Bílí Tygři Liberec na začátku přípravy (kon.)
koniec udalosti
Krátký tiskový brífink Bílých Tygrů Liberec ze zahájení letní přípravy

cz Pondelok 30.05.2016, 09:45Tlačové konferencie
     
    Tímto je tiskový briefing u konce. Děkuji za vaši pozornost a těším se na viděnou u dalších přenosů. (10:15:12)
     
    Ctibor Jech: Hlavním cílem je pro nás vždy play-off. Ale také nás čeká další soutěž, Liga mistrů. Také letos bychom v ní tedy rádi dokázali uspět. Nejen se účastnit, ale postoupit také do vyřazovacích částí.
     
    Filip Pešán: Nechci zabíhat do detailů naší práce, přípravu má na starost hlavně kondiční kouč Aleš Pařez. Z větší části se bude podobat té loňské. Máme samozřejmě připraveno několik drobných změn, například dovybavení posilovny.
     
    Filip Pešán: Dnes začneme suchou přípravu, kterou obohatíme o přípravu na ledě už příští týden. Do začátku července bude následovat suchá příprava, následovat bude týden volna. Po ní přijde ještě týden suché přípravy a následně se půjde na led.
     
    Filip Pešán: Jediná pozice, kterou v tuto chvíli dále řeším, je pozice Michala Birnera. Pokud by se v následujících dnech rozhodl pro odchod, musel bych řešit jeho náhradu. Jinak by v tuto chvíli mělo být hotovo.
     
    Filip Pešán: Celá loňská sezona nebyla z našeho pohledu náhodná, stála na každodenní práci. To je rozhodně záruka pro to, aby se nám opět dařilo, i když to nutně nemusí být v takové míře.
     
    Ctibor Jech: Víme, že další sezona nebude tak přímočará, jako ta předchozí. Nicméně tým se nám podařilo kvalitně doplnit a věřím, že se na další sezonu co nejlépe připravíme. Rozhodně se nechceme srovnávat s Litvínovem nebo dalšími mistrovskými celky z posledních let.
     
    Ctibor Jech: Respektujeme, že tu byly týmy, které vyhrály titul a následně měly velmi složitou sezonu. V první řadě se ale chceme dívat pouze na sebe. Loňský výkon nebyl jen o krátkodobém období, ale o dlouhodobé práci, a věřím, že se nám takový pokles nestane.
     
    Filip Pešán: S Radimem Šimkem jsem před mistrovstvím světa mluvil, snažil jsem se ho uklidnit, protože se mi na generálce zdál nervózní. Řešil nabídky odjinud, takže to měl v tu chvíli složité. Jsem rád, že jsme se nakonec dokázali dohodnout na jeho pokračování.
     
    Filip Pešán: Věděl jsem, že skončí Petr Vampola. Dále jsem tušil, že nejspíš ztratíme Honzu Výtiska, a dále jsem čekal, zda výborná sezona bude znamenat nabídku zvenčí pro nějaké hráče.
     
    Filip Pešán: Příchod Romana Willa znamená, že u nás končí Marek Schwarz. Ten své další působení ještě řeší.
     
    Filip Pešán: Mluvili jsme o příchodu skill coache, ale zvolili jsme variantu zapojení trenérů z mládežnických kategorií. Ti se zapojí do tréninku A-týmu.
     
    Filip Pešán: S Milanem Bartovičem nejednáme, jsme pouze v pracovně přátelských rozhovorech. Stále má platnou smlouvu v Bratislavě. Je však možné, že se v Liberci v této sezoně objeví.
     
    Filip Pešán: Mario Bližňák je zkušeným hráčem ve výborném hokejovém věku. Má za sebou velmi pestrou historii. Sledovali jsme ho už minulou sezonu, je to výborný hráč na buly a takového hráče jsme s odchodem Petr Vampoly ztratili.
     
    Filip Pešán: Michal Birner je se mnou v každodenním kontaktu. Jeho setrvání je na dobré cestě, ale více budu vědět do dvou dnů. Rozhodně pracujeme na tom, aby u nás zůstal.
     
    Asistent trenéra Karel Mlejnek: Především musím poděkovat za nabídku, kterou jsem dostal. Důležitou roli pro mě hrála chuť vítězit, která tu v Liberci panuje. Rád bych pro organizaci byl přínosem.
     
    Sportovní ředitel a trenér Bílých Tygrů Liberec Filip Pešán: Nejzásadnější změnou je pro mě změna mého prvního asistenta. Po odchodu Vladimíra Čermáka vítám v klubu svého dlouhodobého kolegu, Karla Mlejnka. Od této změny si slibuji větší zapojení asistenta do tréninku. Spoustu věcí, které jsme loni zavedli, by měl nyní Karel ještě více rozvíjet. Musím poděkovat Vláďovi Čermákovi za tři roky, které jsme spolu strávili.
     
    Ctibor Jech: Jako na úřadující mistry se na nás všichni budou chtít vytáhnout, s čímž počítáme. Věříme, že se s tím budeme schopni vyrovnat.

    Dominik Jakubec