koniec po predl.
HBK Nitrianski Rytieri Nitra
3:4 (0:0, 2:3, 1:0 - 0:1)
PROTEF Považská Bystrica
Nedeľa 02.10.2016, 11:03 • Vedľajšia plocha Zimného štadióna v Nitre. • Extraliga (SK) • 6. kolo
     
    Nitrianski Rytieri prehrali Považskou Bystricou 3:4pp (0:0, 2:3, 1:0 – 0:1)
    Vo vyrovnanom zápase začali góly padať až v druhej tretine. V 18. minúte otvoril skóre Škrabko, avšak radosť hostí trvala len 3 minúty, keď sa následne po peknej prihrávke Riegela presadil Révay. Ešte v tej iste minúte zariadil hosťom vedenie Spál a keď sa o necelú minútu neskôr presadil aj Bujdák, zdalo sa, že Považská Bystrica si z Nitry povezie všetky body. V závere druhej tretiny však Révay znížil na 2:3 a vykresal iskričku nádeje. V tretej tretine boli Nitrania aktívnejší, ale vyrovnať sa im dlho nedarilo. V 43: minúte sa však po peknej prihrávke Danišku presadil Révay a po parádnom hetriku tak poslal zápas do predĺženia. Hostia vstúpili do extra-timu lepšie. Zaskočení domáci si nedali pozor a už po 45 sekundách inkasovali rozhodujúci gól z hokejky Škrabka. (21:06:24)
     
    45:45
    Koniec zápasu.
     
    45:45
    Považská Bystrica dáva gól!
    Považská Bystrica vstúpila do predĺženia veľmi aktívne. Po obliehaní domácej bránky sa dostal k loptičke PETER ŠKRABKO a strelou z kruhou rozhodol o víťazovi zápasu.
     
    45:21
    Škrabko opäť vypálil od modrej. Loptička letela tesne vedľa. Brankár Charizopulos následne odrazenú loptičku od mantinelu skryl pod lapačku.
     
    45:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    45:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    44:57
    Škrabko mohol tento zápas rozhodnúť, ale jeho nepríjemnú jedovku od modrej čiary dokázal brankár Charizopulos vyraziť.
     
    44:47
    Škrabko sa rútil sám na Charizopulosa, no cestu mu skrížil Martiška a hosťujúceho hráča zastavil faulom. Hostia budú hrať v závere zápasu presilovú hru.
     
    44:32
    Krásna akcia Danišku, ktorý vytiahol loptičku pred bránku a krásnym blafákom zakončil. Bratina zázračne chytá. Pred bránkou Považskej Bystrice ešte vznikla mela, ale menšie strkanice rozhodcovia netrestajú.
     
    43:44
    Piják dostal osobný trest za nešportové správanie.
     
    42:49
    Nitra dáva gól!
    Po prihrávke Danišku vystrelil z veľkého uhla najlepší hráč na ihrisku LADISLAV RÉVAY a loptička sa na prekvapenie všetkých od gólmana Bratinu dostala do bránky. Stav je vyrovnaný 3:3. Hetrik domáceho hráča potešil aj fanúšikov Rytierov.
     
    42:29
    Titkova obrovská šanca, keď sa snažil trafiť loptičku a poslať ju do odkrytej bránky Považskej Bystrice. V rozhodujúcej chvíli mu však loptička poskočila na hokejke, opakovaná strela už smerovala vedľa brány.
     
    42:13
    Bušovský podrazil pri mantineli domáceho hráča a oslabuje svoj tím na dve minúty.
     
    41:39
    Nebezpečná strela Bušovského od modrej len tesne minula domácu bránku.
     
    40:49
    Na ľavej strane ihriska si nabehol na peknú prihrávku Čičo. Z dobrej pozície z ľavého kruhu brankára Bratinu neprestrelil.
     
    40:18
    Káčer vypálil od modrej nepresne. Bratina zasahovať nemusel.
     
    39:55
    Záver stretnutia bude poriadne nervózny. Tvrdé súboje pribúdajú. Rozhodcovia zatiaľ držia opraty zápasu pod kontrolou.
     
    39:29
    Oddychový čas domácich.
     
    38:45
    Riegel sa dostal do výhodnej streleckej pozície, ale zvolil prihrávku po výške, ktorú brankár Bratina vystihol a loptičku upratal do bezpečia.

    Tomáš Daniš


    Hľadáme spravodajcu pre tím PROTEF Považská Bystrica. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 21. Révay (Riegel, Káčer), 26. Révay (Káčer), 43. Révay (Daniška, Titka) – 18. Škrabko (Belan), 21. Spál (Demáček), 22. Bujdák (Piják), 46. Škrabko (Bujdák)


    HBK Nitrianski Rytieri Nitra: Charizopulos (Šmitala) – Maxin, Konvalinka, Martiška, Titka, Ma. Gajdoš, Káčer, I. Gajdoš, Belovič, Adr. Tothezere, Daniška, Beniač, König, Révay, Ščasný, Riegel, Šuník, Ada. Tothezere, Janiš, Čičo
    PROTEF Považská Bystrica: Bratina (Buliš) – Bujdák, Bušovský, Kukučka, Teska, Ma. Gajdoš, Spál, Demáček, Škrabko, Piják, Belan, Miške, Koleno, Kurej

    Rozhodca: Jančík – Gondera

    Diváci: 100