Helsinki – Záhreb 4:3 (po pr.) | Novgorod – Nižnekamsk 4:2 (kon.) | Dinamo Minsk – HC Slovan sk 4:1 (kon.)
Soči – Togliatti 2:1 (kon.) | S.Moskva – Kazaň 1:0 (kon.)
koniec
HC Torpedo Nižnij Novgorod
4:2 (1:0, 3:0, 0:2)
Neftechimik Nižnekamsk
cz Utorok 06.12.2016, 17:00 • Nagorny Arena, Nižnij Novgorod • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistiky: Střely: 51-57; Střely na bránu: 29-34; Vhazování: 30-30; Zablokované střely: 8-9; Hity: 6-14; Fauly: 5-5; Trestné minuty: 12-12. (19:32:18)
     
    Dmitrij Sjomin, Carter Ashton, Maxim Osipov a Kirill Vorobjov se zasloužili o to, že Torpedo vstupovalo do závěrečné části s čtyřbrankovým vedením a zdálo se, že má vývoj utkání pevně v rukou. Neftěchimik se ale po třech inkasovaných gólech během necelých čtyř minut nesesypal a ve třetí třetině se mu podařilo dostat na dostřel dvou branek, když nejprve v přesilové hře skóroval Ivan Lekomcev a při hře bez brankáře poté Sergej Koňkov. Hosté nakonec dohráli utkání se ctí, zázrak v době vyrovnání se ale nekonal. Konečný výsledek. Torpedo Nižnij Novgorod 4 Neftěchimik Nižněkamsk 2.
     
    Konec zápasu.
     
    59:00
    Do konce zápasu zbývá odehrát 1 minuta.
     
    58:20
    Ville Kolppanen minutu a čtyřicet sekund před koncem znovu opustil svou bránu! Podaří se hostům dostat na dostřel jednoho gólu?
    57:37 Sergej KOŇKOV - 4:2
     
    57:37
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Jen, co se vyloučený Nikolaj Žerděv vrátil zpět na led, SERGEJ KOŇKOV při hře bez brankáře snížil na 4:2! Samotný závěr dnešního utkání začíná mít zajímavou zápletku. Asistence: Konstantin Makarov a Igor Polygalov.
     
    57:35
    Neftěchimiku se bez brankáře v dvojnásobné přesile skórovat nepodařilo a vyloučený Nikolaj Žerděv se vrátil zpět na led.
     
    55:35
    Ville Kolppanen zůstal na střídačce a Neftěchimik Nizněkamsk to zkouší v šesti proti čtyřem bez brankáře!
     
    55:35
    Nikolaj Žerděv dostal menší trest za držení a oddechový čas si vzal tentokrát Nižněkamsk, který zřejmě za tříbrankového manka zvažuje odvolání brankáře. Hosté už nemají co ztratit.
     
    55:20
    Vyloučený Nikita Kvartalnov odseděl na trestné lavici celé dvě minuty, což znamená, že Nižněkamsk úspěšně přečkal další oslabení a hraje v plném počtu.
     
    53:20
    Torpedo má k dispozici čtvrtou přesilovou hru, před kterou si vyžádalo oddechový čas.
     
    53:20
    Nikita Kvartalnov poslal svůj tým do čtyřech a na trestné lavici si odpyká dvouminutový trest za podražení.
    51:03 Ivan LEKOMCEV - 4:1
     
    51:03
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    IVAN LEKOMCEV po 38 sekundách využil přesilovou hru a Nižněkamsku se dnes minimálně podařilo vstřelit čestný gól. Ivan Lekomcev si najel v pravém kruhu pro vhazování na zpětnou přihrávku Gennadiho Stoljarova a bez přípravy zamířil nad pravým ramenem Iljy Proskurjakova do levého horního rohu brány. Asistence: Gennadij Stoljarov a Konstantin Makarov.
     
    50:25
    Kirill Urakov dostal dvouminutový trest za hákování a Nizněkamsk má k dispozici další přesilovou hru. Tak teď a nebo nikdy!
     
    50:01
    Třetí třetina se přehoupla do své druhé poloviny a hokejisté Nižněkamsku se během ní doposud dostali pouze ke dvěma střelám, takto se jim zápas podaří vyrovnat opravdu jen zázrakem.
     
    49:51
    Ville Kolppanen ve třetí třetině čelil i přes přesilovou hru domácího týmu pouze třem střelám a v závěrečné části zápasu nesledujeme příliš atraktivní hokej.

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 17. Siomin (Galuzin, Lofquist), 35. Ashton (Jegoršev), 35. M. Osipov (Šulenin, Daugavinš), 38. Vorobiov (Siomin) – 52. Lekomcev (Stoľarov, K. Makarov), 58. Koňkov (K. Makarov, Polygalov)


    HC Torpedo Nižnij Novgorod: Proskuriakov (Biriukov) – Jegoršev, Aliajev, M. Osipov, Vorobiov (C), Lofquist, Šulenin, Radionyčev – Ashton, Norman, Gračov – Daugavinš, Frolov (A), Siomin – Galuzin (A), McMillan, Žerdev – Mozer, Rasskazov, Urakov – V. Kuľomin.
    Neftechimik Nižnekamsk: Kolppanen (35. Lisutin) – An. Sergejev, Ľamin, Ogurcov, Lekomcev (A), Kuzmin, Bryncev, Fazylzianov, Berezin – Brulé, Gynge, Sexton – Stoľarov (C), K. Makarov, Polygalov (A) – Poriadin, P. Kulikov, N. Kvartalnov – Koňkov, Jakimov, Zdunov.

    Rozhodca: Michail Buturlin, Martin Fraňo. Čároví: Vladislav Kesler, Jevgenij Litvinov

    Diváci: 4800