koniec
HBK Nitrianski Rytieri Nitra
7:1 (1:0, 4:0, 2:1)
MŠK Kežmarok
Sobota 05.09.2015, 13:00 • Vedľajšia plocha Zimného štadióna v Nitre. • Extraliga (SK) • 1. kolo
     
    Tlačová konferencia:
    Jozef Ďuris, tréner HBK Nitrianski Rytieri Nitra: "Na úvod sezóny sa hral svižný hokejbal. Na nás bolo vidieť, že sme trošku rozohratí zo Svetového pohára. Dominovali sme počas celého stretnutia. Hostí sme do veľa šancí nepustili. Po celý zápas sme hýrili pohybom čoho výsledkom je aj konečné skóre 7:1."

    Dávid Mikša, tréner MŠK Mimisolar Kežmarok: "Prvú tretinu sme hrali s Nitrou vyrovnaný zápas. Prišli sme sem s mužstvom, kde máme päť, šesť mladých hráčov. Dali sme im príležitosť a s ich výkonom v prvej tretine som spokojný. V druhej tretine nás zlomili dve presilovky Nitranov, ktoré premenili. Odskočili nám na dva góly a ťažko sa s nimi potom už hralo. Potom pridali ďalšie dva góly. My sme si povedali v kabíne, že nemáme čo stratiť. Sme tu s mladým mužstvom, budujeme niečo nové do budúcnosti. Nitra bol zrejme silný súper pre nás, ale aspoň sme si vyskúšali, kde je slovenská špička. V tretej tretine sme hrali opäť dobre. Chceli sme čo najmenej inkasovať a hrať v pásme Nitry, čo sa nám v celku darilo. (15:14:46)
     
    Domáci mali výborný vstup do zápasu. Súpera pritlačili a už v 4. minúte sa im podarilo otvoriť skóre zásluhou dorážky Michala Eckera. Onedlho mali Rytieri ďalší gól na hokejke, ale Cajchan svoj nájazd nedoviedol do úspešného konca. Kežmarok v závere prvej časti hru vyrovnal, ale proti dobre chytajúcemu brankárovi Petríkovi sa nepresadil. V druhom dejstve Rytieri jasne dominovali. V 16. minúte zvýšil na 2:0 z presilovej hry Bacovský a onedlho ten istý hráč zariadil v ďalšej početnej výhode Rytierom už trojgólový náskok. Hostia znervózneli. Hra sa im nedarila, loptička im odskakovala od hokejok a navyše kazili aj ľahké prihrávky. Úradujúci majster bol na koni a do prestávky sa presadil ešte dvakrát. Brankára Pristáša prekonali Hrivnák a Bujdák. Do tretej tretiny naskočili lepšie domáci. V 32. minúte sa po prihrávke Frkáňa trafil do čierneho Hrivnák a svojim druhým gólom v zápase zvýšil na 6:0. Nitrania dominovali aj v ďalšom priebehu. V 39. minúte pridali siedmy gól, keď sa do listiny strelcov zapísal Tary. Až potom sa k slovu dostali aj hostia. V 41. minúte výsledok kozmeticky upravil hosťujúci Knápik. HBK Nitrianski Rytieri Nitra napokon deklasoval MŠK Mimisolar Kežmarok 7:1.
     
    Koniec zápasu.
     
    55:00
    Bacovský v závere ešte vystrašil obranu súpera, ale gól už nepadol.
     
    54:30
    Glevaňák namieril nad bránku Petríka. Onedlho pálil Teplický, ale brankár Nitry bol na mieste.
     
    54:00
    Kežmarok už postavil presilovkový dáždnik.
     
    53:30
    Cebo v oslabení vyprášil strelou z diaľky Pristášovi betóny.
     
    53:10
    Za bránenie v hre odchádza na trestnú lavicu kapitán Filip Titka.
     
    52:53
    Veľký závar pred Pristášom. Kežmarok mal šťastie, loptičku do siete nedopravili ani Hrivnák a ani Frkáň.
     
    52:45
    Rozhodnutý zápas sa už iba dohráva. Množia sa ostré súboje avšak stále sú v rámci pravidiel.
     
    51:51
    Hráči predviedli nečakaný útok na mňa. Ustál som to a loptičke som sa v poslednej chvíli uhol. Bude sa vhadzovať v strednom pásme.
     
    51:33
    Fečunda hlavou narazil na mantinel. Rozhodca prerušil hru. Fečunda je v poriadku. V hre sa bude pokračovať.
     
    50:55
    Hostia sa snažia nadviazať na úspech a pridať ďalší gól. Nitra pod tlakom iba vyhadzuje loptičku na zakázané uvoľnenie.
     
    40:24
    MŠK Mimisolar Kežmarok dáva gól!
    Po prihrávke Kundľu sa z blízkosti presadil MICHAL KNÁPIK a zbavil tak gólmana Rytierov Petríka čara – 7:1.
     
    39:58
    Marián Maxin si ide sadnúť na dve minúty za držanie.
     
    39:50
    Titka prišiel o loptičku v strednom pásme. Hostia sa snažili prejsť do rýchlej kontry. Dokonca sa pokúsili ohroziť aj Petríka. Nepodarilo sa im to aj za cenu faulu Maxina.
     
    38:42
    Nitra dáva gól!
    Ecker opäť ponúkol lahodnú prihrávku tentoraz na MARTINA TARYHO. Ten ponuku neodmietol a poľahky strieľa svoj prvý gól v zápase.
     
    38:10
    Ecker nádherne spoza bránky načasoval prihrávku na Königa. Ten gólmana Pristáša neprekonal.
     
    37:54
    Ščasný sledoval nahodenú loptičku a tak ju brankár Pristáš radšej prikryl.
     
    37:03
    Krásna strela jedného z domácich hráčov a ešte krajší zákrok Pristáša. Dorážka domácich smerovala nad bránku.

    Tomáš Daniš


    Hľadáme spravodajcu pre tím MŠK Kežmarok. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 4. Ecker (Bacovský), 17. Bacovský (Bujdák), 20. Bacovský (Bujdák), 25. Hrivnák (Maxin, Titka), 29. Bujdák (Ecker), 32. Hrivnák (Frkáň, Cebo), 39. Tary (Ecker) – 41. Knápik (Kundľa)


    HBK Nitrianski Rytieri Nitra: Petrík (Charizopulos) – Titka (C), Maxin, Bujdák, Tary, Martiška, Cebo, Frkáň, Hrivnák, Bacovský, König, Ecker, Mach, Thron, Cajchan, Čičo, Gajdoš, Ščasný.
    MŠK Kežmarok: Pristáš – Oravec (C), Teplický, Dejneka, Pisarčík, Bednár, Pešta, Fečunda, Klein, Kovalčík, Tóth, Godalla, Glevaňák, Kundľa, Knápik, Kopkáš.

    Rozhodca: Jančík – Mixa