre hostí! Saláta vo vzdušnom súboji tvrdo poslal na zem Lovása, Ružomberok má k dispozícii štandardku z 25 metrov!
     
    88
    Loptu ale častejšie na kopačkách držia domáci, tí získavajú cenné sekundy. Ružomberok až teraz vyslal nákop dopredu a bojuje tam o loptu.
     
    87
    Center z rohu smeroval na bližšiu žrď, kde operovali stopéri Slovana a odhlavičkovali loptu do bezpečia. Liptáci sa vydávajú vpred a skúsia si vytvoriť záverečný nápor.
     
    86
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Karol Mészáros, prichádza Filip Oršula.
     
    86
    Milinkovič zahrával po predchádzajúcom faule štandardku, center bol tečovaný a lopta končí na hornej sieťke hosťujúcej brány, uvidíme rohový kop belasých.
     
    85
    Priskin na zemi po tvrdom súboji s jedným z hosťujúcich hráčov, potrebuje aj ošetrenie a chvíľu sa teda hrať nebude. Na ihrisko sa už chystá vybehnúť Oršula.

    Tomáš Schügerl

    Góly: 56. Hudák (Podaný), 61. Priskin (Vittek) – 13. Masaryk (Ďubek)

    Karty:   23. Zošák (RUZ), 42. Jakubko (RUZ)


    ŠK Slovan Bratislava: Mucha – Gorosito, Hudák, Saláta, Podaný – M. E. González, Štefánik – Mészáros (86. Oršula), Milinkovič (C) (90+2. Kotula), Kubík (46. Vittek (C)) – Priskin.
    Náhradníci: Krnáč – Záhumenský, Kotula, Oršula, Vittek (C).

    MFK Ružomberok: Tofiloski – Boszorád, Maslo (66. Faško), Maslo (C), Kružliak – Zošák, Lupták, Nagy, Ďubek (79. Cheptine) – Jakubko (66. A. Lovás), Masaryk.
    Náhradníci: Šavol – Ferenčík II., Cheptine, A. Lovás, Ondrek, Daghbashyan, Faško.

    Rozhodca: Chmura – Chládek, Žákech

    Diváci: 851