Tisková konference Bohemians Praha 1905 (kon.) | Tisková konference FK Dukla Praha (kon.)
Tisková konference FC Slovan Liberec (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference FC Slovan Liberec

cz Pondelok 08.02.2016, 13:00Tlačové konferencie
     
    Tímto se s vámi loučím a těším se na viděnou u dalších přenosů. (13:36:47)
     
    Nyní přichází prostor pro individuální rozhovory, čímž je tisková konference ukončena.
     
    Jindřich Trpišovský: "V kádru nejsou takové rozdíly, oproti létu pracujeme už s hotovými hráči. V tuto chvíli nemáme ještě stoprocentně jasno, jak bude vypadat sestava proti Dukle. Skvěle se třeba prezentoval Jan Sýkora, který dělá konkurenci Lukáši Bartošákovi na levém beku. Nebude to jednoduché."
     
    Jindřich Trpišovský o Dukle: "Byli s námi v Turecku, takže jsme navštívili jejich zápasy a víme, o jaké mužstvo jde. Dukla je nám herním stylem velmi podobná. Je velmi šikovná na balonu. Všichni očekáváme zajímavé utkání a víme, na čem musíme zapracovat. Oba celky se vyznávají kombinační hrou, oni jsou velmi silní na míči a jejich hráči mají dobrou formu, mělo by tedy jít o kvalitní zápas. Rozhodne to, kdo bude méně chybovat a kdo ovládne střed pole."
     
    Jan Nezmar o případných dalších změnách: "Také bude záležet na tom, jak dopadne otázka těch tří otazníků. Podle toho by se musel případně řešit kádr dál."
     
    Jindřich Trpišovský: "Vůdcovskou roli nyní musí převzít Lukáš Pokorný. Už na podzim ukázal, že se dokáže srovnat s těžkými situacemi, a role Davida Pavelky bude na něm. Celý tým mu ale musí pomoct. Hráčů máme dostatek, musíme si tedy role rozdělit. Na pozici Pepy Šurala může hrát Vůch, Bartl nebo Jefremov, každý ukázal určité schopnosti a dokáží být týmu platní."
     
    Jindřich Trpišovský: "První utkání je pro nás velmi důležité. Stejně jako na podzim nám totiž může mnohé ukázat. I kvůli velkému množství změn je pro nás zásadní, abychom dokázali uspět. Chceme si i nadále zachovat psychickou a fyzickou odolnost, jakou jsme měli dosud. Je to pro nás test, abychom si ukázali, zda můžeme být stejně silní také s obměněným kádrem. Pokud však nevyhrajeme na Dukle, budeme si stejné věci muset dokázat jinak."
     
    Jindřich Trpišovský: "Ztráta Šurala a Pavelky je nepříjemná, ale je to realita. Mým cílem je jít do zápasů opět se stejnou pokorou, jako na podzim, a být všem nepříjemným soupeřem. Po sportovní stránce se pak zaměřujeme na jediné – vyhrát v pátek na Dukle."
     
    Jan Nezmar: "Zejména ochod Davida Pavelky nebyl v plánu vůbec. Trochu nám to nabouralo herní koncept, takže je to takový otazník. Nechci to zatím nijak hodnotit, kam můžeme sahat. Změn bylo extrémní množství a i když si přejeme, aby si to vše sedlo, jako si to sedlo v létě, nemusí to být pravda. Rádi bychom zůstali alespoň na těch příčkách, kde jsme, ale jak to je reálné, to se teprve uvidí."
     
    Lukáš Pokorný: "Všichni jsme rádi, že už máme přípravu za sebou, leden byl opravdu náročný. Atmosféra už je mnohem příjemnější a těšíme se na ligu. Od začátku přípravy se vše směřuje k prvnímu ligovému zápasu, který se blíží."
     
    Jindřich Trpišovský: "Za sebe jsem rád, že jsme měli dost prostoru zapracovat na kondici a herním stylu, jehož úspěšnost se ale ukáže až v lize. Jsme spokojeni i se soustředěním v Turecku, kde akorát poslední zápas znehodnotilo počasí."
     
    Jindřich Trpišovský: "Hlavní klad přípravy je zdravotní stav. Nechci nic zakřiknout, ale v tuto chvíli by měl být tým bez nějakých zdravotních problémů, což nás na podzim trochu trápilo. I vzhledem ke klimatickým podmínkám nás to velmi těší."
     
    Jan Nezmar: "U Ondry Švejdíka, Herolinda Shaly a Matěje Pulkraba je ještě otazník. S Matějem jsme dohodnutí na podmínkách, ale ještě diskutujeme nad tím, jakou pozici by měl a zda by to bylo výhodné pro všechny. U Lindyho je to blíž, ale zatím řešíme podmínky."
     
    Jan Nezmar: "Každý odchod měl určitá specifika, proto na ně došlo. Kádr stále nemusí být konečný, s trenérem se bavíme o některých jménech, ale v tuto chvíli není nic natolik blízko, abychom mohli něco komentovat."
     
    Jan Nezmar: "Zaplaťpánbůh máme stejné trenéry, ale došlo na mnoho změn v kádru. Čekali jsme, že to bude spíš o jedné nebo dvou změnách, ale nakonec to dopadlo jinak. Na rovinu říkám, že to je oproti původním představám."
     
    Po úvodním slovu tiskového mluvčího se k řeči dostává Jan Nezmar.
     
    Trenér týmu Jindřich Trpišovský, sportovní ředitel Jan Nezmar a kapitán Lukáš Pokorný v doprovodu tiskového mluvčího Lukáše Váni právě dorazili, tisková konference tedy brzy začne.
     
    Čeká se pouze na příchod aktérů, následně bude tisková konference moci začít.
     
    Slovan Liberec uspořádá od 13 hodin tradiční tiskovou konferenci před začátkem jarní části sezony.

    Dominik Jakubec