Almaty – Bordeaux 2:1 (kon.) | Jablonec – Amsterdam 0:0 (kon.) | Karabach – YB Bern 3:0 (kon.)
Kazaň – FK Rabotnički 1:0 (kon.) | Fehérvár – Lech Poznań 0:1 (kon.) | Helsinki – FK Krasnodar 0:0 (kon.)
Thun – Sparta Praha 3:3 (kon.) | Saint-Étienne – Milsami 1:0 (kon.) | Rosenborg – FCSB 0:1 (kon.)
Hajduk Split – Liberec 0:1 (kon.) | Fenerbahce – Atromitos 3:0 (kon.) | Panathinaikos – Qäbälä 2:2 (kon.)
Alkmaar – Giurgiu 2:0 (kon.) | Brøndby – Solún 1:1 (kon.) | Dortmund – Odd 7:2 (kon.)
Salzburg – Minsk 2:0 (2:3 po pen.) | Liége – Molde 3:1 (kon.) | Novi Sad – Plzeň 0:2 (kon.)
Bilbao – Žilina 1:0 (kon.) | Midtjylland – Southampton 1:0 (kon.) | Légia Varšava – Zorja Luhansk 3:2 (kon.)
Belenenses – Rheindorf Altach 0:0 (kon.)
koniec
HNK Hajduk Split
0:1 (0:1)
FC Slovan Liberec
cz Štvrtok 27.08.2015, 20:00 • Stadion Poljud, Split • Európska liga (predkolá) • Play-off
Predzápasové kurzy
     
    Paráda! Slovan Liberec postupuje do základní skupiny Evropské ligy!

    Slovan dnes podal zejména v prvním poločas skvělý výkon, který by korunovaný brankou Josefa Šurala. Ve druhém poločase už Slovan pouze držel výsledek, což se projevilo i na obrazu hry. Hajduk byl však směrem dopředu hodně nevýrazný a Tomáš Koubek příliš práce neměl. Liberec dokázal vítězství udržet a přidal důležité body do koeficientu!

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (21:57:35)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Frank Ohandza se ve středu hřiště dokázal uvolnit a zkoušel se dostat ke střele. Nakonec přenechal míč Vlašićovi. Mladý chorvatský záložník se však ke střele nedostal.
     
    90+1
    Lukáš Pokorný teď dostává žlutou kartu, neboť chtěl rozehrávat místo Tomáše Koubka. Stoper Liberce chtěl jednoznačně ušetři nějaké vteřinky!
     
    90
    Z pravé strany poslal do vápna další centr Sušić, nicméně ten odvrátil David Hovorka. Na hranici vápna se dostal ještě ke střele Nižić, ta však mířila hodně mimo!
    89. Břevno domácích.
     
    89
    V samotném závěru měl Hajduk ještě jednu velkou příležitost! Špatnou rozehrávku předvedl Fleišman, který namazal Roguljićovi, jenž se opřel do míče a trefil břevno!
     
    88
    Liberec si v samotném závěru stihl i zaútočit! Na pravé straně kombinoval Marek Bakoš s Davidem Pavelkou, nicméně je vidět, že oba už moc sil nemají ...
     
    87
    Teď se však prezentoval nedovoleným zákrokem právě brazilský obránce, který poslal k zemi Vladimíra Coufala. Liberec zvládá závěr zápas po taktické stránce skvěle!
     
    86
    Hodně ostrým skluzem se prezentoval na levé straně prezentoval Marek Bakoš, který zajel pod nohy Jeffersona a Hajduk měl k dispozici standardní sitauci. Rozehrávky se ujal Milić, jehož centr však odvrátil stoper Pokorný!
     
    84
    Hajduk kontroloval míč na vlastní polovině a pokoušel se ještě něco vymyslet směrem vpřed. Po pravé straně se dostal dopředu Roguljić, který to zkusil a jeho povedená rána skončila nad brankou Tomáše Koubka!
     
    83
    Ani tentokrát Frank Ohandza neposlal ideální přihrávku. Na jeho přízemní pas si na levou stranu nikdo nenaběhl a Vladimír Coufal bude vhazovat.
     
    82
    David Pavelka se na vlastní polovině dostal k míči a dlouhý nákop na polovinu poslal lehce z nouze. K míči se málem dostal Marek Bakoš, nicméně slovenský útočník je již evidentně vyčerpán.
     
    81
    Nikola Vlašić se pokoušel najít za obranou Franka Ohandzu, nicméně kamerunský útočník se nacházel v těsném ofsjadu. I tak však situaci kontroloval Hovorka.
     
    80
    Milić se pokoušel na pravé straně přejít přes Vladimíra Coufala, nicméně i pravý obránce Slovanu si počínal výborně a ve skluzu chorvatského obránce dokázal zastavit.
     
    79
    Okhandza dokázal dostat míč před Pavelku do středu hřiště, kde se nacházel Nikola Vlašić. Mladý talent Hajduku to zkusil z velké dálky, nicméně střela mířila mimo!
     
    78
    Juranović podnikl zajímavý průnik na pravé straně, kde si obhodil Fleišmana a poslal přízemní centr do vápna. Před Ohandzou míč odkopl stoper David Hovorka, který navazuje na skvělý výkon!
     
    77
    První střelu po svém příchodu předvedl Soungole, který dostal ve středu hřiště hodně prostoru. Jeho střela však byla hodně nepovedená.
     
    76
    Liberec se mohl dostat do zajímavého protiútoku, nicméně Josef Šural nedokázal procpat míč na zcela volného Milana Kerbra, který byl v náběhu. Následně byl poslán k zemi právě Šural a Liberec zůstane u míče!

    Dominik Jakubec

    Jan Havlovic

    Góly: 22. Šural

    Karty:   48. Milić (HJS) – 27. Delarge (LIB), 33. Šural (LIB), 55. Sackey (LIB), 55. Koubek (LIB), 59. Pavelka (LIB), 90+1. Pokorný (LIB)


    HNK Hajduk Split: Kalinič – Tudor (73. Juranović), Milovič (C), Nižič, Milič – Jefferson – Sušič, Balič (34.Maloku), Caktaš (49.Roguljić), Vlašič – Ohandza.
    Náhradníci: Stipica – Biliy, Maglica, Juranovič, Maloku, Kiš, Roguljič.

    FC Slovan Liberec: Koubek – Coufal, Pokorný, Hovorka, Bartošák – Sackey (75.Fleišman), Pavelka (C) – Delarge (49.Kerbr), Shala (62.Soungole), Šural – Bakoš.
    Náhradníci: Hladký – Sýkora, Rabušic, Švejdík, Kerbr, Soungole, Fleišman.

    Rozhodca: Artur Soares Dias – Rui Tavares, Paulo Soares (vš. Portugalsko)
    20.08.2015
    Liberec - Hajduk Split 1:0

    Góly: 79. Pokorný

    Karty:   39. Folprecht (LIB), 55. Coufal (LIB), 60. Šural (LIB) – 38. Jefferson (HJS), 39. Milič (HJS), 79. Biliy (HJS)