Tisková konference BK Mladá Boleslav (kon.) | Tisková konference HC Sparta Praha (kon.)
Tisková konference HC Olomouc (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference HC Sparta Praha

cz Štvrtok 01.09.2016, 13:00Tlačové konferencie
     
    Oficiální část tiskové konference končí! (13:24:33)
     
    Tomáš Zetek: Chtěl bych jen představit nové dresy a další partnery klubu. Firma Van Graaf obléká celý tým do společenských oděvů, naopak firma Nike je výhradním dodavatelem tréninkových oděvů.
     
    Miroslav Forman: Za A-tým bych chtěl jen říci, že jsme dobře připraveni po všech stránkách a na start Tipsport extraligy se velmi těšíme. Věřím, že zvládneme boj na obou frontách.
     
    Jiří Kalous: Uplynulou sezonu hodnotíme jako velmi úspěšnou, ale každý úspěch přináší svou daň. Ztráty v kádru jsou určitě citelné, protože nám odešlo mnoho kanadských bodů. Jsem rád, že jsme mohli přivítat novou pětici hráčů, kteří nám určitě pomůžou. Čeká nás velmi náročná sezona, ale věřím, že uděláme úspěch v Tipsport extralize i v Champions Hockey League.
     
    Vít Šubert: Dobré odpoledne. Jsem tu za Nadační fond HC Sparta Praha, v němž se snažíme pomáhat rodinám ze sociálně slabších rodin, aby mohly hrát hokej. Hokej je finančně náročný sport, a ne každý si ho může dovolit. Zároveň pomáháme i mladým hráčům po zranění. Já chci tímto poděkovat celému klubu, že nám takovou možnost dává, protože to mezi českými kluby v takové míře nikdo nedělá. Jsme rádi, že společnost BILLA chce podporovat mládežnický hokej, který je naším cílem.
     
    Jaroslaw Szczypka: Věřím, že Sparta bude slavit úspěchy a stane se jedničkou na českém hokejovém poli, jako je BILLA silnou značkou v obchodním průmyslu.
     
    Jaroslaw Szczypka: Pro nás je velkou ctí spojit své jméno se Spartou. Oba kluby mají mnohé společné – Sparta byla založena na začátku prosince 1903, společnost BILLA skoro na den přesně o padesát let později. Jedná se tedy o silnou historickou značku a my jsme rádi, že můžeme být součástí takového klubu. Líbí se nám zejména kroky Sparty, která se snaží podporovat mládežnický hokej. Chceme jí pomoci a přispět k dalšímu vývoji mladých hokejistů, nejlépe budoucích reprezentantů.
     
    Novým generálním partnerem HC Sparta Praha se stává společnost BILLA ČR!
     
    Petr Bříza: Další stránkou je mládež, která je pro nás nesmírně důležitá. ČSLH každý rok vyhlašuje nejlepší akademii sezony a pro mě je ctí, že jsme tento rok toto ocenění dostali. Věřím, že budeme nadále vychovávat kvalitní hokejisty a naše mládežnické týmy posouvat.
     
    Petr Bříza: Čekal jsem, že budu mít klidnější léto, ale nebylo tomu tak. V polovině srpna jsem se oficiálně rozhodl klub odkoupit a stát se novým majitelem. V dalších letech bych chtěl získat další cenné partnery a velké osobnosti z historie klubu. Chtěl bych poprosit fanoušky, aby nám v tom pomohli a ukázali, že se s klubem ztotožňují, jako to je v jiných městech. V hokeji nemáme takové prostředky jako ve fotbale, proto je podpora fanoušků velmi důležitá.
     
    Petr Bříza: Dobré odpoledne. Na úvod jsem velmi rád, že jsme na tomto krásném místě. Už jsme tu potřetí, před lety jsme tu vítali New York Rangers a pak jsme tu měli ceremoniál ke 110. výročí Sparty. Dovolím si na začátku ohlédnutí za minulou sezonou. Nám se podařilo zabydlet v O2 areně, kde jsme měli velmi dobré návštěvy. Prodloužili jsme spolupráci s Galerií Harfa, která nám v první a těžké sezoně pomohla v propagaci. Nebylo to lehké období, protože se jednalo o velkou změnu a věřím, že jsme ji výborně vysvětlili v tiskové zprávě. Věřím, že se nám bude dařit zlepšovat také v návštěvnosti.
     
    Jan Wolf: Všem přeji dobré odpoledne. Já si vážím toho, že Sparta zůstává tím, čím byla. Minulou sezonu skončila hokejová Sparta na druhém místě, tedy pouze kousíček od titulu. Věřím, že v příští sezoně na titul dosáhne. Když se podíváte na barvy BILLY a hlavního města Prahy, vyjde vám to stejné. Praha dává do sportu nemalé prostředky a věřím, že ve Spartě to bude znát. Přeji celému klubu co nejvíce úspěchů a titul v příští sezoně.
     
    Dobrý den! V nejbližších desítkách minut budeme sledovat tiskovou konferenci HC Sparta Praha před startem nového ročníku Tipsport extraligy, která se uskuteční v Brožíkově síni Staroměstské radnice v Praze. Na dnešní konferenci by mělo dojít k představení nového generálního partnera klubu a na další důležité informace.

    Daniel Ryl

    Účastníci tiskové konference
    Jan Wolf - radní hlavního města Prahy
    Petr Bříza - majitel a předseda představenstva HC Sparta Praha
    Jaroslaw Szczypka - generální ředitel BILLA ČR
    Vít Šubert - Nadační fond HC Sparta Praha
    Jiří Kalous - hlavní trenér HC Sparta Praha
    Miroslav Forman - zástupce A-týmu
    Tomáš Zetek - tiskový mluvčí klubu