Metallurg Magnitogorsk – Novosibirsk 3:2 (kon.) | Čeljabinsk – Omsk 3:1 (kon.) | Ufa – Novokuzneck 4:3 (kon.)
Viťaz – Riga 3:2 (kon.) | D. Moskva – Helsinki 3:0 (kon.)
koniec
Traktor Čeljabinsk
3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
Avangard Omsk
cz Piatok 28.10.2016, 16:00 • Traktor Arena, Čeljabinsk • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Česká stopa v utkání

    Dominik Furch (AVG) 26 zák., 3 góly
    Vladimír Sobotka (AVG) 0+1, 2 střely, čas na ledě 16:24 (18:27:55)
     
    Statistiky Střely: 45-54; Střely na bránu: 29-26; Vhazování: 25-30; Zablokované střely: 11-12; Hity: 12-9; Fauly: 3-3; Trestné minuty: 8-10.
    Nadšení fanoušci Traktoru v hledišti rozjeli mexickou vlnu.

     
    Traktor Čeljabinsk sice po brance Jonase Ahnelöva z přesilové hry prohrával, jenže vzápětí dokázal sám dvě početní výhody využít a zásluhou Dmitrije Pestunova a Arťoma Borodkina otočil zápas na svou stranu. Český brankář Dominik Furch v závěru opustil svou bránu a střelou do prázdné klece udělal razítko za výhrou Traktoru Nikolaj Bělov, který jen pár okamžiků předtím zablokoval vpádu tvrdou střelu a zůstal ležet na hrací ploše. Domácí hráči zvítězili počtvrté v řadě a pokračují ve skvělé sérii. Konečný výsledek. Traktor Čeljabinsk 3 Avangard Omsk 1.
     
    Konec zápasu.
     
    59:32
    Útok Avangardu Omsk zastavilo postavení mimo hru a je jasné, že během závěrečných 28 sekund už se jim horko těžko podaří vstřelit v rychlém sledu dva góly.
    59:21 Nikolaj BĚLOV - 3:1
     
    59:21
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Paul Szczechura na levé straně obranného pásma vybojoval puk a poté poslal do úniku NIKOJALE BĚLOVA, který před pár okamžiky skončil na ledě po zablokování tvrdé střely a nyní ze středního pásma pokusem po ledě poslal kotouč do prázdné brány. V Traktor Areně je vymalováno! Asistence: Paul Szczechura.
     
    59:11
    Nikolaj Bělov obětavě zablokoval vleže prudkou střelu Avangardu z vrcholu pravého kruhu pro vhazování a zůstal ležet na ledě. Traktor se zuby nehty snaží ustrážit jednobrankové vedení a daří se mu to.
     
    58:49
    Derek Roy se v levém kruhu pro vhazování dokázal protáhnout mezi dvěma protihráči v momentě, kdy Dominik Furch vystartoval na střídačku, jeho následná střela z úhlu ale skončila v náruči výtečného Vasilije Děmčenka! Hosté si vzápětí vzali oddechový čas.
     
    57:39
    Fanoušci hlasitě tleskají poté, co se domácím hokejistům Traktoru podařilo puk podél střídaček vyhodit do obranného pásma Avangardu, který se nemůže usadit v útočné třetině.
     
    56:31
    Alexandr Pankov ve středním pásmu jasně podrazil zezadu rozjetého Ilju Zubova a Avangard Omsk si v závěru zápasu zahraje přesilovou hru. Ideální možnost vyrovnat.
     
    55:13
    Avangard má necelých pět minut na to, aby zápas poslal alespoň do prodloužení. Pro hosty s Dominikem Furchem v bráně a Vladimírem Sobotkou v útoku to musí být velice frustrující večer. Hosté byli po většinu zápasu střelecky aktivnější, jenže těsně před koncem stále prohrávají těsně 2:1.
     
    54:19
    Nikolaj Lemťugov se snažil mezi kruhy pro vhazování dostat do zakončení, jenže prudký kotouč nedokázal zpracovat a jeden z hráčů Traktoru ho zavezl za bránu, aby mohl rozehrát. Jediné, na co se vzápětí útočník Avangardu zmohl, bylo praštění holí o led.
     
    52:58
    Fanoušci Traktoru jsou pochopitelně s dosavadním průběhem zápasu spokojeni a zpíváním chorálů, které se hlasitě rozléhají Traktor Arenou, ženou svůj tým za výhrou.
     
    51:30
    Derek Roy si mezi kruhy pro vhazování najel na odražený volný puk a nikým neatakovaný mohl vyrovnat na 2:2, jenže jeho následná střela bez přípravy vůbec netrefila bránu a zamířila vedle levé tyče! To byla obrovská příležitost.
     
    50:02
    Arťom Borodkin v levém rohu obranného pásma Traktoru krásně dohrál čistým hitem Valentina Pjanova, který ztratil kontrolu nad pukem a domácím se pokusilo hrozící nebezpečí po sražené střele od modré čáry zažehnat.
     
    49:09
    Ilja Michejev šel u pravé tyče důrazně do zakončení, Vasilije Děmčenka ale nepřekonal a po přerušení hry se pustil do konverzace s jedním z rozhodčích.
     
    48:02
    Alexej Kručinin se v blízkosti pravé tyče ocitl ve slibné střelecké pozici a mohl navýšit jednobrankové vedení svého týmu, jeho následná střela ale na překonání rodáka z Prahy, který začínal s hokejem v sedmi letech, nestačila.

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 35. Pestunov, 43. Borodkin (Szczechura, Kručinin), 60. Belov (Szczechura) – 23. Ahnelöv (Pestuško, Sobotka)


    Traktor Čeljabinsk: Demčenko – Borodkin, Belov, Děnisov (C), Kolcov, A. Petrov, Klimontov, Mamajev – Jakuceňa, Szczechura, Kručinin – J. Petrov, , – Pestunov, Penkovskij, Afonasjevskij – Gubarev, , Šolochov – .
    Avangard Omsk: Furch – Gustafsson, Ahnelöv, Medvedev (C), Martynov, Nikitin, Lisov, Děrvuk – Sobotka, Pestuško, Pjanov – Paršin, Lemťugov, – Kučeriavenko, Roy, Perežogin – , Juňkov, Fiščenko.

    Rozhodca: Daniel Konc, Maxim Sidorenko. Čároví: Alexander Sirotkin, Eduard Metalnikov

    Diváci: 7500