Tisková konference BK Mladá Boleslav (kon.) | Tisková konference HC Sparta Praha (kon.)
Tisková konference HC Olomouc (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference BK Mladá Boleslav

cz Štvrtok 01.09.2016, 10:00Tlačové konferencie
     
    10:18
    Žádné další dotazy už nebyly vzneseny, takže program zde v Michalovicích je následující: časný oběd a golfový turnaj. Aby ne, je opravdu krásné počasí.

    Tak si ho užijte, díky za pozornost. (10:18:53)
     
    Otázka na trenéra: Proč se tolik obměnil úspěšný tým?

    Odpověď F. Výborného: "Je to pro mě srdeční záležitost, ke klubu jsem přirostl... I když se vyhraje titul, tak je někdy potřeba obměnit tým... Třeba Klimenta je výborný hráč, ale potřeboval oživit. Nebo Bárta, ale za toho bychom museli platit vysoké tabulkové odstupné. Obměnění kádru je tak padesátiprocentní, je to dost, to je pravda. Důležité je, aby tady byli hráči, kteří chtějí za klub hrát. Takové nádeníky, kteří si přijdou jenom pro peníze, tady nechceme. Zatím to vypadá, že ti kluci chtějí, jsou hladoví a chtějí něco dokázat."
     
    Obránce BK tu má prý závazky a bude se je snažit naplnit. Spolu s trenérem se po zmíněné lakonické poznámce o návratu zasmáli a plácli si.
     
    Jan Hanzlík se do svého rodného klubu vrací po 15 letech. "Byl jsem v kontaktu s vedením nějaké dva tři roky" – na to František Výborný kontruje: "Víte, on na nás kašlal."
     
    Jakub dále vyzdvihl kvalitu kolektivu, který si rychle dohromady sedl a hráči si rozumí.
     
    Nový kapitán BK Mladá Boleslav Jakub Klepiš: "Je to pro mě pocta být kapitánem týmu, zvlášť když tuto funkci přebírám po Davidovi Výbornému. Sice ho nahradit nemůžu, to ani nejde, ale budu se snažit."
     
    "Chceme play-off, to určitě. I když sezona může být nevyzpytatelná," dodává hlavní kouč.
     
    O zápasech Champions Hockey League: "Švédové a Bělorusové byli kvalitní, prověřili nás. V utkáních se ukázaly nějaké špatné věci v naší hře."
     
    Ke slovu se dostává trenérský guru František Výborný: "Letní příprava jako taková se scvrkla na jeden měsíc, byla taková kombinovaná. Zápasy nám ukázaly, že mužstvo má sílu."
     
    Otázka na David Výborného, jestli necítí lítost z konce kariéry jako hráče. Podle již dřívějších vyjádření je odpověď očekávaně negativní. "Lítost je pryč, jede se dál," říká David.
     
    Rozpočet se loni pohyboval na hranici 90 milionů korun, v sezoně 2016/2017 by to mohlo být 100 milionů. Pan Tůma dále věří, že rozpočet bude znovu mírně přebytkový.
     
    Jan Tůma se rovněž vyjádřil k otázce nového stadionu: "Nejdůležitější pro nás je atmosféra, chceme, aby měla své kouzlo. Věříme, že nová hala bude, ale musí mít dobrou atmosféru."
     
    Dočká se Mladá Boleslav nového zimního stadionu?

    "Je to běh na dlouhou trať. Vídám zástupce obou táborů – těch zastánců staré, domácké haly, i těch, kteří si přejí moderní arenu. V srpnu jsme najali koordinátora pro tento projekt. Jsou zde 2 zásadní věci – finance. Arena pro 5 tisíc lidí je otázkou nějakých 500 milionů korun. Město nedisponuje možností tyto peníze sama poskytnout, je potřeba hledat další zdroje." Důležité je i umístění haly, které se řeší. Ke konci roku prý budeme vědět víc.
     
    Daniel Marek není co se ambicí týče skromný. Myslí si, že mužstvo je poskládané ještě o něco lépe než loni a doufá v semifinále: "Myslím si, že historie by se měla přepisovat."
     
    "Byli jsme spokojení, že jsme hráli na klidných místech v tabulce. Play-off jsme si užívali, postup přes Hradec od semifinále byl super. Určitý závazek do dalšího ročníku to je. Myslím si, že jsme dokázali tým ještě trochu vyšperkovat," říká.
     
    09:59
    Tisková konference začala. Otázka na toho "nejvyššího", teda spolumajitele Jana Plachého, týkající se závazku plynoucího z loňského úspěchu.
     
    U jednoho stolu usednou vedle sebe David Výborný (sportovní manažer), Jan Tůma (generální manažer), Daniel Marek (člen představenstva a náměstek primátora), Jan Plachý (předseda představenstva), dále členové mužstva a to František Výborný (trenér), Jakub Klepiš (kapitán mužstva) a Jan Hanzlík (obránce).
     
    Dobré slunečné dopoledne z golfového areálu Michalovice u Mladé Boleslavi. Dnes se veřejnosti před novou hokejovou sezonou představí 4. nejlepší tým ročníku 2015/2016 – BK Mladá Boleslav.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 10:00.

    David Bohata