Metallurg Magnitogorsk – Soči 3:5 (kon.) | Čerepovec – Novosibirsk 4:3 (kon.) | CSKA Moskva – Novokuzneck 2:0 (kon.)
Petrohrad – Omsk 5:3 (kon.) | Záhreb – Barys 4:5 (kon.) | HC Slovan – Jekaterinburg sk 3:2 (po pr.)
koniec
Metallurg Magnitogorsk
3:5 (1:0, 1:3, 1:2)
HK Soči
cz Streda 11.01.2017, 15:00 • Arena Metallurg • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (17:32:56)
     
    Soči nakonec dramatickou koncovku zvládlo a získalo z půdy Magnitogorsku opravdu hodně cenné tři body. Metallurg nepředvedl dobrý výkon a proti Leopardům si prohrát zasloužil. Z českých krajánků se v zápase bodově prosadil Jan Kovář, který zaznamenal vůbec první trefu celého utkání. Radost však nemá z končeného výsledku.
     
    Konec zápasu.
    59:23 Sergej KUZNĚCOV - 3:5
     
    59:23
    Soči právě vstřelilo branku!
    Teď už je ale definitivně rozhodnuto. SERGEJ KUZNĚCOV uzmul puk v obranném pásmu a přes celé kluziště ho poslal do odkryté svatyně. Bez asistence.
     
    59:15
    Soči je pod obrovským tlakem, Barulin pomalu neví, kam dřív skočit. Jak tohle hosté přežijí?
    58:40 Viktor ANTIPIN - 3:4
     
    58:40
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Tak se přece domácí po předchozí neuznané brance dočkal snížení. V power-play Mozjakin nabil na modrou čáru obránci Lee, který propálil vše, co mu stálo v cestě, a do sítě ještě stačil touš tečovat VIKTOR ANTIPIN. Asistence: Chris Lee, Sergej Mozjakin.
     
    58:00
    Zahlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:17
    Košečkin je na střídačce, domácí zkoušejí závěrečnou power-play!
     
    57:08
    Ještě tu mohl být dramatický moment. Teď by hosty čekaly určitě krušné tři minuty. Před brankou si zdravě důrazně počínal Osala, jenž dotlačil puk za brankovou čáru za nesrovnaného Barulina. Nicméně gól mu nebyl uznán pravděpodobně pro jeho postavení v brankovišti.
     
    56:27
    Kovář přihrál na levou stranu Birjukovovi, ten ovšem hradbu těl před sebou nezboural svým zakončením. Na druhé straně se Petersson už poněkolikáté ocitl za obranu, po jakémsi slabším pokusu byl nakonec tvrdě sražen Kovářem.
     
    55:44
    Poměrně často je nyní na ledě Kovářova lajna. Logicky. Právě jeho útok byl v tomhle duelu tím nejnebezpečnějším. Jenže v posledním dějství opravdu hodně, hodně tápe.
     
    54:40
    Metallurg sice nevypadá odevzdaně, ale chybí mu jednoduše jakási jiskra. Pokud brzy nezaznamená nějaký kontaktní gól, může se po čtyřech výhrách v řadě rozloučit s nějakým bodovým ziskem.
     
    53:30
    Pokud Soči udrží poměrně slušný náskok, bude tohle pro něj opravdu velký úspěch. Právě tři body se mu v boji o play-off pochopitelně náramně hodí.
    52:33 Igor IGNATUŠKIN - 2:4
     
    52:33
    Soči právě vstřelilo branku!
    Že by tohle byl právě ten rozhodující zásah celého utkání? Košečkin, který po této situaci frustrován málem flákl hokejkou o branku, si nejprve dokázal z blízkosti poradit se zakončením Kosticyna, jenže touš vyrazil pouze do mezikruží, odkud IGOR IGNATUŠKIN již přesně zacílil. Asistence: Andrej Kosticyn.
     
    51:25
    Metallurg je ve velkém útlumu, teď ho zachránil Košečkin! Zacharčuk se protáhl do jeho blízkosti a stačil zakončit. Nicméně skulinku ve výstroji svého soupeře nenašel.
     
    50:56
    Odvážne se dopředu vydal po pravé straně Padakin. Pod tlakem se nakonec snažil prostrčit puk před branku, ovšem neúspěšně.
     
    50:05
    Ignatuškin s Krikunovem dobře doráželi v útočném pásmu. A nakonec znovu získali cenné vteřinky. Byť jakési slabé zakončené Kosticyna nakonec nemohlo mít šanci na úspěch.
     
    49:21
    Jen co si Pettersson nahodil puk do útočného pásma, už se snažil dorážet následnou střelu od modré čáry. Košečkin však dokázal udržet touš ve výstroji. Vhazovat se bude po jeho vyrážečce.
     
    47:55
    Timkin nahazoval puk od modré čáry, Barulin ho dokázal zachytit a ještě elegantně, leč trošku riskantně rozehrál. Metallurg stále nedokáže na svého protivníka vyvinout nějaký větší tlak.
     
    47:35
    Pátá reklamní přestávka je na pořadu tohoto zápasu. Hosté zatím skvěle brání těsný náskok, soupeř se marně snaží najít jakýkoli recept na dnes skvělého Barulina. Právě on je v tuhle chvíli klíčovým mužem Leopardů, to zcela bezpochyby.
     
    45:57
    Morozov se na pravém kruhu ocitl v dobré pozici, přes obránce vypálil, avšak Košečkina neohrozil. Mířil totiž pouze vedle. V tuhle chvíli se hra moc nepřerušuje. Metallurg zatím marně hledá cestu za vyrovnáním.
     
    45:30
    Domácí v plném počtu.
     
    45:00
    Metallurg se dokonce dostal do velké možnosti, ale Barulin dokázal odolat. Zatím Soči v téhle přesilovce není nijak aktivní.
     
    43:30
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Oskar Osala – 2 min., zdržování hry / posunutá branka).
     
    43:28
    Tak tohle bylo opravdu o chlup! Košečkinovi vypadla střela od modré čáry mezi betony a puk se nacházel nehlídaný v brankovišti. Řítil se k němu Kosticyn, stačilo do něj jen dloubnout. Nakonec však snad Osala odpálil na poslední chvíli do bezpečí. Bude se každopádně vylučovat na straně Metallurgu.
     
    43:11
    Zase první lajna Metallurgu vedená Kovářem hrozila. Zaripov a následně Mozjakin ohrožovali Barulina. Domácí však přežít dokázali.
     
    42:25
    Trošku vlažně začíná poslední dějství tohoto utkání. Metallurg je opravdu jen o chlup aktivnější, každopádně Soči zatím bez větších problémů drží těsný náskok. Může se totiž spolehnout na Barulina mezi třemi tyčemi.
     
    41:18
    První reálnější šance tohoto utkání. Santala se dostal v mezikruží k odraženému puku a ihned se snažil ohrozit Barulina. Ten však tohle zakončení dokázal následně udržet ve výstroji.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:51.
     
    Zatím jen slabou náplastí byl Mozjakinův snižující gól na 2:3. Metallurg druhou třetinu absolutně nezvládl a Soči mu najednou naložilo třikrát. Utkání je zatím hodně vyrovnané. A určitě se máme na co těšit v dějství posledním.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:42
    Domácí v plném počtu.
     
    39:02
    Timkin se řítil podél pravé strany směrem na Barulina, nakonec se ale bekhendem nepokusil vystřelit. Škoda. Mohl možná alespoň získat útočné pásmo v tomhle oslabení.
     
    39:00
    Zahlášena poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:25
    Leopradům zatím tahle přesilovka nesvědčí. Metallurg snad už počtvrté dostal puk do bezpečí. Hosté se zatím nedokázali ani pořádně srovnat v útočném pásmu.
     
    37:42
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Alexandr Sjomin – 2 min., podražení).
    37:01 Sergej MOZJAKIN - 2:3
     
    37:01
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Antipin skvěle zabojoval u pravého mantinelu, poté našel přihrávkou na druhé straně úplně volného SERGEJE MOZJAKINA, který se z takovýchto pozicí prostě nemýlí. Druhý gól Metallurgu padl rovněž z přesilovky. Asistence: Viktor Antipin, Denis Zaripov.
     
    36:50
    Domácí dlouho kombinovali v útočném pásmu, nakonec však Antipin mizerně přihrál, a Metallurg tak přišel o útočné pásmo. Každopádně početní výhoda Magnitogorsku stále pokračuje.
     
    35:40
    Barulin musel během oslabení předvést ihned jeden ze svých zákroků. Od modré čáry se ho svou dělovkou snažil překvapit Lee, nicméně trefil pouze výstroj připraveného soupeře.
     
    35:29
    Vyloučení v týmu HK Soči (André Petersson – 2 min., hákování).
     
    34:38
    První lajna Metallurgu patří k nejlepším v celé KHL a teď to jenom potvrdil Mozjakin. Ten se kličkou u tyčky zbavil svého soupeře a pak z mezikruží vypálil. Trefil však jen betony Barulina. K dorážce se pak Zaripov nepropracoval.
     
    34:00
    Šest minut do konce. Metallurg je průběžným stavem evidentně hodně zaskočený. Soči se jakýmsi náznakům útoků bez větších problémů brání.
     
    32:59
    Dronov vyzkoušel štěstí z dálky, ovšem Barulin byl mezi třemi tyčemi mužem na svém místě. Hosté budou chtít tuhle třetinu dohrát hlavně v klidu a bez inkasování. Když se podíváme na lavičku Metallurgu, nevidíme vyloženě šťastně tváře. Mimochodem právě probíhá čtvrtá reklamní přestávka tohoto zápasu.
     
    32:15
    Poměrně dlouho se zkoumala předchozí situace. Přitom to vypadalo dle opakovaných záběrů jako zcela běžná situace. Metallurg alespoň mohl zpytovat svědomí. Druhé dějství mu totiž vůbec nevychází.
    31:23 Sergej KOSTICYN - 1:3
     
    31:23
    Soči právě vstřelilo branku!
    Tohle byl poměrně nešťastný moment pro domácí celek. Krikunov nahodil puk od modré čáry, před brankou číhal SERGEJ KOSTICYN, od jehož zad snad touš doskotačil za brankovou čáru. Rozhodčí ještě situaci přezkoumali na videu a gól nakonec uznali. Asistence: Igor Ignatuškin.
     
    31:14
    Košečkin znovu v pohotovosti, Maxwell předal puk na levé straně stále aktivnímu O'Dellovi, jenž střelou zápěstím trefil jen připraveného brankáře. Pro jistotu schoval puk ve své výstroji.
     
    30:50
    Barulin musel hodně vyjet z branky, aby zachránil situaci v rohu kluziště. Nakonec o pět vteřin později vypálil před modrou čárou ostře Budkin, nicméně hostující gólman znovu dokázal zasáhnout.
     
    29:27
    Na druhé straně musel Barulin být pozorný. Mozjakin přistrčil puk na Sjomina, který ihned vypálil ostrou dělovku. Nakonec však trefil jen dobře postaveného soupeřova brankáře. Vhazovat se bude v útočném pásmu Metallurgu.
     
    29:10
    Další tlak Soči na brankáře Košečkina! Ten má ve druhém dějství o poznání více práce. O'Dell se na levé straně dostal k dorážce, ale nakonec neuspěl. Hradbu těl bekhendem překonat nemohl.
     
    27:15
    Soči nyní delší dobu drželo útočné pásmo, a i když Košečkina nijak výrazně neohrozilo, rozhodně je pro něj pozitivní, že může a umí tvořit hru. Metallurg může být touto skutečností určitě zaskočen.
     
    26:05
    Na druhé straně nyní snažil prosadit Ignatuškin, ovšem ani on neuspěl. Následuje třetí komerční přestávka tohoto utkání. Konstatujeme, že Metallurg už si v závěru druhého dějství koledoval. A přišel nakonec zasloužený trest.
     
    25:33
    Timkin vyjel zpoza brány, přes brankoviště našel svou přihrávkou skvěle Antipina, který zakončoval z vyložené pozice. Jenže Barulin nakonec dokázal se štěstím zasáhnout. Domácí forvard se ještě snažil o pár chvil později dorážet, ale znovu neúspěšně.
     
    24:50
    Metallurg ohrozil před malými okamžiky Barulina. Je vidět, že domácí chtějí zapnout co nejrychleji, aby průběžný stav nebyl pro ně takhle nečekaný.
    23:08 Ben MAXWELL - 1:2
     
    23:08
    Soči právě vstřelilo branku!
    Takovýhle průběh druhého dějství si domácí určitě nepředstavovali. Hosté využili svou první přesilovku. Petersson nabil na modrou čáru Mamkinovi, ten vypálil, a volný BEN MAXWELL chytře tečoval za záda Košečkina. Metallurg bude mít co dohánět. Asistence: Michail Mamkin, André Petersson.
     
    22:57
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Dmitrij Kazionov – 2 min., držení protihráče).
    21:24 Eric O'DELL - 1:1
     
    21:24
    Soči právě vstřelilo branku!
    Sotva se oba týmy na ledě rozehřívaly po přestávce strávené v kabinách, už máme vyrovnáno. Autorem branky je ERIC O'DELL, který u tyčky využil pobídnutí od Peterssona, jenž se nacházel za protivníkovou bránou. Košečkin na tuhle situaci vlastně ani nemohl včas reagovat. Asistence: André Petersson, Jurij Alexandrov.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 15:50.
     
    V posledních pěti minutách této třetiny jako by Soči začalo srovnávat krok. Metallurg zatím vsítil jednu branku, a to zásluhou českého reprezentanta Kováře, jinak však na ledě úplně tolik nedominoval. Jako by svého soupeře podvědomě podceňoval. Soči určitě není bez šance, to je nutno podotknout.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:10
    Metallurg si koleduje! Vůbec si neumí poradit s Peterssonem, který je nejaktivnějším hráčem hostujícího celku. Zase se dostal do blízkosti Košečkina a jen díky němu domácí stále vedou o jednu branku.
     
    19:00
    Zahlášena poslední minuta první třetiny.
     
    17:12
    Soči nyní lehce zmáčklo svého soupeře. A nakonec celý tlak vyústil ve střelu od modré čáry od Pepeljajeva, s níž si Košečkin poradit dokázal.
     
    16:13
    Dvě obrovské možnosti pro Soči! Za obranu se dostal Petersson, jehož nájezd nakonec skvěle zlikvidoval připravený Košečkin. O pár chvil později se puk objevil na pravé straně, kde se ocitl Maxwell, jenže ten rovněž na Košečkina vyzrát nedokázal. Pálil ale opravdu hodně zostra.
     
    15:27
    Těsně po vyhraném vhazování vypálil od modré čáry Santala. Barulin na tohle zakončení dobře viděl. A snadno ho zlikvidoval.
     
    15:20
    Lee ani nadvakrát nedokázal ohrozit od modré čáry Barulina. Nakonec se k zakončení propracoval z pravého kruhu Mozjakin. Jenže jeh pokus nebyl příliš povedený. Každopádně Kovářova lajna nyní hodně nebezpečně operovala v útočném pásmu.
     
    14:16
    Domácí v plném počtu.
     
    13:40
    Alexandrov zkusil překvapit Košečkina střelou od modré čáry. Nicméně domácí brankář si mezi třemi tyčemi dokázal celkem v pohodě poradit. Do konce přesilovky nezbývá již Soči mnoho času.
     
    13:15
    Ani jednou zatím během minuty oslabení nemusel Košečkin výrazněji zasahovat. Teď navíc skvěle pozdržel čas Den. Kazionov, který objel snad půlku kluziště, šlápl na modrou čáru a vrátil se do vlastního obranného pásma.
     
    12:16
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Grigorij Dronov – 2 min., hákování).
     
    12:10
    Menší závar před brankou Metallurgu. Ze skrumáže se pak odrazil puk k Mereskinovi, který snad už předem nemohl najít skulinku, aby ohrozil přímo Košečkina. O pár chvil později rozhodčí zasignalizovali vyloučení, na programu je také druhá komerční přestávka.
     
    11:25
    V uplynulých dvou až třech minutách jsme viděli hlavně hodně nepřesností na obou stranách. Alespoň na chvilku mohli být Košečnik i Barulin mezi třemi tyčemi poměrně v klidu.
     
    10:30
    Metallurg zatím kontroluje hru. Ne že by Soči hrálo nějak ustrašeně, to v žádném případě ne, jenže ohrožovat s pravidelností Košečkina a dostat ho pod tlak prostě nedokáže. Ten má určitě daleko méně práce než Barulin na druhé straně.
     
    09:30
    Hosté v plném počtu.
     
    08:47
    Celkem dobře založil Metallurg pásmo, ale Filippi možná trošku zbrkle ještě nahazoval puk za branku. Nakonec Soči znovu vyhodil touš do bezpečí. Domácí se do žádné vyloženější šance nepropracovali.
     
    08:05
    Už podruhé se puk ocitl za Košečkinovou bránou. Soči se docela dobře brání tomuhle oslabení. Samozřejmě že jsme na začátku této početní výhody a je zbytečné hodnotit něco předčasně.
     
    07:30
    Vyloučení v týmu HK Soči (Andrej Kosticyn – 2 min., hákování).
     
    06:53
    Naprosto skvělou přihrávku na pravý kruhu přes celou šíři kluziště dostal Antipin. Ten se tentokráte s ničím nepáral a ihned z první vypálil. Trefil však pouze beton přesunujícího se Barulina.
     
    06:22
    Na led vjeli čističi ledu, což znamená první reklamní přestávku tohoto zápasu. Zatím můžeme konstatovat, že vedení Metallurgu je asi zasloužené. Přece jenom je směrem dopředu aktivnější i kreativnější.
     
    05:16
    Byl to snad hostující Petersson, kdo unikl podél levé strany. Potřeboval být ale o trošku rychlejší, aby mohl přímo ohrožovat Košečkina. Nakonec se domácí srovnali v obraně a zabránili mu ve střelbě.
     
    05:00
    Antipin to nyní přehnal s kombinací. Dostal výtečnou přihrávku do mezikruží, navíc do jízdy, mohl pálit, nicméně z krkolomné pozice hledal svou přihrávkou spoluhráče. Barulin by měl s případným jeho zakončením určitě velké starosti.
     
    03:30
    Leopardi ze Soči se zatím marně snaží prosadit v útočném pásmu. Ne že by ho nedokázali ani založit, ale vepředu zkrátka jejich kombinace jaksi vázne.
    02:02 Jan KOVÁŘ - 1:0
     
    02:02
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Tohle je rozhodně skvělý vstup do utkání ze strany favorizovaného Metallurgu. Mozjakinovu střelu dokázal Barulin vyrazit pouze na hokejku JANA KOVÁŘE, který si s dorážkou hravě poradil. První využitá přesilovka. Asistence: Sergej Mozjakin, Viktor Antipin.
     
    01:39
    Vyloučení v týmu HK Soči (Sergej Kuzněcov – 2 min., faul kolenem).
     
    00:58
    Hosté se dostali hned v první minutě utkání do velké příležitosti! Maxwell obral soupeře v mezikruží o puk a ocitl se zcela sám před Košečkinem. Jenže touš mu nakonec slezl z hokejky, a tak ani nezakončil.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Zagidulin) – Antipin, J. Birjukov, Lee, Bereglazov, Budkin, Chabarov, Dronov – Zaripov, Jan Kovář, Mozjakin – A. Sjomin, Santala, Osala – Timkin, Filippi, Kosov – De. Kazionov, Dm. Kazionov, Platonov – Železkov.

    HK Soči: Barulin (Šikin) – Pedan, Pepeljajev, Mamašev, Alexandrov, S. Kuzněcov, Mamkin, I. Vorobjov – A. Kosticyn, Ignatuškin, Krikunov – Petersson, Maxwell, O'Dell – Morozov, Točickij, Levickij – I. Zacharčuk, Mereskin, Padakin.

    Rozhodčí: Bukin, Ovčinnikov – Šalagin, Šišlo.
    Dvojice Krikunov - Maxwell nastřílela v letošní sezoně dohromady patnáct branek!

    Dresy HC Soči ???????? (Repost @hcsochi)

    Fotka zveřejněná uživatelem CCM Hockey Czech Republic (@ccmhockeyczechrepublic),


     
    V domácím dresu by se měli objevit dva čeští krajánci, a to útočníci Tomáš Filippi a Jan Kovář. Hosté nezaměstnávají z našich krajů nikoho.
     
    Soči se vůbec nedařilo před Vánoci, neúspěšné období má ale alespoň trochu za sebou. Od Štědrého dne získalo v pěti střetnutích devět bodů, přitom v Astaně a Jekatěrinburgu dokázalo vyhrát hned o čtyři branky. Naposledy jinak padlo v Chanty-Mansijsku 1:3.
     
    Metallurg se vrací domů po sedmizápasovém tripu a bylo to pro něj poměrně úspěšné období. Po základní hrací době vyhrál hned pětkrát, padl pouze v Záhřebu a Astaně. V posledních dvou utkáních přitom vždy udržel čisté konto.
     
    Magnitogorsk má už postup do play-off jistý, ve Východní konferenci si tak bude chtít do konce sezóny udržet hlavně vedoucí příčku, na kterou si vytvořil náskok devíti bodů. Soči je v tabulce Západní konference těsně pod postupovou osmičkou, tři body ztrácí na svůj kýžený cíl, takže cenný výsledek potřebuje určitě daleko více než jeho soupeř. Nicméně na půdě favorita bude pro něj zisk jakéhokoli bodu rozhodně úspěchem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Patrik Sandev

    Góly a asistencie: 3. Jan Kovář (Mozjakin, Antipin), 38. Mozjakin (Antipin, Zaripov), 59. Antipin (Lee, Mozjakin) – 22. O'Dell (Petersson, Alexandrov), 24. Maxwell (Mamkin, Petersson), 32. A. Kosticyn (Ignatuškin), 53. Ignatuškin (A. Kosticyn), 60. Kuznecov


    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Zagidulin) – Antipin, J. Birjukov, Lee, Bereglazov, Budkin, Chabarov, Dronov – Zaripov, Jan Kovář, Mozjakin – A. Sjomin, Santala, Osala – Timkin, Filippi, Kosov – De. Kazionov, Dm. Kazionov, Platonov – Železkov.
    HK Soči: Barulin (Šikin) – Pedan, Pepeljajev, Mamašev, Alexandrov, Kuznecov, Mamkin, I. Vorobjov – A. Kosticyn, Ignatuškin, Krikunov – Petersson, Maxwell, O'Dell – Morozov, Točickij, Levickij – I. Zacharčuk, Mereskin, Padakin.

    Rozhodca: Bukin, Ovčinnikov – Šalagin, Šišlo