CSKA Moskva – K. Vary 7:1 (kon.) | Riga – Třinec 4:5 (kon.) | Blues – Vítkovice 1:6 (kon.)
Jaroslavľ – Sparta Praha 4:5 (kon.) | Riga – K. Vary 5:2 (kon.) | Sparta Praha – Vítkovice 5:2 (kon.)
Třinec – Blues 3:7 (kon.) | Jaroslavľ – CSKA Moskva 4:3 (kon.)
koniec
HC Dinamo Riga
5:2 (1:0, 2:1, 2:1)
HC Energie Karlovy Vary
cz Sobota 27.08.2016, 15:00 • MINI WERK ARENA, Třinec • President Cup • O umiestnenie
Partner:
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli všechno. Za malou chvilku se těším u přenosu z utkání mezi Třincem a Espoo, na počtenou! (17:12:45)
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za přízeň.
     
    Dinamo si zahraje zítra od 9:00 proti lepšímu ze zápasu mezi Třincem a Espoo, Karlovy Vary změří od 12:00 síly s poraženým z tohoto duelu.
     
    Utkání je u konce, Dinamo Riga postupuje do boje o 5. místo, Karlovy Vary si zítra zahrají o 7. pozici. Ve třetí třetině se Křemenovi pohotovou střelou povedlo snížit na rozdíl jediné branky, jenže za dalších třicet sekund Energie inkasovala čtvrtý gól. Biškins ujel obráncům a dlouhou kličku do forhendu zakončil přesnou střelou. Čtyři minuty před koncem se mezi betony Bednáře trefil ještě Rudzitis a uzavřel střelecký účet zápasu.
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Aleksandrs Biškins (RIG, 2+1)
    Jan Bednář (KVA, brankář)
     
    Konec zápasu.
     
    59:37
    Vit Benda (KVA) zasáhl vysokou holí do obličeje Korkusse a odsedí si ještě závěrečných třiadvacet sekund na trestné lavici.
     
    59:15
    Po akci Beločickise s Polcsem nebyl šestý gól zase tak daleko. Druhý jmenovaný vypálil příklepem z levé strany a Bednář s vypětím všech sil udržel kotouč ve výstroji.
     
    58:24
    Rozběhly se poslední dvě minuty třetí periody a Dinamo je usazeno v útočném pásmo. Riga chce přidat ještě jednu branku.
     
    57:38
    Matejko schytal Rozhonovu střelu a s bolestivým výrazem v obličeji odjíždí na střídačku. Bruveris pak betonem vykopl bekhendový pokus Rozhona.
     
    57:13
    Nahození Branného vyrazil Bruveris za bránu, ale odražený kotouč se mu vrátil zpět k tyčce. Lotyšský brankář si poradil s dorážejícím Matouškem a přesvědčivě zasáhl.
     
    56:30
    Bruveris přerušil hru, když podržel nahozený kotouč v lapačce. Riga je tři a půl minuty od svého historicky prvního vítězství na President Cupu, ať už na loňském, anebo letošním.
     
    55:54
    Biškins přebruslil karlovarské obránce a hnal se za svým třetím gólem. Bednář tentokrát s pomocí svých betonů odolal.
     
    55:13
    Riga právě vstřelila branku!
    Lotyšské mužstvo se raduje z pátého zásahu a zřejmě definitivně rozhoduje o tom, že si zahraje o páté místo. Grundmanis uvolnil před brankou BERTSE RUDZITISE, a ten našel mezírku mezi Bednářovými betony – 5:2! Asistence: Elvis Grundmanis.
     
    54:50
    Rudzitis sebral puk ve středním pásmu a snažil se prodrat mezi karlovarskou přesilou až před bránu. To se mu ale nepovedlo.
     
    54:23
    Prohorenko a D. Marcinkevičs se z útočného rejdění vracejí s nepořízenou. Bednář po nahození jistě zasáhl a zakryl lapačkou kotouč.
     
    53:40
    Zdálo se, že uvidíme dramatický závěr utkání, ale nyní už zase Dinamo vede o dvě branky. Bruveris musel zasahovat proti pokusu Rozhona z mezikruží.
     
    52:35
    Riga právě vstřelila branku!
    Jenomže stejně jako ve druhé třetině také nyní Karlovy Vary po vstřelené brance okamžitě inkasují! Tentokrát si nechaly ujet ALEKSANDRSE BIŠKINSE, jenž si povodil Bednáře a našel místo mezi jeho betonem a tyčkou. Nádherný gól – 4:2! Bez asistence.

    Ondřej Zoubek

    Góly a asistencie: 14. Brikmanis (Biškins, Polcs), 22. Polcs (Milbergs), 37. Biškins (Polcs, Vilcinš), 53. Biškins, 56. Rudzitis (Grundmanis) – 36. Křemen (Novotný), 53. Křemen (Benda)


    HC Dinamo Riga: Bruveris (Šilovs) – Beločickis, Barovskis, Milbergs (C), Lininš, Mežnieks, Matejko, Rudzajs, Vilcinš, Topolevs, Brikmanis – Berzinš, P. Marcinkevičs, D. Marcinkevičs, Prohorenko, Polcs, Grundmanis, Ansons, Korkuss, Rudzitis, Jelinskis, Biškins, Geldners.
    Trenér: Juris Ozols.

    HC Energie Karlovy Vary: Bednář (Horák) – Benda, Branný, Horváth, Kosina, Kursa, Pohanka, Tureček, Stejskal – Jiskra, Křemen (C), Mašek, Novotný, Korčmaroš, Rozhon, Zdeněk, Bílek, Bokštefel, Karbulka, Mareček, Matoušek. Trenér: Jiří Kovka.

    Rozhodca: René Libiger – Daniel Majetný, Daniel Mareček

    Diváci: 30