NJ Devils – Chicago 2:3 (po pr.) | Carolina – NY Rangers 3:2 (kon.) | Colorado – Winnipeg 0:1 (kon.)
Calgary – Ottawa 5:2 (kon.) | Anaheim – Columbus 0:4 (kon.) | Vancouver – Edmonton 0:2 (kon.)
Buffalo – Florida 3:0 (kon.)
koniec
Carolina Hurricanes
3:2 (1:1, 2:1, 0:0)
New York Rangers
cz Sobota 29.10.2016, 01:30 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    Jeff Skinner byl mužem číslo jedna.
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Jeff Skinner (CAR) 2+0
    2. Cam Ward (CAR) 28 zák., 2 góly, 93,3%
    3. Vicktor Rask (CAR) 0+2 (04:19:22)
     
    Statistiky: Střely na bránu: 21-30; Zablokované střely: 12-14; Vhazování: 60%-40%; Hity: 22:21; Přesilové hry: 1/1-1/2; Trestné minuty: 4-2.
     
    Carolina Hurricanes se poprvé v letošní sezóně NHL představila v domácí PNC Areně a oslavila v ní velké vítězství, na kterém má obrovský podíl Jeff Skinner. Útočník Caroliny v první třetině odpověděl na úvodní branku Matse Zuccarella a 33 sekund po přestávce svým druhým gólem v utkání strhl vedení na stranu Hurricanes, kteří vedení neudrželi a Mats Zuccarello, který skóroval proti Carolině ve 13 z 14 zápasů, vyrovnal v polovině zápasu svým druhým gólem na 2:2. Rozhodující moment utkání nastal v poslední desetině sekundy druhé třetiny, ve které střelu Jeffa Skinnera tečoval zády Bryan Bickell a jeho první gól v letošní sezóně NHL byl nakonec vítězný. Konečný výsledek. Carolina Hurricanes 3 New York Rangers 2.
    Fanoušci tleskají ve stoje hráčům za dnešní skvělý výkon.

     
    Konec zápasu.
     
    59:25
    Henrik Lundqvist vystartoval z brány a New York Rangers to zkouší v samostatném závěru při hře bez brankáře!
     
    59:05
    Jeff Skinner krásnou bekhendovou přihrávkou zpoza brány našel mezi kruhy pro vhazování Leeho Stempniaka, který se bez přípravy snažil střelou letící těsně nad ledem zamířit ke vzdálenější levé tyči, Henrik Lundqvist ale vytáhl spektakulární zákrok a vyrážečkou puk dokázal zastavit!
     
    59:00
    Do konce zápasu zbývá odehrát 1 minuta a Jeff Skinner s Jordanem Staalem drží puk za bránou Rangers, kteří se musí bránit, místo toho, aby útočili.
     
    58:01
    Pavel Bučněvič od modré čáry nahazoval puk před bránu na teč, žádný z jeho spoluhráčů se k ní ale nedostal a puk zamířil vedle levé tyče brány Cama Warda.
     
    57:16
    Rangers se na chvíli usadili v útočném pásmu, jejich akci ale na pravé straně zastavil Noah Hanifin, po jehož přihrávce Lee Stempniak poslal puk do neutrální zóny.
     
    56:38
    Lee Stempniak na pravém křídle tvrdě vypálil od modré čáry, Henrik Lundqvist ale nakonec vyrážečkou zasahovat nemusel, protože jeho střela byla v mezikruží sražena mimo.
     
    55:56
    Phillip Di Giuseppe měl na levém křídle otevřenou dálnici a po zvednutí hlavy hledal na vzdálenější pravé tyči najíždějícího spoluhráče, tomu ale k zakončení scházely dva kroky.
     
    54:51
    New York Rangers je celý zápas střelecky aktivnější a platí to i po skončení reklamní přestávky, Carolina je ovšem dnes efektivnější a krátce před koncem vede těsně 3:2.
     
    52:41
    Noah Hanifin vypálil z pravého křídla, jeho následná střela ale byla mezi kruhy pro vhazování zablokována. Carolina je nyní hodně aktivní a s blížícím se závěrem se snaží navýšit své jednobrankové vedení, aby se o něj v závěru zápasu nemusela strachovat.
    Krásné dívky fanouškům vrátily zpět čepice poté, co je hodili v závěru druhé třetiny na led v domnění Skinnerova hattricku.

     
    51:11
    Teuvo Teräväinen krásnou diagonální zpětnou přihrávkou z levého křídla nabil na střelu Ronu Hainseymu, ten ovšem od modré čáry na pravé straně mířil bez přípravy pouze do náruče klečícího Henrika Lundqvista, který byl u své levé tyče včas.
     
    50:01
    Joakim Nordström z vrcholu mezi kruhy pro vhazování nádhernou střelou po ledě mířil k pravé tyči, jenže Henrik Lundqvist měl skvělý výhled a levým betonem ji vyrazil!
     
    49:46
    J. T. Miller ztratil před vlastní bránou stabilitu a hra byla kvůli jejímu posunutí přerušena.

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 13. Skinner (Hanifin, V. Rask), 21. Skinner (Pesce, Slavin), 40. Bickell (Skinner, V. Rask) – 9. Zuccarello (Zibanejad, Bučněvič), 33. Zuccarello (McDonagh, Lundqvist)


    Carolina Hurricanes: C. Ward – Hainsey, Faulk, Slavin, Pesce, Dahlbeck, Hanifin – Skinner, V. Rask, Stempniak – Nordström, J. Staal, Aho – Teräväinen, E. Lindholm, Di Giuseppe – Bickell, McClement, Stålberg.
    New York Rangers: Lundqvist – McDonagh (C), Holden, M. Staal, Klein, Skjei, Girardi – Vesey, Stepan, Rick Nash – J. T. Miller, Zibanejad, Zuccarello – Grabner, K. Hayes, Fast – Pirri, Lindberg, Bučněvič.

    Rozhodca: Luxmore, McCaule – Kovachik, Daisy

    Diváci: 18 680