Togliatti – Helsinki 5:2 (kon.) | Jaroslavľ – Viťaz 3:1 (kon.) | Kazaň – Riga 2:1 (kon.)
Nižnekamsk – Dinamo Minsk 2:4 (kon.) | Záhreb – HC Slovan sk 6:0 (kon.)
koniec
Lokomotiv Jaroslavľ
3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Viťaz Moskovská oblasť
cz Piatok 30.09.2016, 18:00 • Arena-2000 Lokomotiv, Jaroslavl • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistiky: vhazování: 58-42; střely na bránu: 32-24; vhazování: 30-29; zablokované střely: 7-10; hity: 13-17; trestné minuty: 8-8. (20:39:29)
     
    Viťaz se v prostřední část zlepšil a zásluhou Jevgenije Katičeva se mu podařilo odpovědět na úvodní gól Maxime Talbota, ten se ovšem v závěru druhé třetiny prosadil v přesilové hře podruhé a nakonec zaznamenal vítězný gól, na který ještě navázal necelou minutu a půl před koncem zápasu po nádherně provedeném trestném střílení Alexandr Polunin. Pokud bychom měli vybrat nejlepšího hráče utkání, tak pro mě osobně jím byl hostující brankář Harri Säteri. Nebýt jeho skvělých zákroků, odvezli by si hosté z Jaroslavli pořádný příděl. Paradoxem je, že největší šance Lokomotivu přicházely během přesilové hry Viťazu, který několikrát zapomněl na zadní vráta, a domácí se dvakrát dostali v oslabení do úniku. Konečný výsledek. Lokomotiv Jaroslavl 3 Viťaz Podolsk 1.
     
    Konec zápasu.
     
    59:30
    Viťaz dohrává zbytek zápasu v přesilové hře umocněné šestým hráčem v poli. Brankář Harri Säteri sleduje zbytek utkání ze střídačky! Brána Podolsku zůstává prázdná.
     
    58:59
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (Stanislav Čistov – 2 min., podražení).
    58:36 Alexandr POLUNIN - 3:1
     
    58:36
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    ALEXANDR POLUNIN předvedl nádherný blafák do bekhendu a poté z forhendu zasunul puk vedle levého betonu Harriho Säteriho k pravé tyči.
     
    58:36
    Vyloučení v týmu HC Viťaz (Harri Säteri – trestné střílení, hození hole nebo předmětu).
     
    58:36
    Alexandr Polunin nabral na levém křídle obrovskou rychlost a po nádherné stahovačce se snažil zamířit mezi betony Harriho Säteriho, což se mu sice nepodařilo, byl ale faulován a následovat bude trestné střílení!
     
    58:14
    Kotouč po na první pohled nenápadném nahození skákal v blízkosti pravé tyče, ale Alexej Murygin s klidem sledoval, jak míří mimo.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty dnešního utkání.
     
    57:41
    A znovu hosté předvedli nepřesnou přihrávku, po které se Jaroslavl v pohodě osvobodila.
     
    57:04
    Pomalu se blíží čas, kdy to hosté z Podolsku zkusí ve hře bez brankáře, jenže se marně snaží usadit v útočném pásmu.
     
    56:31
    Jaroslavl si teď vytvořila velkou územní převahu a na několik desítek sekund se usadila v útočném pásmu.
     
    55:40
    Jeden z hokejistů Jaroslavle krásnou střelou po ledě mířil ke vzdálenější levé tyči, jenže brankář Harri Säteri předvedl skvělý reflex a pravým betonem puk vykopl mimo tři tyče!
     
    55:00
    Do konce utkání zbývá odehrát pět minut a Viťaz se i přes výrazně zlepšenou hru snaží stále marně vyrovnat.
     
    53:54
    Domácí hokejisté teď hrají hodně jednoduše a vyhazují puk na zakázané uvolnění, po kterém se bude vhazovat po levici Alexeje Murygina.
     
    53:20
    Jaroslavl se i po návratu vyloučeného Stanislava Čistova na led ocitá pod tlakem, zatím ale drží jednobrankové vedení.

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 10. Talbot (Pašnin, Loktionov), 37. Talbot (Kozun, Kronwall), 59. Polunin (t.s.) – 35. Katičev (Kopejkin)


    Lokomotiv Jaroslavľ: Murygin (Sudnicin) – Kronwall, Ljubuškin, Gavrikov, Manuchov, Pašnin, Rafikov, D. Osipov – Averin, Apalkov, Kontiola – Talbot, Čistov, Loktionov – Kozun, Mosaljov, Kadějkin – Fatějev, Kraskovskij, Korškov – Polunin.
    Viťaz Moskovská oblasť: Säteri (Saprykin) – Golovkov, A. Semjonov, Katičev, Davidov, Voronkov, Gimajev, P. Lukin – Afinogenov, A. Nikulin, Makejev – Kopejkin, Kempe, M. Aaltonen – Soloduchin, Horák, Šitikov – Al. Stěpanov, Vyglazov, Džiošvili – Drugov.

    Rozhodca: Antonín Jeřábek, Alexander Sergejev. Čároví: Tornike Kučava, Nikita Novikov

    Diváci: 8500