Benfica – Feirense 4:0 (kon.) | Setúbal – Marítimo 0:1 (kon.) | Boavista – Moreirense 2:0 (kon.)
Arouca – Braga 1:1 (kon.)
koniec
Benfica Lisabon
4:0 (1:0)
CD Feirense
cz Nedeľa 02.10.2016, 17:00 • Estádio do Sport Lisboa e Benfica (da Luz), Lisabon (kapacita: 65.647 diváků) • Primeira Liga • 7. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Díky za pozornost, hezký zbytek dne! (19:07:05)
     
    Hotovo! Více se v tomto zápase nestane. Benfica Lisabon naprosto bez větších problémů vítězí nad Feirense v utkání portugalské ligy 4:0. Trefili se hned čtyři různí střelci. Domácí byli od začátku aktivnější, měli zápas naprosto pod kontrolou a bylo to o tom prvním gólu, který si dal hodně nešťastně Luis Aurelio. Tím pádem museli hosté začít hrát, museli otevřít svoji obranu. Celkové skóre 4:0 odpovídá průběhu hry. Hráči z hlavního města Portugalska jsou tak v čele portugalské nejvyšší soutěže se ziskem devatenácti bodů, Feirense je desáté s desíti body.
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+3. Alejandro GRIMALDO - 4:0
     
    90+3
    Benfica právě vstřelila branku!
    Z poslední akce zápasu přidává domácí mužstvo čtvrtou branku. Po rohovém kopu Pizziho si úplně nesmyslně vyšlápl Paulo Monteiro na soupeře, za což dostal žlutou kartu. Ten přímý kop byl z dobré pozice kousek za vápnem. ALEJANDRO GRIMALDO si vzal míč a poslal jej k levé tyči branky Pecanhy. Brankář hostů trošku rezignoval při pohledu na hrací předmět!
     
    90+2
    Tak tohle bylo hodně zbytečné od Paula Monteiry, který podrazil těsně před vlastním vápnem soupeře a je z toho zajímavý přímý kop pro domácí.
     
    90+1
    Semedo nedovoleně zastavil Pizziho, respektive ho podrazil. Dostal žlutou kartu. Začíná dvouminutové nastavení.
     
    90
    V poslední minutě normální hrací doby se ještě Feirense snaží o čestný úspěch, ale akci hostujícího celku přerušuje ofsajd.
     
    89
    Gomes dostal naprosto ideální přihrávku do běhu, ale řešil to moc komplikovaně, chyběla mu lehkost, takže fotbalista domácích se ani nedostal k ohrožení branky Feirense.
     
    88
    Gomes mohl přidat čtvrtý gól domácího celku, fotbalista Benficy měl celkem dost času a místa, takže si navedl míč na pravou nohu, ale míč poslal pouze vedle levé tyče branky, kterou ve druhém poločase hájí Pecanha.
     
    88
    Luisao, obránce Benficy, si na začátku akce domácího celku vypomáhá přihrávkou na Edersona.
     
    86
    Ale přece jen mohl domácí brankář přijít o čisté konto. Alex Kakuba centroval po přihrávce Karamanose do vápna Benficy, kde došlo k otočce hráče domácích a výbornému zákroku Edersona na brankové čáře.
     
    85
    Je to nyní takové hluché období, kdy nevidíme vážnější šanci, kdy nevidíme žádnou tutovku. Benfica ale stále vede o tři branky a má nakročeno k zisku tří bodů do tabulky portugalské ligy.
     
    83
    Domácí dnes potřetí a zároveň naposledy střídají. Z trávníku odchází Goncalo Guedes a přichází Makedonec Zivkovič.
     
    83
    Tempo utkání opadlo po třetí brance favorita zápasu. Feirense ví, že z Lisabonu odjede s prázdnou.
     
    80
    Semedo, hráč Feirense, neprošel přes dnes výborného Luisaa. Benfica má utkání pod kontrolou a je to pouze o tom, zda přidá další branky.
     
    79
    Salvio je dnes hodně aktivní, už dokázal vstřelit celkem šťastnou branku, ale nyní neprošel přes soupeře. Na lavičce Benficy se chystá střídání. Ze hřiště odchází Mitroglou, přichází Gomes.
     
    78
    Benfica je dnes výrazně lepší, tvoří si více šancí než soupeř, prostě utkání vládne a ten výsledek zatím odpovídá průběhu hry.

    Vít Muzikář

    Góly: 35. Aurélio (vla.), 62. Salvio, 70. Cervi, 90+3. Grimaldo

    Karty:   58. Dias (FEI), 90+1. Semedo (FEI), 90+2. Monteiro (FEI)


    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 13:4. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 2:7. Fauly: 4:15.
    Benfica Lisabon: Ederson – Nelson Semedo, Luisao, Lindelof, Alejandro Grimaldo – Fejsa, Salvio, Pizzi, Carrillo (66. Cervi) – Goncalo Guedes (84. Zivkovič), Mitroglou (78. Gomes)
    Náhradníci: Julio César, Lisandro Lopéz, André Almeida, Zivkovič, Celis, Cervi, Gomes

    CD Feirense: Pecanha – Sony Alcenat, Icaro, Paulo Monteiro, Bruno (65. Alex Kakuba)- Ricardo Dias, Cris (54. Fabio), Semedo- Luis Aurelio (74. Platiny), Karamanos, Machado
    Náhradníci: Vana, Alex Kakuba, Vana, Rocha, Fabio, Tchami, Platiny

    Rozhodca: Ferreira – Manso, Cabral (všichni Portugalsko)