Columbus – Pittsburgh 0:2 (kon.) | Detroit – Chicago 6:3 (kon.) | Minnesota – Carolina 3:1 (kon.)
Toronto – Montreal 3:2 (po pr.) | Anaheim – LA Kings 0:1 (kon.) | Vancouver – San Jose 2:3 (po pr.)
Calgary – Winnipeg 0:4 (kon.) | Edmonton – LA Kings 3:2 (kon.)
koniec po predl.
Toronto Maple Leafs
3:2 (0:1, 1:0, 1:1 - 1:0)
Montreal Canadiens
cz Pondelok 03.10.2016, 01:00 • Air Canada Centre, Toronto • Príprava NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Česká stopa v utkání

    Roman Polák (TOR) 0+0, 4 střely, čas na ledě 14:54
    Martin Marinčin (TOR) 0+0, 1 střela, čas na ledě 18:59
    Milan Michálek (TOR) 0+0, 2 střely, čas na ledě 14:21 (04:02:38)
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Matt Hunwick (TOR) 1+0
    2. Morgan Rielly (TOR) 1+0
    3. Daniel Carr (MTL) 1+0
     
    Statistiky: střely na bránu: 31-26, zablokované střely: 12-14, hity: 26-30, trestné minuty: 8-12.
     
    Kanadské derby mezi Torontem a Montrealem vygradovalo v Air Canada Centre nezapomenutelným a neopakovatelným prodloužením, v jehož úvodu se oba dva týmy řítily do samostatného úniku, Toronto dokonce dvakrát, gól ale padl až 40 sekund před jeho konec, když se po krásné přihrávce Jamese van Riemsdyka, který se zachoval nesobecky, prosadil střelou do prázdné brány Matt Hunwick. Konečný výsledek. Toronto Maple Leafs 3 Montreal Canadies 2.
     
    Konec zápasu.
    64:20 Matt HUNWICK - 3:2
     
    64:20
    Toronto právě vstřelilo branku!
    James van Riemsdyk už mohl pálit, v levém kruhu pro vhazování se ale neukvapil a místo střely zvolil přihrávku, po které MATT HUNWICK uklidil puk do prázdné brány a ukončil nádherné a dramatické utkání, které vyvrcholilo neuvěřitelným prodloužením. Asistence: James van Riemsdyk a Tyler Bozak.
     
    63:38
    Mitchell Marner se tak dlouho otáčel v levém kruhu pro vhazování s pukem, až z otočky napřáhl k nebezpečné střele, která těsně nad ledem mířila přesně ke vzdálenější pravé tyči, Mike Condon ji ale levým betonem vykopl!
     
    62:48
    Canadiens se řítili do další skvělé šance, jenže Garret Sparks vytáhl skvělý zákrok a betonem puk vyrazil.
     
    60:49
    Oba dva týmy se v rychlém sledu řítily do samostatného úniku, Toronto dokonce dvakrát, jenže Tyler Bozak ani James van Riemsdyk nedokázali skórovat! Bozaka vychytal fantastický Mike Condon, zatímco Riemsdyk pálil mimo.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Toronto Maple Leafs prohrávalo po gólu Daniela Audetteho, jenže dvěma góly v řadě v podání Nikity Zajceva a Morgana Riellyho otočilo utkání a mířilo za výhrou, tu ale oddálil 18 sekund před koncem Daniel Carr. Čeká nás prodloužení. Skóre po 60 minutách. Toronto Maple Leafs 2 Montreal Canadiens 2.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
    59:42 Daniel CARR - 2:2
     
    59:42
    Montreal právě vstřelil branku!
    David Desharnais si sjížděl s pukem za bránu a krásnou zpětnou přihrávkou našel DANIELA CARRA, který z blízkosti vymetl pravý horní roh brány a vyrovnal stav fantastického utkání osmnáct sekund před koncem na 2:2! Asistence: David Desharnais a Nathan Beaulieu.
     
    59:35
    Montreal má obrovský tlak a snaží se vyrovnat, jenže Garret Sparks drží Toronto nad vodou.
     
    59:01
    Jeff Petry si srovnal na vrcholu levého kruhu pro vhazování puk na hůl a poté napřáhl k nádherné táhlé střele, která se od horní tyče odrazila do ochranné sítě, a hra byla přerušena!
     
    58:27
    Mike Condon vyjel na střídačku a Montreal to zkusil ve hře 6 na 3, během které z pravého kruhu pro vhazování opět pálil nebezpečně bez přípravy David Desharnais, jeho střela s příklepem letící těsně nad ledem ale opět skončila na fantastickém Garretovi Sparksovi, který tentokrát zasáhl levým betonem!

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 30. Zajcev (Brown, Valiev), 48. Rielly (Nylander, Hyman), 65. Hunwick (Riemsdyk, Bozak) – 14. Audette (Beaulieu), 60. Carr (Desharnais, Beaulieu)


    Toronto Maple Leafs: Enroth (31. Sparks) – Hunwick (A), Zajcev, Rielly, Polák, Marinčin, Valiev – Bozak (A), Kadri, Komarov (A) – Matthews, Gauthier, Nylander – van Riemsdyk, Michálek, Marner – Hyman, Brown, Martin. Trenér: Mike Babcock.
    Montreal Canadiens: Condon (Lindgren) – Pateryn, Redmond, Sergačev, Petry (A), Beaulieu (A), Barberio – Desharnais (A), Hudon, Addison – Carr, Lehkonen, Audette – McCarron, Scherbak, Andrighetto – Terry, Matteau, De La Rose. Trenér: Michel Therrien.

    Rozhodca: TJ Luxmore, Marc Joannette. Čároví: Scott Cherrey, Kory Nagy

    Diváci: 18912