TK FC Viktoria Plzeň (kon.) | TK AC Sparta Praha (kon.)
TK FC Steaua Bukurešť (kon.) | TK FK Karabach (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference AC Sparta Praha před 3. předkolem LM

cz Pondelok 25.07.2016, 17:30Tlačové konferencie
     
    To je z dnešní tiskové konference vše, přihlásíme se opět v 19:30 s textovým přenosem z tiskové konference Steauy Bukurešť a jistě velmi zajímavými postřehy trenéra Reghecampfa ke Spartě i alžírské opoře Hamrounovi, vyřazenému z týmu. (17:56:08)
     
    Ščasný o hře Steauy ze zápasů, které viděl:

    Ve 4-5 zápasech, které jsem viděl, mě překvapili nesmírnou pracovitostí, mužstvo je hodně kreativní směrem dopředu, myslím si, že zápasy, které jsem viděl tak ukázaly, že jsou nebezpeční. A stejně jako ostatní, i jako my, mají své problémy, to bych si ale nechal raději pro sebe.
     
    Ščasný o Hamrounovi, který bude chybět:

    Hamroun je vynikající hráč. Ukáže se v zápase jak moc bude chybět, na druhou stranu je to jeden z důležitých hráčů pro jejich sestavu kromě Tudorieho a Stanciu.
     
    Ščasný o odchodech ze Steauy během léta a odchodu několika hráčů:

    My jsme prodali také dva hráče, to je pro nás podstatnější.
     
    Ščasný o čtvrtfinále EL v minulé sezóně a zkušenosti z něj:

    Bořek odpověděl dobře, toto téma jsme diskutovali. Výhodou bylo, že jsme odehráli mnoho těžkých zápasů a prakticky rozhodne aktuální forma.
     
    Ščasný o nevýhodě, že Sparta nemohla vidět odložený ligový zápas Steauy, zatímco Steaua viděla váš zápas s Fenerbahce:

    Steaua hrála pohárový zápas, který jsme samozřejmě viděli. Já tam nevidím žádný problém. Stejně jako oni viděli náš zápas, tak my jsme viděli jejich, tak z toho bych nedělal žádné drama.
     
    Ščasný o zdravotním stavu týmu a případných otaznících v sestavě:

    Zdravotní stav je takový . Dnes se spousta věcí během tréninku odhalí. Všichni nejsou stoprocentně v pohodě, jsou tam 2-3 otazníky. Ohledně Váchy se výrazně zlepšil jeho stav, tak tam zvažuji jeho návrat a ohledně sestavy už mám víceméně jasno na zítřejší zápas.
     
    Ščasný o rozestavení 3-5-2 a co ukázal zápas s Fenerbahce směrem k zítřejšímu zápasu:

    Netrénovali jsme 3-5-2 abychom s ním odehráli všechny zápasy, ale chtěli jsme vylepšit naše chyby. Systémy 4-2-3-1 nebo 4-1-4-1 máme celkem dobře zažité a chtěli jsme pouze tento systém vylepšit.
     
    Ščasný o důležitosti kvalifikace o Ligu mistrů:

    Ščasný: Momentálně před tím dvojzápasem je to důležité, nicméně na předsezónní tiskovce jsme řekli, že máme postupné cíle. Teď z pohledu před tím dvojzápasem je to důležité a pak přijdou další důležité zápasy.
     
    Pokračujeme otázkami na trenéra Ščasného.
     
    Dočkal o zdecimované sestavě na jaře, cítíte se psychicky silnější nyní?

    Dočkal: Věřím, že ano. Na druhou stranu jak jsem říkal, toto jsou pouze nějaké odhady a spekulace před zápasem. Teď dopředu tvrdím, že nám to pomohlo, ale důležité to bude až na hřišti.
     
    Dočkal o svém zranění v závěru minulé sezóny, zda-li už je fit:

    Jsem zdravotně stoprocentně v pohodě. Nebylo to pro mě těžké, dostal jsem čtrnáctidenní volno a poté už jsem cítil, že jsem plný energie. Těšil jsem se na kluky a až se zapojím do týmu, nebyl to tedy žádný problém.
     
    Dočkal o porovnání oproti loňskému souboji s CSKA Moskva:

    Věřím, že ano. Je to těžké říct po delší době od konce minulé sezóny, kdy jsme měli pouze přípravné období, vždy je také očekávání jak ten tým bude připraven na začátek sezóny a jak do ní dokáže vstoupit. Na druhou stranu vnímám, kam jsme dokázali v EL postoupit a ty zápasy byly pro nás velkou zkušeností a mohly by nám pomoci do Ligy mistrů.
     
    Dočkal o tom, zda-li Sparta Steauu chtěla nebo nechtěla při losu:

    Dočkal: Asi se nedá říct obecně, jak Sparta to vnímá. Každý má nějaké přání, tak se nedá říct obecně, zda-li Sparta z otho má radost. Hraje se o Ligu mistrů a my se chceme do Ligy mistrů dostat. Samozřejmě je to věc náhody o tom, koho v tom losu dostanete a u každého týmu je ta šance větší nebo menší jestli postoupíte. Myslím si, že šanci máme dobrou a že to bude o našem výkonu, jestli postoupíme.
     
    Dočkal o Fataiovi, který dříve hrál v Rumunsku, zda-li dostali nějaké rady od něj, případně co se dozvěděli o Steaue:

    Dočkal: Dostali jsme informací poměrně dost od trenérů, kteří se na to zaměřili a viděli mnoho zápasů, měli by mít více informací než Kenny (Fatai).
     
    Dočkal o soupeřově hře, zda-li už dostali u videa informace:

    Dočkal: Dostali jsme spíše takové informace o způsobu hry týmu a jednotlivých hráčů, video nás čeká. Zkušenost se Steauou mám zhruba rok a půl zpět, kdy jsme s nimi hráli v zimní přípravě. Od té doby se oba týmy nějak pozměnili, ale nemělo by se to lišit o nějakých 70% – 80% oproti tomu přípravnému zápasu a poznatky mohou být užitečné.
     
    Dočkal o slovech předsedy rumunského celku, který si Spartu přál:

    Dočkal: Nás si přáli i Krasnodar a Lazio v Evropské lize, tak to pro nás není taková důležitá věc. Také je důležité, jak to myslel, zda-li jsme pro ně schůdným soupeřem nebo se chce podívat do Prahy. Také my můžeme mít nějaké přání týmů, které chceme dostat více či méně, nicméně až v samotném utkání se ukáže, zda-li ta konfrontace je užitečná.
     
    Dočkal o vysoké přestupové aktivitě rumunského celku v této letní přestávce:

    Dočkal: Každý tým, který musí kádr přebudovávat a jeho stabilní hráči odchází a klub se je musí snažit nahradit, nikdy to není ideální. Pro trenéra to není ideální situace a říká se, že tým potřebuje delší čas aby se sehrál a tak dále. Ale neviděl bych to jako důležitý bod. Tady se hraje o Ligu mistrů a není to nějaký faktor, který by měl toto utkání rozhodnout.
     
    V první části bude na otázky odpovídat Bořek Dočkal, v té druhé trenér Ščasný.

    Tomáš Kohlmann