Buffalo – Philadelphia 4:1 (kon.) | Carolina – Columbus 5:3 (kon.) | Nashville – Vancouver 2:1 (po pr.)
St. Louis – Boston 3:5 (kon.) | Chicago – Detroit 4:3 (po pr.) | Edmonton – San Jose 3:5 (kon.)
Anaheim – Dallas 2:0 (kon.)
koniec
Edmonton Oilers
3:5 (1:2, 0:2, 2:1)
San Jose Sharks
cz Streda 11.01.2017, 03:00 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:31
    Sharks posílali puk směrem do odkryté brány ze středního pásma, jenže jejich pokus skončil těsně vedle levé tyče!
     
    58:35
    Patrick Marleau mohl na pravém křídle uklízet puk do prázdné brány, jenže obětavý Oscar Klefbom mu vpádu kotouč fantasticky vypíchl!
     
    57:51
    Patrick Maroon rychle vybruslil zpoza brány a v blízkosti pravé tyče se snažil puk zasunout po ledě za záda Martina Jonese, ani nadvakrát ale neuspěl!
     
    57:17
    Max Talbot naskočil na střídačku a Oilers to zkouší ve hře bez brankáře! Příliš času už nemají.
     
    54:31
    Leon Draisaitl krásně a rychle objel bránu a v blízkosti levé tyče se rozhodl pro nebezpečnou bekhendovou přihrávku, po které Martin Jones musel zasahovat levým betonem.
     
    52:08
    Patrick Maroon nebezpečně vypálil z pravého křídla a Martin Jones proti jeho střele vytáhl skvělý zákrok. Vzápětí to z opačné strany útočného pásma Oilers zkoušel Jordan Eberle, jenže ani on na brankáře Sharks nevyzrál!
     
    49:12
    Martin Jones skvěle zasáhl levým betonem a Ryan Nugent-Hopkins se chystal dorážet, nakonec se ale k dorážce v blízkosti pravé tyče nedostal! Málem bylo sníženo.
    45:06 Logan COUTURE - 3:5
     
    45:06
    San Jose právě vstřelilo branku!
    LOGAN COUTURE na pravém křídle těsně před útočnou modrou čárou obral o puk Matta Benninga a po krásném sjetí před bránu mířil mezi betony Cama Talbota, jeho první pokus sice ještě v bráně neskočil a zezadu byl podražen, v pádu se ale puk od jeho brusle odrazil do sítě! I takovéto góly padají.
    43:45 Oscar KLEFBOM - 3:4
     
    43:45
    Edmonton právě vstřelil branku!
    OSCAR KLEFBOM napřáhl na levém křídle po vyhraném vhazování v podání Ryana Nugenta-Hopkinse od modré čáry ke tvrdé střele s příklepem, která zamířila nad lapačkou Martina Jonese do vzdálenějšího horního rohu brány a na cestě do ní se ještě odrazila od horní tyče. Fantastická trefa, po které Oilers prohrávají pouze o gól! Asistence: Ryan Nugent-Kopkins.
     
    41:14
    Kevin Labanc se ocitl v blízkosti levé tyče ve velké šanci a snažil se zamířit mezi betony Cama Talbota, jenže brankář Edmontonu se na švestkách nachytat nenechal a pravým betonem jeho pokus vyrazil mimo!
    40:22 Matt BENNING - 2:4
     
    40:22
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Obránce Oilers MATT BENNING po pouhých 22 sekundách ve třetí třetině z pravého kruhu pro vhazování zamířil nad vyrážečkou Martina Jonese do vzdálenějšího levého horního rohu a snížil rychle na 2:4! Asistence: Milan Lucic.
     
    38:29
    Andrej Sekera se dostal mezi kruhy pro vhazování k odraženému puku a z vrcholu mezikruží ho bez přípravy posílal na bránu, jeho pokus s příklepem ale minul vzdálenější pravý horní roh! Martin Jones zasahovat nemusel.
     
    38:03
    Cam Talbot proti střele Sharks skvěle zasáhl levým ramenem a na opačné straně si připsal krásný zákrok Martin Jones, který střelu Ryana Nugenta-Hopkinse ukryl v lapačce!
     
    37:28
    Patrick Maroon v blízkosti pravé tyče bekhendem posílal puk před bránu, kde se od ležícího Leona Draisaitla odrážel nebezpečně mezi betony Martina Jonese, brankář San Jose je ale dokázal včas sklapnout a na poslední chvíli mezi nimi kotouč zastavit!
     
    32:55
    Oscar Klefbom na levém křídle pěkně vypálil od modré čáry a Martin Jones jeho pokus na přední tyči pravým betonem vykopl mimo tři tyče brány!
    28:55 Mikkel BØDKER - 1:4
     
    28:55
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Marc-Édouard Vlasic na levém křídle od modré čáry nahodil puk směrem na přední tyč, kde ho zády k bráně skvěle tečoval těsně nad ledem čepelí hole MIKKEL BØDKER a po jeho usměrnění mezi betony Cama Talbota zkompletoval hattrick! Útočník Sharks je k nezastavení. Asistence: Marc-Édouard Vlasic a Micheal Haley.
     
    25:57
    Oilers si vytvořili během přesilové hry obrovský tlak, který vygradoval střelou Jordana Eberleho, která z mezikruží zamířila těsně nad!
     
    24:27
    Patrick Marleau dostal menší trest za vysokou hůl a Edmonton si zahraje druhou přesilovou hru.
    23:23 Martin Jones úžasným zákrokem ukradl gól Maroonovi!
     
    23:23
    Connor McDavid si na pravém křídle po krásné otočce srovnal puk na hůl a skvělou diagonální přihrávkou našel v blízkosti levé tyče ze druhé vlny najíždějícího Patricka Maroona, který se ocitl v obrovské šanci, jenže bez přípravy napálil kotouč pouze do pravého betonu Martina Jonese! Brankář San Jose předvedl úžasný zákrok, po kterém skóre zůstává 3:1 pro Sharks.
    22:24 Mikkel BØDKER - 1:3
     
    22:24
    San Jose právě vstřelilo branku!
    MIKKEL BØDKER se dostal v pravém kruhu pro vhazování k odraženému puku a nad ležícím Camem Talbotem ho poslal do odkryté části brány. Asistence: Melker Karlsson a Brent Burns.
     
    20:28
    Timo Meier napřáhl v úvodu druhé třetiny k nádherné střele, která se od brankové konstrukce za zády překonaného Cama Talbota odrazila zpět do hry!
    19:42 Brent BURNS - 1:2
     
    19:42
    San Jose právě vstřelilo branku!
    BRENT BURNS v závěru první třetiny strhl vedení zpět na stranu San Jose, když od modré čáry napřáhl na pravém křídle k pěkné střele a puk mezi levým betonem a lapačkou Cama Talbota zamířil k přední tyči! Nutno dodat, že před bránou skvěle clonil kapitán Joe Pavelski a brankář Oilers přes něj absolutně nic neviděl. Asistence: Marc-Édouard Vlasic a Joe Pavelski.
     
    17:38
    Joe Thornton byl faulován Patrickem Maroonem, který podruhé v dnešním utkání usedl na trestnou lavici, tentokrát za držení hole.
    15:53 Drake CAGGIULA - 1:1
     
    15:53
    Edmonton právě vstřelil branku!
    DRAKE CAGGIULA si po přiťuknutí Benoita Pouliota vybruslil zpoza brány rychle před brankoviště a bekhendem puk z blízkosti zasunul mezi betony Martina Jonese – 1:1! Asistence: Benoit Pouliot a Zack Kassian.
     
    14:26
    Adam Larsson se během pár sekund dostal ke dvěma střelám, jenže první minula bránu a druhá skončila na bezchybně chytajícím Martinovi Jonesovi!
     
    09:30
    Timo Meier se dostal před bránou k dorážce, jenže fantastický Cam Talbot ho dokázal vychytat! Vedení Sharks zůstává jednobrankové.
     
    08:55
    Mark Letestu se ocitl v závěru přesilové ve slibné střelecké pozici, jenže bránu Martina Jonese minul!
     
    06:57
    Ryan Nugent-Hopkins byl faulován Justinem Braunem, který dostal dvě minuty za podržení. Po přesilové hře Sharks si v početní výhodě zahrají také Oilers.
     
    03:47
    Connor McDavid fauloval Joea Thorntona a dostal dvě minuty za hákování. Sharks si zahrají první přesilovou hru.
     
    02:46
    Joonas Donskoi napřáhl k nádherné střela a Cam Talbot už byl překonaný, jenže ho vzápětí zachránila horní tyč, od které se puk odrazil mimo! Sharks mohli rychle zvýšit na 2:0.
    01:39 Mikkel BØDKER - 0:1
     
    01:39
    San Jose právě vstřelilo branku!
    MIKKEL BØDKER se po skvělém zákroku Cama Talbota pravým betonem proti střele Melkera Karlssona dostal v blízkosti levé tyče k odraženému puku a po jeho pěkném přikopnutí levou bruslí zamířil z ostrého úhlu nad bezmocným brankářem Oilers pod horní tyč. Asistence: Melker Karlsson a Brent Burns.
     
    01:12
    Patrick Maroon se pokusil potvrdit pověst nejlepšího střelce Edmontonu, jenže Martin Jones jeho nebezpečný bekhendový pokus dokázal vyrazit!

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 16. Caggiula (Pouliot, Kassian), 41. Benning (Lucic), 44. Klefbom (Nugent-Hopkins) – 2. Bødker (M. Karlsson, Burns), 20. Burns (Vlasic, Pavelski), 23. Bødker (M. Karlsson, Burns), 29. Bødker (Vlasic, Haley), 46. Couture


    Edmonton Oilers: Talbot (Gustavsson) – Russell, A. Larsson, Sekera, Benning, Klefbom, Gryba – Maroon, McDavid (C), Draisaitl – Lucic (A), Nugent-Hopkins (A), Eberle – Pouliot, Caggiula, Kassian – Hendricks, Letestu, Lander.
    San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – P. Martin, Burns, Vlasic, Braun, Dillon, DeMelo – Meier, J. Thornton (A), Pavelski (C) – Labanc, Couture (A), Donskoi – Marleau, Tierney, J. Ward – M. Karlsson, Bødker, Haley.

    Rozhodca: Dan O'Halloran, Kyle Rehman. Čároví: Vaughan Rody, Trent Knorr

    Diváci: 18347