Vladivostok – Viťaz 5:4 (kon.) | Novokuzneck – Jekaterinburg 2:5 (kon.) | Novosibirsk – Jugra Chanty-Mansijsk 2:0 (kon.)
Omsk – Barys 3:1 (kon.) | CSKA Moskva – Ufa 3:1 (kon.) | Čerepovec – Čeljabinsk 2:7 (kon.)
Novgorod – Helsinki 3:1 (kon.) | Petrohrad – Metallurg Magnitogorsk 4:2 (kon.) | S.Moskva – Riga 4:3 (kon.)
koniec
Avangard Omsk
3:1 (0:0, 2:0, 1:1)
Barys Nur-Sultan
cz Sobota 27.08.2016, 13:00 • Omsk Arena • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    Dominik Furch (OMS) (21 zákroků, 1 inkasovaný gól) (15:19:12)
     
    Střely na branku v zápase

    Avangard Omsk: 28

    Barys Astana: 22
     
    Více už se toho v dnešním zápase nestane. Avangard Omsk poráží Barys Astana 3:1 a také ve třetím utkání nového hokejového ročníku si připisuje vítězství. Brankář domácích Dominik Furch si klidně mohl připsat už druhé čisté konto sezóny, jenže necelou minutu před koncem základní hrací doby jej stačil překonat Bochenski. Ten alespoň zmírnil porážku svého týmu. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek víkendu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:28
    Ještě se zkusí hostující celek natlačit před brankáře domácích a dohnat ztrátu dvou branek, jenže Barys tlačí čas a pravděpodobně už to nestihne.
    59:06 Brandon BOCHENSKI - 3:1
     
    59:06
    Astana právě vstřelila branku!
    Dominik Furch si nakonec druhou nulu v této sezóně neponechá, i když jej od ní dělilo doslova jen pár vteřin. Navíc dodejme, že Barys Astana tentokrát měl opravdu veliké štěstí, protože kus černé gumy se nejdříve odrazil od tyče do Furcha a následně na hokejku BRANDONA BOCHENSKIHO, jenž poslal touš do odkryté klece. Uvidíme, co na to teď Omsk, i když už moc času do konce nezbývá. Asistence: Ivan Kučin, Nigel Dawes.
     
    58:36
    Mohlo to být klidně už o čtyři branky, ale dvojice v černém dresu při kombinaci před samotným Kolesnikem zaváhala. Lemťugovi ale moc nechybělo, aby puk z první dopravil do sítě. Nakonec trefil jen brankářův beton.
     
    57:50
    Halou to jenom zahučelo, u pravé tyčky se totiž po dorážce natahoval Pjanov. Ale jeho hokejka doletěla na místo příliš pozdě, hostující brankář měl nyní i dost štěstí.
     
    57:07
    Domácí zpátky v útočné třetině, jejich druhá útočná formace dělá pořádné starosti Kolesnikovi. Ten sice ještě nemusel vytahovat zákrok zatím, ale je kolem něj hodně nebezpečno.
     
    56:31
    Denis Paršin se zkusil sám protáhnout do zakončení, ale na poslední chvíli mu poskočil puk na hokejce, takže jeho střela nebyla tak přesná. Poté ofsajd Avangardu Omsk.
     
    55:58
    Medveděv je zpátky na ledové ploše, Avangard zvládl také další oslabení a hraje stále s čistým kontem. Teď už můžeme říci, že si Omsk pravděpodobně s klidem dojde pro výhru v tomto mači.
     
    55:13
    Početní výhoda hostující party se blíží ke svému konci. Dawes si hledal místo na střelu. Sice jej našel, ale pálil až moc vysoko na to, aby mohl oslavit případnou trefu. Pak Omsk vyhazuje pryč.
     
    54:25
    Omsk se poprvé v tomto oslabení osvobozuje vyhozením přes všechny čáry. Výborná práce domácí obrany, který vůbec nedovoluje, aby se nějaká další rána na Dominika Furcha dostala.
     
    53:58
    Nejspíše jedna z posledních možností pro Astanu, jak se pokusit s výsledkem něco udělat, už takový šancí v přesilovce moc nebude. Ale Dominik Furch první střelu Bochenskiho v pohodě chytá.
     
    53:46
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Jevgenij Medveděv – 2 min., sekání).
     
    53:05
    Martynov rozejl útočnou akci Avangardu. Mohl sice nahrávat, ale projel sám až k modré čáře, teprve poté volil přihrávku. Střeleckým zakončením ale toto počínání neskončilo.
     
    52:31
    Zakázané uvolnění Barysu Astana. Hostujícímu celku už moc času na zlepšení výsledku nezbývá a domácí tým dobře víš, že nyní může hrát daleko více v klidu.
     
    51:07
    Dominik Furch má puk ve své rukavici, dokázal jej v pohodě zastavit a uklidnit hru před sebou. Pokračovat se bude po komerční přestávce.

    Martin Schwarz

    Góly a asistencie: 28. Pestuško (Pěrežogin), 34. Paršin (Kutějkin), 50. Lemťugov (Paršin, Ahnelöv) – 60. Bochenski (Kučin, Dawes)


    Avangard Omsk: Furch (Šilin) – Martynov, Medveděv, Ahnelöv, Gustafsson, Kulik, Kutějkin, Děrvuk, Minejev – Pestuško, Pjanov, Pěrežogin – Lemťugov, Kučerjavenko, Paršin – Juňkov, Lauta, Malcev – Machanovskij, Gluchov, Fiščenko.
    Barys Nur-Sultan: Kolesnik (Karlsson) – Dallman, Semjonov, Trjasunov, Savčenko, Barker, Lipin, Markelov, Lakiza – Bochenski, Dawes, Kučin – Šin, Starčenko, Rymarev – Jevdokimov, Michajlis, Grenc – Belgibajev, Paňukov, Ivanov.

    Rozhodca: Bělajev, Jeřábek – Bersenjov, Judin