Chabarovsk – Vladivostok 3:1 (kon.) | Jekaterinburg – Čeljabinsk 1:2 (po pr.) | Jaroslavľ – Omsk 3:2 (po pr.)
D. Moskva – Novokuzneck 5:0 (kon.) | Záhreb – Novgorod 1:6 (kon.) | HC Slovan – Soči sk 3:1 (kon.)
koniec
Dynamo Moskva
5:0 (1:0, 3:0, 1:0)
Metallurg Novokuzneck
cz Streda 31.08.2016, 18:35 • VTB Ice Palace • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    To je z mé strany vše, brzy zase na počtenou! (21:05:05)
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA:

    Do tohoto utkání nezasáhl žádný český ani slovenský hokejista.
     
    Je dobojováno! Třetí třetina se sice dohrávala v prakticky vycházkovém tempu, přesto nabídla pátou branku Dinama (tu vsítil Sopin), jeden neuznaný gól domácího kapitána Těreščenka a neproměněné trestné střílení v podání hostujícího útočníka Jemce. Dinamo Moskva nakonec zcela zaslouženě vítězí 5:0, hostům tak premiéra pod dočasným trenérem Valerijem Zelepukinem vůbec nevyšla.
     
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Ještě jedna velká šance Dinama! Rylov pálil a Daniil Tarasov se jeho střelu pokusil usměrnit do sítě z hranice brankoviště, šestou branku moskevského celku se mu ale vstřelit nepodařilo!
     
    59:27
    Rylovova tečovaná střela prosvištěla těsně vedle levé tyče novokuzněcké branky a hosté poté odpálili puk až k Lazušinovi.
     
    58:49
    Ilja Šipov si z ostrého úhlu na Karejeva nepřišel a hosté se posléze osvobodili, to už zbývá do konce jen něco málo přes minutu.
     
    58:15
    Domácí budou mít možnost dohrát utkání v početní výhodě, Kirill Semjonov (NOV) totiž naprosto zbytečně zahákoval soupeře ve středním pásmu.
     
    58:04
    Nikita Jazkov se šikovně protáhl po levém křídle, místo střely se ale zmohl jen na odevzdání puku brankáři Lazušinovi.
     
    57:23
    Daniil Tarasov se šikovně prokousal z rohu kluziště až do předbrankového prostoru, v klíčový moment jej ale kotouč neposlechl.
     
    56:54
    Alexej Vasilčenko vyzval na zteč Anisina, jenž se z levé strany ještě pokusil najít lépe postaveného spoluhráče, Alexandr Lazušin ale nakonec mohl zůstat v naprostém klidu.
     
    56:06
    Čtyřminutový Postnikovův trest je u konce, v klasické přesilovce už domácí další hřebíček do novokuzněcké rakve nezatloukli.
     
    55:06
    Hra je přerušena, kotouč po teči Lebeděva vyletěl mimo hrací plochu. Následovat bude další buly v útočném pásmu Dinama.
     
    54:35
    Ještě stále pokračuje klasická přesilovka Dinama, Postnikov ještě stráví za katrem zhruba minutu a půl, pokud do té doby domácí nestihnou přidat šestý gól.
    53:18 Alexej SOPIN - 5:0
     
    53:18
    Dinamo právě vstřelilo branku!
    Tento gól už uznán bude, Moskvané tak vedou o pět gólů! Parádní ťukes na jeden dotek odstartoval pasem na Osipova Robinson a první jmenovaný poté i díky teči Rybakova dostal kotouč k ALEXEJI SOPINOVI, jenž se z první nemýlil! Asistence: Alexandr Rybakov, Alexandr Osipov.
     
    52:43
    Po kolotoči přihrávek v útočném pásmu se ke střele dostal Mat Robinson, s jehož pokusem si ale Karejev bez problémů poradil.
     
    52:06
    Arťom Fjodorov to schytal hokejkou do obličeje od Postnikova (NOV) a protože se v jeho obličeji objevila i krev, jeho trest bude čtyřminutový.

    Vojtěch Balon

    Góly a asistencie: 5. Rylov (A. Galimov, Fjodorov), 25. Robinson (Sopin), 27. A. Těreščenko (Karpov), 35. Kokujov (Rylov), 54. Sopin (Rybakov, A. Osipov)


    Dynamo Moskva: Lazušin (Jerjomenko) – I. Nikulin, Rylov, Robinson, A. Osipov, Hietanen, Makljukov, Zajcev – A. Těreščenko, Tarasov, Karpov – Rybakov, Kokujov, Sopin – A. Galimov, Fjodorov, Šipov – Brjukvin, Birjukov, Vladimirov.
    Metallurg Novokuzneck: M. Birjukov (Karejev) – Kuklev, Ljamkin, Postnikov, Viksna, Vasilčenko, Tatalin, Arbuzov – Lebeděv, Zemčenko, K. Semjonov – Anisin, Blagoj, Vicharev – Jemec, Poliščuk, Komaristyj – S. Butuzov, Jazkov, A. Michejev – I. Musin.

    Rozhodca: Baluška, Cyplakov – Aljošin, Nestěrov

    Diváci: 6371