Chabarovsk – Vladivostok 3:1 (kon.) | Jekaterinburg – Čeljabinsk 1:2 (po pr.) | Jaroslavľ – Omsk 3:2 (po pr.)
D. Moskva – Novokuzneck 5:0 (kon.) | Záhreb – Novgorod 1:6 (kon.) | HC Slovan – Soči sk 3:1 (kon.)
koniec po predl.
Lokomotiv Jaroslavľ
3:2 (0:0, 1:1, 1:1 - 1:0)
Avangard Omsk
cz Streda 31.08.2016, 18:00 • Arena 2000 • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Tímto se s vámi loučím a budu se na vás opět těšit u některého z dalších zápasu KHL. Pro dnešek je to už ode mě opravdu vše a přeji vám příjemný zbytek středečního dne. (20:41:28)
     
    Československá stopa

    Dominik Furch (OMS) 30 zákroků, 3 inkasované branky, 90,9% úspěšnost zákroků
     
    Po nevýrazné první dvacetiminutovce, jsme sledovali velmi zajímavé utkání, v němž bylo k vidění hodně šancí. Od poloviny zápasu byla Jaroslavl lepším celkem, a tak zaslouženě vyhrála po prodloužení. Naopak Omsk může děkovat Dominiku Furchovi, český brankář podal výborný výkon a jen díky němu bere hostující tým alespoň bod.
     
    Střely na branku: 33:21.
     
    Konec zápasu.
    63:19 Jegor KORŠKOV - 3:2
     
    63:19
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Opět se potvrdilo pravidlo nedáš – dostaneš! Na druhé straně se do samostatného úniku dostal JEGOR KORŠKOV, jemuž vyšla forhendová klička, díky které Lokomotiv vítězí. Bez asistence.
     
    63:00
    Do samostatného úniku se dostal Paršin, tomu ale chyběla rychlost, a tak ho dobruslil Hersley. Švédský obránce soupeře nenechal zakončit a ještě ho dohrál tělem.
     
    62:43
    Po chybě Medveděva ve středním pásmu mohli jít domácí do přečíslení. Bohužel pro ně přeskočil domácímu hráči kotouč hůl a tak se další nebezpečné zakončení nekonalo.
     
    61:53
    Omsku se ani hry ve čtyřech nedaří, a tak hostující trenér přikázal střídání. Ovšem Lokomotiv je i v této části jasně lepším týmem na ledové ploše.
     
    60:33
    Neskutečné, co domácí hráči neproměnili! Nejprve střílel z předbrankového prostoru Kozun, jehož pokus český brankář vyrazil do míst, kde stál Kontiola. Finský střelec se postaral o rychlou dorážku, ale Dominik Furch zakročil vyrážečkou! To byl další úctyhodný zákrok našeho gólmana.
     
    60:10
    Také v prodloužení vyhrálo úvodní vhazování domácí mužstvo, které má právo prvního útoku. Ovšem Jaroslavl se přes modrou čáru nedostala, a tak přišlo zakázané uvolnění Omsku.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:58
    Tak to mohla být klinická smrt Omsku! Prudkou přihrávku dostal před branku Čistov, jehož pokus minul Furchovu branku jen o pár centimetrů.
    58:25 Alexandr PĚREŽOGIN - 2:2
     
    58:25
    Avangard právě vstřelil branku!
    Při power-play se Omsk dočkal vyrovnání! Zakončení Andreje Kutějkina bylo sice nepřesné, ale od zadního mantinelu se kotouč odrazil před braku. V tomto prostoru se nejlépe zorientoval ALEXANDR PĚREŽOGIN, jehož dorážka skončila za brankovou čárou. Asistence: Andrej Kutějkin a Erik Gustafsson.
     
    58:04
    Také hostující trenér si bere oddechový čas a uděluje svým svěřencům cenné rady. A je to tu! Dominik Furch zůstává na střídačce a do hry jde šest bruslařů!
     
    58:04
    Dá se očekávat, že za malou chvíli odjede Dominik Furch na střídačku. Ovšem ještě před tím vybojoval Omsk útočné pásmo, když nahodil černou gumu na domácího gólmana.

    Michal Luxa

    Góly a asistencie: 36. Kronwall (Kozun), 47. Hersley (Kozun, Loktionov), 64. Korškov – 21. Kučerjavenko (Kutějkin, Gustafsson), 59. Pěrežogin (Kutějkin, Gustafsson)


    Lokomotiv Jaroslavľ: Sudnicin (Murygin) – Gavrikov, Ljubuškin, Hersley, Kronwall (C), Pašnin, Rafikov, D. Osipov – Averin, Čistov, Loktionov – Kozun, Kontiola, Talbot – Apalkov, Mosaljov, Kadějkin – Kraskovskij, Korškov, Kartajev – Polunin.
    Avangard Omsk: Furch (Šilin) – Martynov, J. Medveděv (C), Ahnelöv, Gustafsson, Kulik, Kutějkin, Minejev, Děrvuk – Pestuško, Pjanov, Pěrežogin – Lemťugov, Kučerjavenko, Paršin – Juňkov, I. Michejev, Fajzullin – A. Gluchov, Fiščenko, Malcev.

    Rozhodca: Andris Ansons, Denis Naumov – Sergej Misjur, Jakov Palej