Jugra Chanty-Mansijsk – Ufa 2:3 (kon.) | Čerepovec – Togliatti 3:4 (3:4 po s.n.) | CSKA Moskva – Nižnekamsk 4:1 (kon.)
Petrohrad – Kazaň 5:6 (1:2 po s.n.)
koniec
CSKA Moskva
4:1 (0:0, 3:0, 1:1)
Neftechimik Nižnekamsk
cz Utorok 30.08.2016, 18:30 • CSKA Ice Palace • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    To je z mé strany pro tentokrát vše, tak brzy zase na počtenou! (20:56:44)
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA:

    Do tohoto utkání nenastoupil žádný český ani slovenský hokejista.
     
    Je hotovo! Hokejisté CSKA si připisují třetí výhru v sezóně ve svém prvním utkání na domácím kluzišti, o čemž rozhodla smršť tří přesilovkových gólů v rozmezí necelých deseti minut v prostřední dvacetiminutovce. Nižněkamští sice do třetí třetiny vstoupili sympaticky, čtvrtý gól Moskvanů jim ale definitivně zlomil vaz a nic na tom nezměnilo snížení Polygalova na konečných 4:1 pro domácí.
     
    Konec zápasu.
     
    59:37
    Nikita Dvurečenskij na sebe upozornil ještě jedním odvážným průnikem po levém křídle, dvojice domácích obránců ho ale do zakončení nepustila.
     
    59:03
    V CSKA Ice Palace už se rozběhla poslední minuta utkání a někteří diváci už se začínají vydávat směr parkoviště, zápas se už pouze dohrává.
     
    58:14
    Rozehrávka Nižněkamských doletěla až na zakázané uvolnění, následovat tak bude další buly v útočném pásmu CSKA.
     
    57:38
    Ta však k ničemu zajímavému nakonec nevedla, pokus Bogdana Kiseleviče z uctivé vzdálenosti byl totiž zblokován, a Kolppanen tak mohl tentokrát zůstat v klidu.
     
    57:01
    Kirill Kabanov jednoduchým nahozením dostal kotouč do útočného pásma, tam se ho ovšem ujal Andronov a armějci mohou založit další protiakci.
    56:07 Igor POLYGALOV - 4:1
     
    56:07
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Hostům se přeci jen podařilo snížit, stalo se tak pouhou sekundu po skončení přesilové hry. Andrej Sergejev si všiml v mezikruží nedostatečně pokrytého IGORA POLYGALOVA, vybídl ho ke střele a tahoun Neftěchimiku z první propálil Fastha. Asistence: Andrej Sergejev, Dmitrij Makarov.
     
    55:39
    Po Gyngeho zadovce se v zajímavé pozici objevil Pavel Kulikov, jehož pokus ale postrádal razanci a švédský strážce svatyně CSKA si připsal další snadný zákrok.
     
    54:55
    Nyní se o to pokusil Konstantin Makarov, jeho střela z mezikruží ale zamířila přímo do míst, kde stál připravený Fasth, jenž pro jistotu přerušil hru.
     
    54:06
    Greg Scott (MOS) půjde pykat za držení hole, Neftěchimik tak bude mít možnost vstřelit alespoň čestný gól v přesilové hře.
     
    53:27
    Z letargie nás nyní probudil Nikita Ščitov a jeho projektil od modré, která sice ve vzduchu zaplavala, Viktor Fasth ale kotouč bez problémů ukryl ve své lapačce.
     
    52:42
    Ve druhé polovině závěrečné dvacetiminutovky není k vidění příliš atraktivní podívaná, o výsledku je už rozhodnuto a ani jeden tým už do toho nejde naplno.
     
    51:46
    Hostům teď nevyšel přechod do útočného pásma, Koňkov překročil modrou čáru příliš brzy, a tak byl odpískán ofsajd.
     
    50:50
    Hra už opět pokračuje a armějci drží kotouč sebevědomě na svých hokejkách, těžko říct, proč trenér Kvartalnov za rozhodnutého stavu sáhl k oddechovému času.
     
    49:59
    Domácí lodivod Kvartalnov si vybírá oddechový čas ve chvíli, kdy se tlak Neftěchimiku začínal stupňovat.

    Vojtěch Balon

    Góly a asistencie: 30. Blažievskij (Ožiganov), 37. Holloway (Enlund, K. Petrov), 40. Holloway (K. Petrov, Světlakov), 45. Denisov (Kiselevič) – 57. Polygalov (An. Sergejev, D. Makarov)


    CSKA Moskva: Fasth (Sorokin) – Denisov, Ožiganov, Naumenkov, Ar. Sergejev, Kiselevič, Pivcakin, Blažievskij – Tělegin, Scott, Mamin – Andronov, V. Žarkov, Enlund – K. Petrov, Holloway, Světlakov – Korotkov, Stoljarov, Kvartaľnov – Kaštanov.
    Neftechimik Nižnekamsk: Kolppanen (Lisutin) – Rjasenskij, An. Sergejev, Ogurcov, Berezin, Ščitov, Ljamin, Bryncev – Sallinen, Gynge, Sexton – Polygalov, Kabanov, Koňkov – D. Makarov, K. Makarov, Zdunov – Kulikov, Chajrullin, Dvurečenskij.

    Rozhodca: Bělov, Fraňo (CZE) – Badyl, Sazonov