Boston – Florida 4:3 (po pr.) | Pittsburgh – Ottawa 8:5 (kon.) | Washington – Buffalo 3:2 (po pr.)
Columbus – Arizona 4:1 (kon.)
koniec po predl.
Boston Bruins
4:3 (1:0, 1:1, 1:2 - 1:0)
Florida Panthers
cz Utorok 06.12.2016, 01:00 • TD Garden, Boston • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    David Krejčí (BOS) 0+2, 1 střela, čas na ledě 22:12
    David Pastrňák (BOS) 2+0, 3 střely, čas na ledě 18:25
    Zdeno Chára (BOS) 0+0, 1 střela, čas na ledě 23:31
    Jaromír Jágr (FLA) 1+0, 3 střely, čas na ledě 18:22
    Jakub Kindl (FLA) 0+0, 1 střela, čas na ledě 20:22 (04:07:55)
    „Od začátku roku je naším nejlepším útočníkem,“ okomentoval výkon Davida Pastrňáka hlavní trenér Bruins Claude Julien.

     
    Tři hvězdy utkání

    1. David Pastrňák (BOS) 2+0
    2. David Backes (BOS) 1+0
    3. Aleksander Barkov (FLA) 1+0
     
    Statistiky: Střely na bránu: 36-30; Zablokované střely: 14-13; Vhazování: 61%-39%; Hity: 19-31; Přesilové hry: 0/3-0/3; Trestné minuty: 6-6.
    Pastrňák nádhernou akcí rozhodl o třetí výhře Bruins v řadě.

     
    Boston sice třikrát promarnil jednobrankové vedení, výhru si ale nakonec utéci nenechal, když se v prodloužení prosadil po nádherné individuální akci podruhé David Pastrňák. Český útočník odehrál fantastické utkání, během něhož vstřelil dva góly. Špatně si nevedl ani David Krejčí, který po gólu proti Buffalu zaznamenal dva body za dvě asistence. V dresu Panthers se prosadila legenda Jaromír Jágr, který v polovině utkání vyrovnával na 1:1. Florida si z TD Garden odvezla alespoň bod, když minutu a 29 sekund před koncem skóroval po odvolání Roberta Luonga útočník Jason Demers. Konečný výsledek. Boston Bruins 4 Florida Panthers 3 po prodloužení.
     
    Konec zápasu.
    61:23 David PASTRŇÁK - 4:3
     
    61:23
    Bruins právě vstřelili branku!
    DAVID PASTRŇÁK si na levém křídle najel na krásnou zadovku Davida Krejčího, nádhernou stahovačkou se zbavil Michaela Mathesona a na vzdálenější pravé tyči po hození puku z forhendu na bekhend a zpět zamířil nad levým betonem Roberta Luonga k pravé tyči. Nejlepší střelec Bruins udeřil v prodloužení znovu a po úžasné individuální akci vstřelil svému týmu bod navíc! Asistence: David Krejčí a Brandon Carlo.
     
    60:55
    Panthers se na pravém křídle vydali na steč, jejich útočnou akci ale zastavilo postavení mimo hru.
     
    60:30
    Vzápětí to z podobného prostoru zkoušel Brad Marchand, jeho bomba ale minula bránu Roberta Luonga, který podruhé během pár sekund v prodloužení zasahovat nemusel.
     
    60:10
    Patrice Bergeron vyhrál vhazování a po přihrávce Toreyho Kruga se dostal na pravém křídle ke střele, kterou Roberto Luongo zřejmě levým betonem vyrazil mimo!
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Boston v domácí TD Garden třikrát vedl, když se v jeho dresu postupně prosadili Tim Schaller, David Pastrňák a David Backes, Panthers ale dokázali vždy zareagovat. V dresu Floridy postupně vyrovnávali stav utkání Jaromír Jágr, Aleksander Barkov a při hře bez brankáře naposledy Jason Demers, který poslal utkání v TD Garden do prodloužení. Skóre po třetí třetině. Boston Bruins 3 Florida Panthers 3.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:00
    Do konce normální hrací doby zbývá odehrát 1 minuta.
    58:31 Jason DEMERS - 3:3
     
    58:31
    Florida právě vstřelila branku!
    Puk se po tvrdé střele Michaela Mathesona odrazil od mantinelu za bránou k pravé tyči, kde si na něj najel JASON DEMERS a bez přípravy ho po ledě napálil do sítě. Panthers odvolalili Roberta Luonga a vzápětí vyrovnali na 3:3! Michael Matheson a Vincent Trocheck.
     
    58:26
    Roberto Luongo vystartoval na střídačku a Florida to zkouší ve hře bez brankáře!

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 19. Schaller (Krejčí), 37. Pastrňák (Marchand, Bergeron), 54. Backes (Spooner), 62. Pastrňák (Krejčí, Carlo) – 30. Jágr (Ekblad, Pysyk), 48. Barkov (R. Smith), 59. Demers (Matheson, Trocheck)


    Boston Bruins: T. Rask (Chudobin) – Chára (C), Carlo, Krug, McQuaid, K. Miller, C. Miller – Marchand, Bergeron (A), Pastrňák – Schaller, Krejčí (A), Backes – Spooner, Riley Nash, Czarnik – Blidh, D. Moore, J. Hayes.
    Florida Panthers: Luongo (Reimer) – Yandle, Demers, Kindl, Ekblad (A), Matheson, Pysyk – Malgin, Barkov, Jágr – J. Jokinen (A), Trocheck, R. Smith – Rau, Bjugstad, Sceviour – P. Thompson, MacKenzie (C), S. Thornton.

    Rozhodca: Kevin Pollock, Dave Lewis. Čároví: Brian Murphy, Michel Cormier

    Diváci: 17565